Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Dobrý den
Už jsem z toho celkem zmatená, jelikož každý mi říká něco jiného a už mi to fakt nemyslí když pořád na tím uvažuji.
Syn se narodil 24.8.2023 kolik je mu tedy měsíců? Jedna paní doktorka mi říká že má 17 měsíců druhá zase že 18 měsíců.
Vyplňuji papíry kde mám uvést kolik je synovi měsíců a já nevím zda uvést 17 nebo 18 ![]()
Jak to tedy je prosím? Moc děkuji ![]()
No
Dnes mu je 17 měsíců a 20 dnů, tak záleží, jestli to chceš pojmout na ukončený měsíce nebo probíhající. Já to dělám tak, že to zaokrouhluju. Pokud by mu bylo třeba 17 měsíců a 8 dnů, řeknu že mu je 17 měsíců, pokud je to 17 měsíců a 20 dnů, řeknu spíš už těch 18. Co že na tom tak záleží?
![]()
@anis252 píše: Více
tak logický 24.9.2023 mu byl měsíc… 24.10.2023 dva měsíce… 24.11. tři měsíce… a tak dále a tak dále
![]()
@Ledová káva
Já totiž akorát vypisuji na zítřek dotaznik na PAS a vůbec nevím, zda tam napsat 17 měsíců nebo 18 měsíců ![]()
A dnes jsme byli u dvou lékařů a u jednoho jsem to právě zaokrouhlila a řekla 18 měsíců že má tak mi hned řekl že ne že má 17 měsíců, tak u druhého jsem řekla že má 17 měsíců a ten mě zase opravil že má 18 měsíců tak si právě připadám jak trubka a už nevím jak to mám hlásit když se mě zeptají kolik měsíců je synovi ![]()
@anis252 píše: Více
Jasný no
Tak to tam napiš přesně kolik mu je asi teda. Ale jinak ten dotazník se má dělat v 18 měsících, takže v tomto případě je asi „správná odpověď“ těch 18
A jinak mimo téma - ten dotazník ber s rezervou, kdyby náhodou nevyšel úplně na 100%, nemusí to hned něco znamenat. Jen se pak opakuje znovu za půl roku.
@Ledová káva
Jojo, doktorka mi říkala že i kdyby ten dotazník úplně nevyšel že to nemusí nic znamenat, že jak se pak za ten půl rok zopakuje tak že ve většině případech je to pak už dobrý ![]()
@JancaS84 píše: Více
24.2. je tomu dítěti 18 měsíců, což znamená, že začne ubíhat 19 mesic.