Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahoj,
prosím o Váš názor.
Včera večer ze mě naráz něco vyteklo, hodně tekuté, takže nevím zda voda či hodně tekutý výtok, na moč mi to nepřipadalo (malá nekopla a močák jsem nezmáčkla, bez barvy i zápachu), ale vše zachytila vložka (kalhotky suché), byla dost nacuclá, cca 50-100ml, ale v noci nic, ani kapka výtoku. Trošku hlenu, ale nic mokrého co by mě budilo, stékalo po nohou(zadku) a bylo na prostěradle. No a dnes ráno zas trošku tekutého výtoku, do 50ml.
Tak já Vám nevím… Je to voda, nebo není? Aby vytekla takto trocha a pak nic? Bez námahy, pohybu, zmačknutí břicha, prostě jen tak?
Nechce se mi do porodnice, neboť by si mě tam nechali. Mám CS10, otevřená v pondělí na 3 cm, ale jen 38 týden, tak mi doktor udělal hemiltna, ale nechtěl to víc urychlovat, když mám ještě do termínu čas.
A co si budeme namlouvat, bylo by kdyžtak hodně těžké, je při mém pondělním nálezu v porodnici přemluvit že chci ještě čekat, porod nevyvolávat a vodu nepraskat…
Bože jak já chci aby prostě odteklo hodně vody nebo začali kontrakce…
@sakralu mohla to být plodovka a jak se mrně posunulo zacpalo to místo hlavičkou.. minimálně bych do té porodky zajela kvůli testu - s tou vložkou tedy. POkud to byla plodovka, hrozí tam pak infekce
tu Ti nikdo nepoví, co to mohlo být
Děkuji. Malá tam prý sedí tak pevně že bych se tomu nedivila
Nicméně čekám zda má někdo podobnou zkušenost…
Poku se nemýlím, antibiotika se preventivně dávají až po 12 či 24 hodinách od úniku a malou cítím, takže mám snad ještě chvíli čas…
Ja bych tam dojela. S prasklou vodou to neni zadna sranda. A teda nechapu duvod hamiltona v tomto tydnu, kdyz nechce urychlovat porod.
@sakralu píše:
Poku se nemýlím, antibiotika se preventivně dávají až po 12 či 24 hodinách od úniku a malou cítím, takže mám snad ještě chvíli čas…
tak tohle Ti nepovím, protože mi nikdy plodovka nepraskla - tedy jo, pár minut před porodem na sálu. Ale vím, že po odtoku vody se má být do hodiny v porodce - už je pro případnou kontrolu pup. šňůry, jestli není někde problém atd
osobně bych do té porodky radši zajela - lepší dřív a zbytečně, než jednou pozdě ![]()
Hamiltna jsem mu schválila, byly to i hezké datumy pro narození. Šlo o to že jsem měla nález, zralý na přijetí do porodnice a tam by mi to vyvolali prasknutím vody, než to on zkusil jen hmat a zda se kontrakce rozjedou sami a malá se rozhodne sama.
Na chvat nemusím zareagovat, ale prasklou vodu a oxytocin těžko vezmu zpět ![]()
Nejspis je to plodovka a pravdepodobne bude jeste odtekat, ten dr. je peknej vul, kdyz Ti delal hamiltona v 38.tydnu!!! Mam zazito neco podobneho. Myslim, ze do porodnice budes muset - pokud porod nezacne sam do 48 hodin, hrozi infekce, tak radeji pocitej s vyvolavanim - tablety + oxytocin. Preji Ti, at vse dobre dopadne!
![]()
Fic do nemocnice. vezmi sebou vlozku pokud máš, ale dokáží to zjistit i bez ní. ja dostala antibiotika už po 4hodinách od prasknuti a to mi teklo malinko. bohužel se porod musí v takovém případě vyvolat. nevím jak by to bylo u tebe ale u nás 33.tt 3dny antibiotika a pak vše vysadili, čekali. nic se nedělo, tak vyvolávání
hodně štěstí ![]()
Být tebou jela bych, já to odkládala, pak mi to nedalo a s tím samým nálezem jako ty jsem do pár hodin porodila. ![]()
@sakralu Můžeš tam mít nějakou trhlínku, kterou to utíká (to jsem měla já).Hodně štěstí ![]()
Maminy dekuji. Voda se prokazala. Ted budeme cekat a zitra kdyztak zkusime malou vyprovokovat.
Ale bez miminka uz pry z porodnice neodejdu ![]()