Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Holky, hezky den preji
Termin mam 17.12. a zvazuju porodnici Melnik. A protoze jsem prvorodicka a jeste mam problemy po traumaticke operaci z minuleho roku s uzkostmi z doktoru a sester, urcite bych k porodu chtela svou dulu nebo PA. Ovsem zatim co jsem se s nekym vzdy spojila, mi bylo odepsano, ze abych pocitala s tim ze 24.12.-26.12. nebude ta dana dula nebo PA k dospozici, ze travi svatky s rodinou. Na jednu stranu to chapu. Na druhou mam strach, ze jako prvorodicka budu rodit po terminu a vyjde to zrovna na vanoce a ja budu mit zaplacenou nemalou castku za doprovod ale kvuli vanocum se nedostavi. PA z nemocnice nechci, nejradeji bych svou vlastni, ktera bude stat za mnou at si doktori rikaji cokoliv. Je tu nekdo, kdo resil neco podobneho? Nebo nemate nekdo kontakt na nekoho rozumneho, mileho a empatickeho a k tomu nekoho, kdo by byl ochoten i o tech vanocich mit tu pohotovost?
Moc dekuji. ![]()
Jo no. Pro spoustu lidí nejsou peníze všechno a radši se věnují rodině o svátcích.
Manžel by nezafungoval místo duly? Jako taky jsem u prvního syna uvažovala o dule, ale nakonec jsem ráda, že bydlíme na konci světa a žádné takové vymoženosti jako duly tu nejsou
S manželem máme z porodu nádherné společně zážitky a ačkoliv je to člověk, který nerad cokoliv řeší, tak při porodu zcela respektoval moje přání a ochotně je personálu sdeloval.
,,která bude stát při mě, ať si doktoři říkají cokoliv. 🤔. Raději bych si našla kvalitní předporodním kurz, nebo oslovila tedy PA, aby s Vámi projela jak očekávaný i neočekávaný průběh porodu. Vše není jen o porodu, ale kojení i šestinedělí je dost často opomíjeno. Přeji hezký porod.
Za porod má pořád zodpovědnost nemocnice, takže její lékaři. Až se něco po…tak tě dula fakt nezachrání, takže s nějakými výkřiky, aby za tebou stala ať si doktoři říkají co chtějí bych byla opatrná. Není nic horšího když nebudeš spolupracovat a mlet si svou.
tak dekuji za rady. Prosim mohli by se vyjadrit lide, kteri maji zkusenost s dulou o vanocich? Dekuji, na vic jsem se neptala …
Pokud přijdeš na Mělník se svojí PA, tak tam má pouze roli doprovodu, nemá žádné pravomoce. A většinou si to tam nechce rozházet, aby ji tam příště zase pustili, takže proti doktorům nikdy nepůjde. Vlastní zkušenost.
Někdy je právě lepší PA z porodnice, která už tam má nějakou odbornou pozici a leccos si obhájí.