Dudlík versus pěstička

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
945
20.6.18 11:29

Dudlík versus pěstička

Ahoj maminky, mám tříměsíční dítko (své první) a asi poslední 2-3 týdny si pořád cpe do pusy pěstičku, případně si cucá palec a ukazováček. Některé starší dámy v rodině mě poučují, ať dám dudlík, že si malý na cucání prstů zvykne, a pak ho to neodnaučím. Jaké s tím máte zkušenosti? Bavila jsem se o tom s kamarádkou, která má stejně staré mimčo, a to její stejně dudlík vyplivne a nacpe si do pusy ruku…Já bych řekla, že prostě objevuje a zkouší, tak mu v tom nebráním. Dudlík jsem zatím nedávala.
Díky :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
837
20.6.18 11:32

Ahoj, na tohle jsem se ptala i dr, když jsme byli na prevenci a řekla mi, že opravdu jen objevuje a zrovna objevil ruce. Teď je mu půl roku a objevil pro změnu nohy a cpe je do pusy taky. Takže se těš a dej na svůj vlastní rozum ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
20.6.18 11:39

Dítě do roka prochází tzv. orální vývojovou fází - poznává a rozeznává ústy, proto malé dítě všechno strká do pusy. A začíná to právě tím cucáním pěstiček v tomto věku. Je to naprosto přirozené a fyziologické, značí to zdravý vývoj kojence. Nevidím důvod dávat dudel, ten tomu stejně nezabrání, navíc je možné, že ho dítko chtít nebude. Né všechny děti mají touhu něco cumlat a dudlem se oblbnout nenechají. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli

V jedné věci mají starší pravdu. Dudlík odnaučíš ze dne na den, ruce nikoliv. Nicméně ve třech měsících si kojené dítě na dudlík nezvykne a pokud mu chutnají ručičky, bude si je cpát do pusy pořád.

• Citovat
  • Upravit
149

Zrovna koukám na malou (deset týdnů) jak si urputně snaží nacpat celou pěst do pusy :mrgreen: Dudlík přitom většinou nechce a vyplivne. Mimča v tomhle věku objevují svět kolem sebe a pěstička je tím nejzajímavějším, co lze momentálně prozkoumat. Neřešila bych to, až bude mít víc rozvinutou motoriky, začne se zajímat i o jiné věci :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5283
20.6.18 11:55

Mam 4 mesicni mimco a duda palec. Snazim se ji ho nahradit dudlikem, ale neuspesne. Taky se bojim, aby si ho pak necucala roky. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
945
20.6.18 11:58

Děkuji všem, nechám tomu volný průběh. Taky si myslím, že ho později začnou zajímat jiné věci, tak s tím přestane.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3383
20.6.18 12:01

Mám půlroční miminko a taky si cucá prsty, ruku i chrastítka. Dělá to už od svých 3.měsíců, myslela jsem že zuby, ale nevypadá to. Prostě se nějak baví a poznává své tělo. Dudlík nemá a ani nechce, vždy ho vyplivne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9374
20.6.18 12:12

@caramba Já jsem dudlík dávat taky nechtěla a když si miminko začalo takhle cumlat pěstičky, poslouchala jsem řeči tchyně, že bude jako jejich dcera, která si cucala palce až do dospělosti :roll: :roll: :roll: Proto jsem nechala olizovat pěstičky, prstíky, ale jakmile začal výjimečně dudlat palec, tak jsem mu jej vytáhla z pusy a do ručičky strčila nějakou hračku. A potom žužlal hračku. Bez dudlíku přežil do dnes (18m) a palce si necucá :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21680
20.6.18 12:13
@caramba píše:
Děkuji všem, nechám tomu volný průběh. Taky si myslím, že ho později začnou zajímat jiné věci, tak s tím přestane.

Urcite, vyckej,… ale zpozorni, kdyz si bude cucat palec a bude to casto, v tomto pripade je pak opravdu lepsi dudlik

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
390
20.6.18 12:43

Náš osmiměsíční má dudlík na spaní a ručičky i nožičky si strká do pusy stejně! :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102
20.6.18 16:09

My mame holcicku skoro 4 mesicni a dudliku zatim na chut neprisla :lol: . Dostala jsem radu koupit ten retro z lekarny..kyticka tomu rikaji. Tak jednou ho vzala uplne okamzite a od te doby ho zas nechce :nevim: :lol: . Takze jsem toho nazoru,ze je nesmysl neco mimcu vnucovat. Kdyz ma ruku,ma ruku…ale sem tam ji dudana nabidnu. Bylo by fajn,aby cucani palecku casem omezila..ne jen kvuli lepsimu odnauceni s dudanem,ale taky,ze hrozi deformace palecku a krive zoubky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18216
20.6.18 16:23

Naší malé je skoro pět měsíců a dudlík máme - někde v bytě. Již týdny ho nikdo nespatřil. Mně k tomu teda spíš všichni gratulují. Taky jsem slyšela varování před deformací palečku, ale ona je spravedlivá a cpe si do pusy všechny prsty na střídačku, popř. naráz. A co je v dosahu si tam narve taky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102
20.6.18 19:59

Tak to u nas prevlada palecek :lol: Zacina si cpat do pusy taky vse mozne,takze to,ze tam ma casto i palec zatim neresim…ale pak bych radeji dudlik nez aby si cucala palec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí