Dítě začalo plakat na kroužku

10
6.2.25 13:11

Dítě začalo plakat na kroužku

Dobrý den,

Chtěla bych vás poprosit o zkušenosti a popřípadě radu. Malému bylo teď 22 měsíců a asi před 2m mi začal plakat pokaždé když přijdeme na kroužek. Začalo to před Vánoci. Vejdeme do haly kde si hrají, poletuji a výskají děti malej chvíli sedí kouká a pak začne plakat. Když děti odejdou do herny na chvíli se uklidní, ale jak milé vejdeme do herny zavřou se dveře opět zpustí… dokud je ticho tak to ještě jde, ale jak mile se děti opět rozkřičí začne opět plakat, ale docela hystericky chvíli vůbec nejde utišit. Když vyjdeme z herny po chvíli přestane někdy se i stane, že se uklidní ještě v herně a pak je klid celou dobu. Jde mi o to, že už na kroužek chodíme skoro půl roku. 3 měsíce byl úplně v pohodě neplakal, poslouchal říkanky hrál si a nic mu nevadilo. Najednou ze dne na den ho to tam asi začalo děsit. Všimla jsem si, že většinou zpustí když děti začnou křičet nebo paní učitelka zazvoní hlasitě na zvoneček. Jinak se zvuků nebojí (vysavač, mixér, fen) všechno zvládá úplně v pohodě. Zajímalo by mě proč tomu tak je a zda to zkoušet dal a čekat, že to přestane tak náhle jako to začalo nebo tam přestat chodit aby mu to nezpůsobovalo nějaké trauma. Moc dekuji za každou odpověď a hlavně za to, že jste to dočetli až sem :)

Příspěvek upraven 06.02.25 v 13:16

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
80197
6.2.25 13:14

Je malý a nelíbí se mu tam ten hluk a ruch. Vykašli se na kroužek. Je to prcek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10
6.2.25 13:24

Děkuji za odpověď. Jenže když pak překonáme ten pláč tak se mu tam líbí hraje si směje se… kontakt s dětmi si myslim, že potřebuje je jen semnou. Mě jen zaráží ta náhlá změna :,( nikdy mu děti ani hluk nevadil a najednou toto.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11862
6.2.25 13:58

Je tam na něj nejspíš moc ruchu…nás malej měl tohle období cca od 6m do roka a půl kdy kdykoliv jsme přišli někam kde bylo více lidí tak začal plakat…neexistovalo aby na něj někdo promluvil natož ho někdo chvíli pochoval…jen máma máma máma…a to i od lidí které znal…babičky, strejdove…přitom před tím byl vpohode na všechny se smál…
Bratrankuv kluk měl tohle až do 3 let úplně všude kam přišel…vždycky tak hodina rev než se rozkoukal…i teď v 5 letech ho to občas ještě chytne…byli s ním i v PPP…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Eva2610
6.2.25 14:02
@barchet221 píše: Více

Tak s nim jdi do herny v době, kdy je tam min deti. Nebo na hřiště. Ve dvou letech kroužek nepotřebuje, obzvlast když tam brečí.

• Citovat
  • Upravit
2352
6.2.25 14:14

Možná se mu tam nelíbí nějaká ozvěna nebo prostě ten ruch. To mívají některé děti i ve školce. Zkus přijít první, ať si na to zvyká postupně - ne přijít z venku do plné herny. Kdyby to nepomohlo, asi bych teď třeba měsíc vynechala a pak zkoušet znovu. Případně se na to tento školní rok už vykašlat. U těch dětí se všechno rychle mění, co jim vadí teď, nemusí za chvíli platit (a naopak), není třeba z toho dělat nějaké závěry.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9081
6.2.25 14:52

Já nějak nevidím důvod lámat dvouletaka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80197
6.2.25 16:32

Nebrala bych ho tam. Ane bo tehdy, kdy je tam pár deti. Nact je takovému prckovi kroužek. To je fajn tak leda pro maminky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1844
6.2.25 17:22

Není kam spěchat. Všechno má svůj čas. Žijeme v době, kdy se roztrhl pytel s kroužky všeho druhu. A někdy jde člověk s dítětem tam, kde by to ještě klidně mohlo počkat. Stejně jako dospělý, tak i to dítě potřebuje mít kousek dne jen tak. Pro hru, odpočinek, relax, procházku. Pro věk 22 měsíců myslím není zmeškáno. Každé dítě má jiný věk k nástupu na nějakou organizovanou činnost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9035
7.2.25 06:41

Nechápu tahat ani ne dvouleťaka na nějaký kroužek :roll:.
Zřejmě mu vadí ten velký prostor a já se mu nedivím. Rodiče chtějí být in a tak místo, aby dítě vzali na přichajdu do lesa, vezmou ho mezi ostatní lítací torpéda. Jsem generace, kde se chodilo do jeslí..byla jsem tam měsíc a stačilo. A to jsem prosím extrovert. Ne každé takto malé dítě potřebuje hemžení ostatních maluchů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10
7.2.25 07:50

Mě to doporučila doktorka aby se lépe socializoval, ale i mě to přišlo hezké, že je mezi vrstevníky. Na hřišti jsou jen větší děti.. Chodíme tam jednou týdně na hodinu… ze začátku ho to tam bavilo poletoval hrál si - větší prostor než doma jiné hračky. Ven chodíme každý den i do lesa. Mě jen zajímalo jestli má někdo stejnou zkušenost… že takhle ze dne na den… popřípadě jestli jste to nějak vyřešili nebo to vzdali… zatím jsem se jen dozvěděla, že je kroužek blbost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Eva2610
7.2.25 08:52
@barchet221 píše: Více

Blbost je tímto způsobem socializovat tak male dítě, když se mu to nelíbí, a je jedno, že před tím se mu to líbilo. Socializace v tomto věku probíhá tak, že dítě bereš na různá msta, kde jsou lidé různého věku v různých situacích. Takže občas do herny, občas na hřiště, občas do obchodu, občas třeba do restaurace, do bazénu… Pokud na kroužku většinou brečí, tak to ani z hlediska socializace není přínosné.

• Citovat
  • Upravit
7.2.25 13:58

Dcera se takhle začala bát nedávno. Dvakrát po sobě brečela, ječela, konec. Daly jsme si pauzu a uvidíme časem. Jenom podotýkám, že jsme chodily od půl roka a přišlo to až teď ve dvou letech. Nemá cenu lámat dítě a znepříjemňovat kroužek i ostatním. Za měsíc, dva to může být úplně jinak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10
7.2.25 14:01

@Lentilkova Taky už chodíme od asi 8m a vždycky ho to bavilo. No nic dekuji moc za komentář taky si dáme pauzu a zkusíme to za čas znova. I názory děti se mění ze dne na den :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
30.5.25 17:14

@barchet221 osvědčenou radu sice nemám, ale ráda bych Vás povzbudila v tom, abyste si nic nedelala z komentářů, ve kterých se komentující pohoršují nad tim, proč dáváte dítě daného věku na kroužek. Osobne se s 14mesicni dcerou snazim navštěvovat všemožné skupinky, kroužky a aktivity, ktere jsou v našem městě k dispozici, a věřím tomu, ze to delam pro její dobro a zdravy rozvoj. Myslim si, ze je to přínosné z hlediska socializace, různorodosti aktivit, seznamování se světem a také je to příjemné pro rodiče, který má pocit, že dítěti dává více než jen rutinně monotónně doma. Takze vam v tom, ze na kroužek chodíte a chcete chodit nadále, fandim. Co se týče samotné rady, dala bych na intuici. Sama jednám tak, že když se někde někdy dceři hodně nelibi, zůstaneme v ústraní a jen to z dálky pozorujeme, pokud by se ani tak neuklidnila, asi bychom odešly. Pokud se vám zda, že plačící fáze není neúnosná a že stojí za to ji přestat, když je pak dítě při další aktivitě spokojene, zkoušejte to dál.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí