Částečný únik plodové vody?

197
7.1.15 07:26

Částečný únik plodové vody?

Ahoj,
prosím o Váš názor.

Včera večer ze mě naráz něco vyteklo, hodně tekuté, takže nevím zda voda či hodně tekutý výtok, na moč mi to nepřipadalo (malá nekopla a močák jsem nezmáčkla, bez barvy i zápachu), ale vše zachytila vložka (kalhotky suché), byla dost nacuclá, cca 50-100ml, ale v noci nic, ani kapka výtoku. Trošku hlenu, ale nic mokrého co by mě budilo, stékalo po nohou(zadku) a bylo na prostěradle. No a dnes ráno zas trošku tekutého výtoku, do 50ml.

Tak já Vám nevím… Je to voda, nebo není? Aby vytekla takto trocha a pak nic? Bez námahy, pohybu, zmačknutí břicha, prostě jen tak?

Nechce se mi do porodnice, neboť by si mě tam nechali. Mám CS10, otevřená v pondělí na 3 cm, ale jen 38 týden, tak mi doktor udělal hemiltna, ale nechtěl to víc urychlovat, když mám ještě do termínu čas.
A co si budeme namlouvat, bylo by kdyžtak hodně těžké, je při mém pondělním nálezu v porodnici přemluvit že chci ještě čekat, porod nevyvolávat a vodu nepraskat…

Bože jak já chci aby prostě odteklo hodně vody nebo začali kontrakce…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
72725
7.1.15 07:32

@sakralu mohla to být plodovka a jak se mrně posunulo zacpalo to místo hlavičkou.. minimálně bych do té porodky zajela kvůli testu - s tou vložkou tedy. POkud to byla plodovka, hrozí tam pak infekce :think: :nevim: tu Ti nikdo nepoví, co to mohlo být

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
197
7.1.15 07:34

Děkuji. Malá tam prý sedí tak pevně že bych se tomu nedivila :) Nicméně čekám zda má někdo podobnou zkušenost…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
197
7.1.15 07:36

Poku se nemýlím, antibiotika se preventivně dávají až po 12 či 24 hodinách od úniku a malou cítím, takže mám snad ještě chvíli čas…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30323
7.1.15 07:36

Ja bych tam dojela. S prasklou vodou to neni zadna sranda. A teda nechapu duvod hamiltona v tomto tydnu, kdyz nechce urychlovat porod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
7.1.15 07:38
@sakralu píše:
Poku se nemýlím, antibiotika se preventivně dávají až po 12 či 24 hodinách od úniku a malou cítím, takže mám snad ještě chvíli čas…

tak tohle Ti nepovím, protože mi nikdy plodovka nepraskla - tedy jo, pár minut před porodem na sálu. Ale vím, že po odtoku vody se má být do hodiny v porodce - už je pro případnou kontrolu pup. šňůry, jestli není někde problém atd :think: osobně bych do té porodky radši zajela - lepší dřív a zbytečně, než jednou pozdě :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
197
7.1.15 07:40

Hamiltna jsem mu schválila, byly to i hezké datumy pro narození. Šlo o to že jsem měla nález, zralý na přijetí do porodnice a tam by mi to vyvolali prasknutím vody, než to on zkusil jen hmat a zda se kontrakce rozjedou sami a malá se rozhodne sama.
Na chvat nemusím zareagovat, ale prasklou vodu a oxytocin těžko vezmu zpět :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
464
7.1.15 07:53

Nejspis je to plodovka a pravdepodobne bude jeste odtekat, ten dr. je peknej vul, kdyz Ti delal hamiltona v 38.tydnu!!! Mam zazito neco podobneho. Myslim, ze do porodnice budes muset - pokud porod nezacne sam do 48 hodin, hrozi infekce, tak radeji pocitej s vyvolavanim - tablety + oxytocin. Preji Ti, at vse dobre dopadne! :hug: :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1467
7.1.15 08:01

Fic do nemocnice. vezmi sebou vlozku pokud máš, ale dokáží to zjistit i bez ní. ja dostala antibiotika už po 4hodinách od prasknuti a to mi teklo malinko. bohužel se porod musí v takovém případě vyvolat. nevím jak by to bylo u tebe ale u nás 33.tt 3dny antibiotika a pak vše vysadili, čekali. nic se nedělo, tak vyvolávání
hodně štěstí :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
815
7.1.15 08:03

Být tebou jela bych, já to odkládala, pak mi to nedalo a s tím samým nálezem jako ty jsem do pár hodin porodila. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
197
7.1.15 08:13

Děkuji, jedu. Konec diskuze :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5549
7.1.15 08:21

@sakralu Můžeš tam mít nějakou trhlínku, kterou to utíká (to jsem měla já).Hodně štěstí :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
197
7.1.15 10:10

Maminy dekuji. Voda se prokazala. Ted budeme cekat a zitra kdyztak zkusime malou vyprovokovat.
Ale bez miminka uz pry z porodnice neodejdu :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5549
7.1.15 10:11
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
464
7.1.15 10:13

@sakralu
Myslim na Tebe, a preji co nejsnadnejsi porod! :hug: :palec: :kytka: :mavam: