Duhový dort

131
9.1.14 10:39

duhový dort

Zdravím chci dnes upéct tento duhový dort..a chci se zeptat, zda ho některá z vás už zkoušela a jaký je chuťově atd…moc děkuji za odpovědi

http://www.youtube.com/watch?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
10291
9.1.14 10:42

Jééé to je pěkný! ale už vidím, jak to mám rozpatlaný všude a ak u toho nadávám…takový věci musím dělat v nepřítomnosti nezletilých, abych jim náhodou neobohatila slovník :mrgreen: dělám jen potahovaný dorty, u toho občas padne jen nějaká pr*** a nějaká kur** :mrgreen: :mrgreen:
seš šikovná, že si troufáš :) :potlesk: :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11522
9.1.14 10:44

Chuťově bude asi normální, záleží na tvém teste..jen tam pridáš barviva jaké chceš :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6499
9.1.14 10:44

Jedla jsem ho a nepochutnala jsem si. Abys docílila takhle sytých barev, musíš tam dát hodněbarviva a je to cítit. Mně to přišlo chvílema až hořké a ke konci slané.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12743
9.1.14 10:45

@JanaTadeáš teda vypada krasne, ale trpelivost bych na to matlani nemela :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3626
9.1.14 10:51
@Karleon píše:
Jedla jsem ho a nepochutnala jsem si. Abys docílila takhle sytých barev, musíš tam dát hodněbarviva a je to cítit. Mně to přišlo chvílema až hořké a ke konci slané.

no záleží jaký typ barviva tam dáš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8921
9.1.14 10:57

Ja delala barevny dort v listopadu. Barvivo nebylo v teste vubec znat a pritom barvicky byly krasne. Ale vrsek jsem nedelala kremovy, ale potahovala jsem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
184
9.1.14 10:58

Slanost dělají sypká barviva.. pekla jsem segre pro kamarádku a byl prý moc dobrý

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sao
1827

Krásnej, ale teda musí to být časově náročné, péct každej plát zvlášť… Taky občas peču dorty, ale spíš potahované a je to na celej den… No tak ať se povede :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14046
@KlariSi píše:
no záleží jaký typ barviva tam dáš.

chut barev : kdyz das gelove nepoznas kdyz das levne praskove, poznas

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3172
9.1.14 11:02

Holky vím, že to je trošku mimo mísu, ale našla jsem na netu tyhle krásný obrázky a nedá mi to Vám je neukázat ;) Hned bych si dala!! Koukala jsem na ten duhový dort a vypadá krásně!! Jak chutná to nevím.. :nevim: já jsem letos používala barvivo na perníčky, na ozdobu, a nepřišlo mi, že tam bylo cítit, ale je fakt, že tady ten dort je plný toho. :nevim: já bych do toho šla, vypadá fakt dobře ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3284
9.1.14 11:03
@Karleon píše:
Jedla jsem ho a nepochutnala jsem si. Abys docílila takhle sytých barev, musíš tam dát hodněbarviva a je to cítit. Mně to přišlo chvílema až hořké a ke konci slané.

to jsem si myslela, že dort je krásnej na oko, ale o poživatelnosti by se dalo polemizovat. mě tolik barviček už teda spíš odpuzuje, ale to je věc názoru ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
131
9.1.14 11:05

No mám za sebou jen jeden potahovaný dort a napoprvé myslím celkem dobrý…tohle pro mě bude dost výzva a bez sprostých slov se to určitě neobejde…jen bohhužel mám jen ty prášková barviva…myslíte že ty gelové bych sehnala třeba v drogerii? Nechci riskovat hořkost dortu…to bych asi nepřežila :zed:
kde je kupujete vy prosím…jen mi nepiště, že je objednááváte na internetu to bych nepřežila tuplem :pocitac: :D děkuji…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3626
9.1.14 11:06
@jizvíková píše:
chut barev : kdyz das gelove nepoznas kdyz das levne praskove, poznas

pravé kamarádka děla dorty na zakázku a ta mi tohle říkala :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8996
9.1.14 11:07

NO je to hezký, ale asi bych nechtěla jíst něc co vypadá jak barvičky. NAvíc ta barviva nejsou úplně bezpečná záležitost.

„Již v roce 2008 bylo vydáno Nařízení Evropského parlamentu a Rady 1333/2008 ES, kde byla uložena povinnost od 20. 7. 2010 označovat některá barviva, která mohou vyvolávat, zejména v kombinaci s konzervační látkou kyselinou benzoovou (E 210), u dětí hyperaktivní chování. Jedná se především o azobarviva jako tartrazin (E 102), chinolinová žluť (E 104), žluť SY – Sunset Yellow (E 110), azorubin (E 122), Ponceau 4 R – košenilová červeň (E 124) a červeň Allura AC (E 129).“ http://www. forsapi. cz/aditiva-barviva-konzervacni-latky-a-riziko-hypersenzitivity

V malém množství jsou barviva prakticky neškodná ve větším už škodí - co je ale to malé množství nikdo neřekne. Výrobce bonbonů ví že to budou jíst děti - předpokládá ale že dítě víc jak 2 bonbony za den nedostane a ono ejhle - sní celý balíček najednou a pak má nějaké poruchy a rodiče se diví. Jídlo má svou přirozenou barvu a dort bez ovoce prostě nikdy nebude dost lákavý - proto by tam to ovoce být mělo a né že do toho dám barvičky abych dítěti ošálila jeho pudy jít po barevném jídle: v přírodě je barevné ovoce a zelenina.

Příspěvek upraven 09.01.14 v 11:09

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport