Dula vs. porodní asistentka?

103
9.1.15 07:00

Dula vs. porodni asistentka ???

Maminky chci se zeptat jaký je rozdíl mezi dulou a porodní asistentkou? Rozhoduji se kterou si vzít k porodu. Případně budu vděčná za kontakt, rodit budu v Jindřichově Hradci, dekuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3332
9.1.15 07:11

Dula není zdravotník, podpoří tě psychicky, ale nevyšetřuje tě. PA naproti tomu zdravotník je, prakticky celý porod může proběhnout jen za její přítomnosti, pokud je všechno v pořádku. Nicméně stává se, že PA funguje zároveň jako dula. Já budu mít u porodu obě ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11565
9.1.15 07:53

@tarika Je to jak píše @poppaea . Ještě bych dodala, že v některých nemocnicích je problém mít problém svou PA (pokud to není přímo jejich zaměstnankyně) a v jiných zase nechtějí, abys tam měla víc členů „osobního“ doprovodu (buď dula, nebo otec miminka, ne oba). Je třeba se informovat v nemocnici, kde chceš rodit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16631
9.1.15 08:51

Ahoj jsem dula, neprovadim zdravotni ukony -)maminku rodi Pa z porodnice.Ja doprovazim, nabizim ulevove polohy, pomaham v komunikaci rodicka/zdravotnik. Proste snazim se byt oporou, zklidnenim,zprostredkovatelem.Po porodu pomaham se spravnym prilozenim, hygienou a jsem porad k ruce. Takova zkusena kamaradka:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9.1.15 21:43

Já jsem měla u porodu dulu a byla jsem maximálně spokojená. Byla mi velkou psychickou podporou. Domluvily jsem se tak, že ona u mě bude po dobu porodu a pak přijde manžel, až bude po všem a dítě bude venku. Ale obvykle můžeš mít u porodu 2 osoby, takže klidně to může být partner i dula. Během porodu mi sama nabízela úlevové polohy, masáž, aroma terapii… Byla jsem překvapená, co všechno mi nabízela. Po porodu přišla ke mě domů, kde jsme celý porod rozebraly, připomenula mi věci, na které jsem už zapomněla. A taky mi poradila s kojením, protože jsem měla docela problémy. Moje dula byla zároveň i laktační poradkyně.
Porod neproběhl úplně podle mých představ, ale ona mi vysvětlila, že všechny věci v životě se odehrávají z nějakého důvodů a že mi miminko chtělo naznačit, že ne vždy bude všechno, tak jak jsem si naplánovala. Takže já příště budu rodit zase s dulou!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16631
11.1.15 19:24
@Čajová.panenka píše:
Já jsem měla u porodu dulu a byla jsem maximálně spokojená. Byla mi velkou psychickou podporou. Domluvily jsem se tak, že ona u mě bude po dobu porodu a pak přijde manžel, až bude po všem a dítě bude venku. Ale obvykle můžeš mít u porodu 2 osoby, takže klidně to může být partner i dula. Během porodu mi sama nabízela úlevové polohy, masáž, aroma terapii… Byla jsem překvapená, co všechno mi nabízela. Po porodu přišla ke mě domů, kde jsme celý porod rozebraly, připomenula mi věci, na které jsem už zapomněla. A taky mi poradila s kojením, protože jsem měla docela problémy. Moje dula byla zároveň i laktační poradkyně.
Porod neproběhl úplně podle mých představ, ale ona mi vysvětlila, že všechny věci v životě se odehrávají z nějakého důvodů a že mi miminko chtělo naznačit, že ne vždy bude všechno, tak jak jsem si naplánovala. Takže já příště budu rodit zase s dulou!

Ano, tak přesně od too tady jsme :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1350
3.2.15 15:05

Já jsem měla u porodu svou soukromou PA, která vedla celý můj porod, PA je zdravotník, takže je určitě lepší, ponědavž může provádět zdravotní úkony, ale dula je také dobrá :palec: Rozhodně lepší než být u porodu sama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí