Taky vás štvou tabulky na děti?!

5173
26.10.10 10:26

taky vás štvou tabulky na děti?!

Dneska jsme byli v poradně na kontrole V 6 týdnech.Honzíček má 63cm ,5400g,obvod hlavišky 39,5cm,hrudníček si nepamatuju..
Doktorka jejda ten je ,ale velkej a ta hlavička a ta váha,už je na hranici tabulky :zed: ideální by bylo kdyby měl o 3 cm míň a ta váha je taky velká,ale tlustej není takhle na pohled je dlouhej..
Já: a ono to může nějak souviset s vývojem?!
doktorka: to ne to je vidět,že prospívá dobře,ale už se nám nevejde do tabulky,moc roste 8-o
A tak se vás ptám,taky vás s.re tabulka podle který by se měl novorozenec vyvýjet?! Která určuje jestli roste dobře nebo špatně?
Honzíek se narodil 3880g a 54 cm,tak je jasný,že asi bude dlouhán,co asi musí poslouchat mamči s 2 kg porodní váhy,že nerostou :nevim:
Mě ta tabulka příjde na h.vno,vždyť každý jedinec je jiný,jinak roste atd. A ta tabulka akorát stresuje

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
28414
26.10.10 10:28

Tabulkoví lékaři :roll:
Vykašli se na to, důležitý je, že prospívá, roste a přibývá. A že je zdravej a spokojenej :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6895
26.10.10 10:33

jjpřesně tak. U nas doktorka byla tak zapálená do tabulek, že mi řekla, že Kubu moc krmím.za 10 dní přibral asi 400g :mrgreen: Kojila jsem.Řekla, že mu mám dávat místo jednoho kojení čaj. :-x Měl taky 6týdnů. Mates byl to samé. v šestinedelí prostě víc přibírali.ted máme naštěstí jinou a ta je normální a tabulky bere jen orientačně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1853
26.10.10 10:35

tabulky nejsou od buzerování matek ,ale mají pomáhat v odhalení vývojových odchylek a myslím ,že jsou opravdu hoooodně potřebné a důležité .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14079
26.10.10 10:35

Mě nevadí tabulky, ale lidi, co je moc „žerou“ . Oba synové byli váhově i hlavičkou nadtabulkoví a dr. je chválila, jaký jsou to chlapáci - průměrné přírůstky u obou dětí byly po začátku přes 1 kg za 3 týdny z MM.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3802
26.10.10 10:37

Mabit, taky me to s.re. Stvou me tabulky na normalni vyvoj, ale kdyby na me uhodil mudr. jeste s tim, ze rosteme malo nebo moc, to uz by me asi dorazilo uplne.
Mi byli taky obrici, ani ne v pul roce se nam doktor smal, ze mame miry rocniho ditete. Nastesti to neni tabulkar. :lol:
Strkat deti do tabulek podle miry a vahy, to uz fakt nenormalni. Tezko muze mit miminko dvoumetrovych rodicu stejne rozmery jako miminko rodicu, co maji 160cm.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5173
26.10.10 10:44

přesně chlap má dva metry a já stosedumdesát cm..já porodní váha 3500g a 51 cm a chlap 4kg a 54 cm prostě,malý děti mít nebudeme nikdy…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
26.10.10 10:49

Lidé se mění, ale tabulky zůstávají. :lol: Spíš jsi měla nadávat na tu pediatričku, tabulky za to nemůžou, jak ona si je vykládá. Já je považuju za užitečný nástroj pro zjištění různých poruch a a nomálií, ale musí se s nimi umět náležitě zacházet. :wink: Teda ne, že bych byla nějaký expert, i na tabulky stačí selský rozum.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56772
26.10.10 10:49

Tak tohle jsem měla s dcerou už od narození se absolutně nedala zařadit, buď nedosáhla, nebo překročila. Nejlepší bylo, když jí doktorka řekla v 10 letech, že má 3kg nadváhu a brečela celý den. Jo kdybych tak měla ta 3kg, tak si pískám. U malého zatím doktorka ještě ani nešpitla o tabulkách, jen se jí zdál pro změnu bledý a tak mu dělali krev, měl rozpíchané ruce, protože se nemohla trefit a druhý den výsledky super. Takže teď mě vlastně napadá, že možná nebyl barevný podle tabulek :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2118
26.10.10 10:50

No já se taky přidám mě ani tak nevadí ta váha a výška ale to co má dítě v kterémkoliv měsíci zvládnout :zed: Jako třeba že místo v 6m se nechce obracet a už je to špatné atd přeci každé mimi je jiné jasně kdyby jen leželo tak to by přišlo divné každé mamině ale že to co má umět umí o měsíc či dva později a mudr vás posílá hned k neuro :zed: :zed: :nevim: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1288
26.10.10 11:03

Jednoduše: ano,lezou mi na nervy.Jak říkáš,každý je jiný a myslím že tabulky jsou celkem k ničemu,maximálně orientační.Hlavní je jak dítě prospívá a jestli je zdravé.Od jednoho takového doktora jsem právě odešla.Pořád říkal že malá moc přibírá atd. :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9394
26.10.10 11:04

no ja z tabulek mam docela trauma, muj synek byl dost dlouhy a hlavne tezky a ja hned dostala od ceskeho pediatra vynadano, ze ho prekrmuji a napsal mi tolik hororovych predpovedi, co se s malym stane, ze jsem se 14dni klepala jak ratlik…marne jsem mu vysvetlovala, ze ziji v UK, kde posloucham rady mistnich odborniku, ktere jsou nekdy naprosto opacne… dlouho mi trvalo, nez jsem si uvedomila, ze kdybych poslouchala vsechny tak se zblaznim, ale stejne ve me zustal maly otaznik a vahu porad sleduji a tabulky tez… :zed: ale snazim se tim uz tolik nezatezovat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1288
26.10.10 11:06
78mamina píše:
No já se taky přidám mě ani tak nevadí ta váha a výška ale to co má dítě v kterémkoliv měsíci zvládnout :zed: Jako třeba že místo v 6m se nechce obracet a už je to špatné atd přeci každé mimi je jiné jasně kdyby jen leželo tak to by přišlo divné každé mamině ale že to co má umět umí o měsíc či dva později a mudr vás posílá hned k neuro :zed: :zed: :nevim: :nevim:
:palec:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
400
26.10.10 11:11

Kašli na tabulky, hlavně že je v pořádku a v pohodě. My taky občas nezapadáme do tabulky (naposledy ohledně hladiny hemoglobinu) a myslím si o tom svý. Ono se to všechno časem srovná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35545
26.10.10 11:20

Tak ta je dobrá /doktorka/ :lol: :lol: já mám doktorku normální, ta mi řekla, že v půl roce mají mít zhruba dvojnásobek porodní, takže si nemám dělat starosti, protože náš má evidentně víc, takže krásně prospívá. :palec: No a váš ještě líp :palec:
Chápu, že statistika je věc důležitá a opravdu výzkum jinak dělat nejde, ale nechápu, proč ti to říká. :think: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí