Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@SlečnaDahlia a dalsi vec, co Vy vite, jak moje ctyrlete dite bude sedet…
I size je dle zakona potvrzeni o bezpecne sedacce. Takze se na to divam. A dalsi certifikace si casto plati samy firmy. Proto de ridim zakonem danou normou. Jak sjem rekla, nechci prednaset, chci doporuceni od uzivatelu. Jak ktera splnila pozadavky, odolnost, apod.
@Veronica Pika můžeš mi vysvětlit k čemu je dobrá otočná sedačka do 36kg??? Já mám za to že jsou sedačky do 18kg, některé do 25kg které jsou otočné a dítě se poutá pětibodovým pásem… tu tedy si nasměřuješ k sobě dítě sedne, ty ho zapneš a protisměrně otočíš… Ale sedačka 15-36kg dítě se poutá pásem od auta. Takže k čemu je to dobré??? dítě sedne… otočíš tedy ve směru již… a zapneš až poté pásem z auta… Za mě sedačka která má uvedeno 0-36kg jsou ty nejhorší sedačky… sedačka která splnuje že tam můžeš vozit novorozence a pak i desetileté není prostě ok. Nejlepší je mít vajíčko. Pak pokračovací 9-18, případně 9-25kg, poté 15-36kg…
@KKK85 prosim konstruktivni recenze na sedacky od 9 do 36 kg, ktere de daji instslovat po i proti smeru, udealne s otocnou zakladnou pro lehci manipulaci a poutani. Diky.
Snad mluvim cesky!
@KKK85 jsi prodejce? Vyrobce? Zabivas se technologiemi? Co si myslis Ty o mem vyberu sedacky je mi uplne jedno. Pokud nemad zadnou rozumnou primoninku, uz se nezapojuj. Meles hlavne nesmysly. Otocna sedacka se do 105 cm muze poutat dale petibodem a to i po smeru jizdy.
@Veronica Pika však píšu že sedačky do 18kg či do 25kg se poutají pětibodem a jsou protisměrné!!! Ale sedačka 15-36kg se již nepoutají pětibodem… Kde to píšu???
znovu:
Já mám za to že jsou sedačky do 18kg, některé do 25kg které jsou otočné a dítě se poutá pětibodovým pásem… tu tedy si nasměřuješ k sobě dítě sedne, ty ho zapneš a protisměrně otočíš…
@Veronica Pika píše: Více
jupííí je to tam napsané protisměrně do 105cm… to je tak těch 18kg… noo tak k čemu je otočná do 36kg…??? Pak ji dáš ve směru a poutáš pásem z auta…!!!
@KKK85 i kdyz se dite uz bude poutat pasem a jezdit po smeru, porad je umisteni ditete do sedacky treba pro starsiho cloveka velmi pohodlne, pokud se da zakladna otocit do boku. Chapeme se.
Sedacku vyklopis do boku smerem do dveri, dite sk sedne a pokud se dale pouta petibodovym pasem, muzes sedacku z teto pozice otocit u zminene sedacky po smeru i proti. V pripade ze uz je dite vetsi nez 105 cm (u nas jeste daleko), otocis dite do spravne polohy a oni se bud samo nebo s tvoji pomoci pripouta.
Snad jsem vysvetlila dostatecne a nepotrebuju resit, jak a proc to cjci koupit a nebo jak vozim svoje dite.
Znovu: konsteuktivni recenze ci doporuceni od uzivatelu, kteri otocnou sedacku maji (tedy takovou, jejiz zakldna se da otacet l 360 stupnu). Diky
@KKK85 ale snad ji proboha muzu vybocit do dveri! Chapes!?!? Nespukam dote po smeru, ale sedacku otocim do dveri, babicka pohodlne vydadi dite nebo mu jen dopomuze. Proto je to perfektni funkce zvlast pro deti, ktere s eumu vysadit samy.
Je to snad moje volba, ze takovou sedacku chci a vhci recenze!!!
@KKK85 jako dite, co ma 105 cm musi mit 1& kg???
![]()
Ja nechapu tvuj vesmir. A polud jde o funkcni otoceni do strany, je jedno, jsk poutas a po jakem smeru vozime.
Víš co? Já ti chtěla poradit, ale když jsi taková hvězda, že tu můžeš diskutující urážet, tak si trhni nohou.
@Veronica Pika ale takové nejsou bezpečné a ani kvalitní, chápeš a hlavně funkce otáčení není do 36kg, i když je to rozmezí celé autosedačky…koukni na děti protisměru, tam ti to vše lehce vysvětlí…vajíčko, 9 až 18kg a poté 15 a více kg ![]()
Jaké umístění dítěte do sedačky??? proboha dítě i třílete si snad vleze už do sedačky samo???!!! Prostě tam naskočí.. joo já chápu ten pětibod, že to je super že si to na zapnutí otočíš k sobě… ale pochop konečně že když dítě už poutáš pásem z auta tak ho poutáš když už sedí normálně ve směru… takže se musíš nahnout a dítě zapnout… a ano je pravda že dcera to dáva tak od osmi let cca… a i tak kontrolujeme, kolikrát zkroutí pas, nedá ho pod madla a pod… ale prostě dítě již poutáš sedíce ve směru… A rozhodně nepotřebuje 5ti leté dítě nasedat s pomoci koholkoliv.. sedne si tam samo.
Kup si sedačku např.
BeSafe Beyond 360 dark grey mélange
máš ji otočnou do 25kg, pětibod, protisměr… to bude mít dítě tak 6-7let… a pak už určitě zvládne samo nasednout do 15-36kg.
myslíš že i britax má nějakou takovou. Bud do 18kg (cca 4roky) nebo do těch 25kg.
@Veronica Pika nemůže, váhový limit doporučuje pětibod do 18 nebo 25kg dle výrobce, pak už je to kontraproduktivní, něco si k tomu nastuduje, než budeš všechny urážet ![]()
ale jakmile doroste že už pětibod bude malý a bude to mít jako sedačku 15-36kg už nebude otočná!!! chápeš to už konečně???