Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Tak jen tak pro zajímavost. Odkdy jste dali děťátko do vlastního pokojíčku ? ![]()
Staršího syna od 13ti měsíců. Doufala jsem, že se přestane tak často budit na kojení. Vstával stále 5× za noc.
Mladšího od 2 měsíců. Starší syn vždy přišel do ložnice a vzbudil ho, tak šel každý do svého.
my budeme dávat ted v zimě,ale bude to těžký, byla jsem zvyklá Klárku slyšet že dýchá, asi nakoupím 20 podložek monitorů dechu at jsem v klidu
![]()
např. my ještě ne, spíme všichni v jednom pokoji a hernička je v obýváku a problém v tom zatím nevidím
Mrnous - 5 m - ma svuj pokoj od zacatku. Ale ja jsem tam zatim s nim. Uz jsem myslela ze se odstehuju ale zacal se budit po 3 hodinach, tak jsem to jeste neudelala. Jakmile zacne spat zase trochu rozumne vracim se hned do loznice.
My cca v roce a půl. Chtěla jsem už v roce, prostě když už bych k ní nemusela lítat v noci na kojení, ale než se pokoj dal trochu dohromady, trvalo to. Pak jsme ale spali všichni líp, myslím, že už jsme se vzájemně rušili.
my v 9 měsících, navzájem jsme budili, dodneška ji mám celou noc na chůvičce
Zrovna nedávno(3,5roku), na její vlastní přání. Ale musím napsat, že mi vložnici chybí. Je to takový nezvyk…No za měsíc bude nový nájemník ![]()
Kristýna šla v necelých 2 letech a u Kačky to mám taky tak nějak v plánu… jen to bude puberťák a mrně v 1 pokoji.
Dali jsme malého od samého začátku do vlastního pokoje a nemůžu si stěžovat. Sice jsem měla první noc doma strach, že ho neuslyším, když bude plakat. Ložnici máme hned vedle, takže slyším i každé vzdychnutí
.
Tak naše Terezka je ve svém pokojíčku od 14dnů,taky sem se bála,že jí neuslyším nebo že se jí něco stane,ale je to vše O.k. ložnici máme hned vedle a jak u ní,tak u nás máme dveře přivřené,abych jí dobře slyšela.
Starší Eliška od 4 let, mladší s ní spí od cca 1,5 roku, sama se k ní přestěhovala.
Do pokojíku dáme, sotva ho doděláme, už už aby to bylo. Rušíme se navzájem, já mám od porodu horší spaní (ale jakmile spím v tichu sama, tak se to naštěstí srovná). Kdyby to šlo, byla by tam hned. Ale asi je to závislé na tom, jak dítě vyžaduje v noci krmení, my naštěstí spíme dvanáctku v kuse, ale kdybych vstávala co dvě hodiny, jako některé kojomaminky, tak bych pokoj odložila.