Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahojky, já se přiznám, že jsem diskusi jen přelétla, jen mě zaujalo to počůrání a pokakání, když je rozbalený. Někde jsem četla, že to je právě signál toho mimi, že se nechce vyprazdnovat do té plíny. Právě na tom je prý založená ta BKM, miminka mají tyhle reflexy jako mala, pak tuhle schpnost ztrácejí, nebo spíš rezignují na snahu, když jejich signály máma nechápe. Píšu jen co jsem slyšela a četla, já sama mám děti dvě, jedno ještě v plínách a na tohle jsem prostě neměla a docela jsem to chtěla zkusit. Ale vím, že je spousta mamin, co to dělají.
ahojky
já mám první 3měsíční dcerku a dudlíčka taky dostala už jako maličká. měli jsme pak problém že nechtěla dudlíčky např.od firmy nuk a podobně ale úplně obyčejný se žlutou gumou
prostě taková ta klasika
zkoušela jsem jí naučit na jiné aleza boha to nešlo
tak jsem koupila úplně stejné jako už měla a max.spokojenost
teď už se směje a hraje si a dudlíčka dáváme jen když už začne být mrzutá,pofňukává a vzteká se
to se pak uklidní a většinou i uspí a pak dudlíček sama vyplivne
asi bych nějak zvlášť velké výčitky neměla…na každé miminko zabere něco jiného
s dudlikem neporadim protoze moje dcerka dudliky razantne odmita. bohuzel ja ji muzu uklidnit jen tim ze ji prilozim k prsu, doufam, ze pozdeji nezacne cucat palec. takze dudlik si nevycitej.
Zkousela si s plinkou pockat chvilku dyl? ja nechavam tak 5 minut prokopat. Zjistila jsem, ze pomuze kdyz pustim vodu (mam umyvadlo hned vedle prebalovaku), to vetsinou zacne behem chvilky curat.
Ja davala ze zacatku jen na brisko. vic cviceni snad ani s tak malym prckem nejde. Dalsi co se da delat. je malymu zpivat, ukazovat chrastitka, taky jsem na dceru zblizka mluvila, byla fascinovana mym oblicejem
brzy se pak zacala usmivat.
My máme opačný problém ta naše beruška nechce dudel začne se hnedka dávid a pak strašně brečí připadámi jako bych ju tím dudlem rozdráždila k brekotu
a zapomněla sem dodat že si strašně cucá prstíky. Slyšela sem že cucánim prstů by si mohla „vycucat“ nehet..tak nevim co je na tom pravdy ![]()
xangel87
nemusíš se bat on se zabavi sam my sme třeba koupily narozeninové balonky a naše dcerka se na to dokaže koukat hodiny a myslim si že čim bude starši tak si najde samo co ho zaujme ![]()
Ještě sem zkoušela ruzné kusy látek at si to ošahá nebo ho tou látkou pohlad uvidiš jak bude reagovat na určité typy latek ale to bych zkoušela až mu bude měsíc ![]()
moje příbuzná má dceru která si cucá palec a normálně a to nekecám je vidět jak je vycucaný úplně hubeňoučký a je tam vidět kost
to ještě zlatě za dudlík. terka si začala teď dávat prstíčky do pusinky jak objevuje své ručičky tak jí cpu do tlapiček chrastítka-nejléoe špendlíček či kroužky, abych odvedla pozornost od prstíčků a zatím se nechává opíjet rohlíkem ![]()
začáteční hry u nás také bylo otáčení na bříško, dělání obličejů a vyprávění-díky grimasám mimíšek dříve napodobuje a směje se a prý když se vypráví tak i dřív se jim vede povídat ![]()
souhlasím že nejlepší je nechat maličké při přbalování „prokopat“,mezitím jsem díťátko zabavila tím že jsem jí kreslila po bříšku a podobně
je to radost objevovat kde je mimíšek lechtiví a co se mu líbí ![]()
My jsme po návratu z porodnice taky nasadili dudana, protože malej neusnul večer jinak než s mým malíčkem v puse, a to se nedalo praktikovat věčně:) Vždycky když mu něco bylo, tak dudana vyplivl a ozval se, takže myslím že nemusíš mít špatné svědomí, mimča se vždycky ozvou. Teď máme 4 měsíce a dudan máme stále jen na usínání, přes den je spousta zajímavějších věcí které se dají strčit do pusy ![]()
jo jooo souhlasím s bery
pak je miliony věcí který jsou zajímavější
![]()
Nám v porodnici rovnou řekli, že dudlíka rozhodně ne. Jestli ho ale uklidní, sama bych ho dala. Miminko si dávej co nejvíc sobě na bříško. Už od narození děti dokážou pozdvihnout hlavu, třeba jen na vteřinku. Tím, že bude na bříšku, se mu zpevní krční svaly a je to prý dobrý celkově. Na nožičky je dobrý dát malýho na bříško, zapřít mu dlaní nožičky. On se automaticky opře a jakoby posune dopředu. Je to nějakej reflex. No a já osobně jsem jela s posilováním svalů podle těchto stránek:
http://www.mimisek.estranky.cz/
Malej si na cvičení zvykl, líbilo se mu, dokonce je vyžadoval. Nejvíc kroužení s kyčlema a přetáčení v dece na strany, u toho se nejvíc nasmál.
ano ono je to pak špatné při růstu zubů ale pořád je to řekla bych než kdyby si vycucávala prstík na kost.....ono se to doktorům snadno řekne ale to bychom dětem museli opravdu ty rukávky zašít
terka když chce cumlat a nechci jí dát dudlu je schopná narvat prstíky až do krčku nebo nejlépe pěstičku do pusinky a když to udělá po kojení tak mi věřte že nic příjemného to není vyblinká co se dá a je jenom mrzutá. jsem ráda že to není tak časté ale stává se nám to
No to měl malej už na sále, cca 20 minut po porodu ležel, celou pěst narvanou v pusince a koukal a dudal
Tak ten byl jasnej od začátku ![]()
No každopádně minule jsme byly poprvé u doktora a ten nám to schválil, že prý to nevadí…A když ho to uklidní…
Teruna - ty stránky jsou úžasný, děkuji
Teda ty říkanky asi vynechám, ale cvičit určo podle nich budeme.
Jsou fakt dobrý, já vím. Sama jsem měla problémy něco na netu najít, nakonec se mi poštěstilo. Nechtěla jsem Matýska nechat jen tak ležet a koukat do stropu, tak jsem s ním cvičila v podstatě u každýho přebalování a postupně jsme přidávali. Zesílil, zpevnil se, brzo začal zdvihat hlavičku, když ležel na zádech zároveň s nožkama. Něco jako nedodělaný sklapovačky. Ale hlavně se mu to líbilo a byl spokojený a rozesmátý. Vyprděl se. A to je taky plus ![]()
My koupili dudlík tak týden po návratu z porodnice.Teda-taťka -já ho nechtěla.Jenže malá řvala,nespala,tak rozhodl,že ho prostě bude mít
Dlouho ho odmítala,úplně jí to dávilo
Teď jakž-takž
Pokud bude mimi mít bolení,hlad…nebo jiné trápeníčko,tak ho dudl určitě neuklidní ![]()
A ty „dárečky“
hned po rozbalení jsem řešila jednoráz.podložkou-po té,co jsem byla párkrát „nahozená“
Jinak největší zábava je maminka
to je jasný
..takže povídat,zpívat…pomalu ukazovat výrazné předměty-mimi sleduje…a bude spokojené ![]()
ahojky…ja chtela dat dudlik hned po prichdu z porodnice, ale maly odmital ty ruzne silikonove…takze nejlepsim dudlikem byl muj maliček…
když to videla doktorka na prvni návšteve, tak mi doporučila dudlik…nejlepe latexovy a klasicky kulaty ne ORTODONTICKÝ…se silikomovym se mi prostě dávil…řikala že odnaučit od dudlika je lehčí než odmontovat paleček…ale moc ho nechce, nebo ho po usnutí vyplivne…
taky pokladam na brisko, mluvim na nej a delam opicky a uz se mi krasne smeje…
asi ve 4 tydnu jsem mu skusila dat hracky a zamiloval se mi do plyšovy žirafky, s tou si dokaže hrat a pusinkuje ji
po šestinedeli jsme absolvovali kurz baby masaži…je to bomba…moc si masáže spolu užívame…a u toho trochu taky zacvicime…
od tretiho mesice budeme chodit na plavani a premyslim taky o nejakem baby cviceni… ![]()
takze myslim že s dudlíkem neodbyvas…kdyby neco mimi trapilo tak ho dudlik neuklidni…neboj, na vse prijdes postupne…matersky instink ti poradi…jenom poslouchej a vnimej sve mimi…ono ti rekne co potrebuje
ted hlavne tebe…svou maminku…ta je nejlepsi „hracka“
![]()
oNO VYŽADOvÁNÍ NOŠENÍ PŘIJDE PZDĚJÍ, OKOLO 3. MĚSÍCE. To už koukání na mámu přestane bait a chce větší zábau. Já nosila, furt lepší, než dělat celý den televarieté.