Dům do patra - postýlka v obýváku, doporučení?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
10.4.26 14:16

Dům do patra - postýlka v obýváku

Ahoj, potřebuji poradit od zkušenějších maminek. Máme dům do patra a klasickou postýlku budeme mít nahoře v ložnici. Ráda bych ale měla i nějakou postýlku dole v obýváku (abych nelítala stále nahoru), ideálně na kolečkách, abych si miminko mohla převážet mezi místnostmi.
Máte nějaké doporučení? Líbilo by se mi něco na tento styl: https://www.ondalek.cz/…-beige-dune/?…
Všechny tyto postýlky jsou ale cca do 9-10 kilo, což mi přijde hrozně málo. Nebo myslíte, že už ji déle pak nevyužiji a budu dávat mimčo spát jen nahoru?
Zároveň také prosím o info, jestli je zvykem kupovat do těchto postýlek nějakou kvalitnější matraci? Když tam ze začátku bude spát relativně často.
Děkuji za tipy a zkušenosti, nějak si ten režim neumím představit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1528
10.4.26 14:27

Tech 9-10 kilo zhruba odpovida veku, kdy uz je mimino hodne pohyblive - leze, stavi se a z postylky by ti mohlo tim padem vypadnout, takze nema moc velky smysl ji mit na dyl. V klasicke postylce prendas matraci do nizsi polohy a pripadne vyberes sprusle/sundas bocnici a je vyreseno. Zaroven to odpovida veku, kdy jsou ty spanky max dva denne, takze dat spat nahoru neni zas takovy opruz.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35583
10.4.26 14:29

Já sem měla koš na kolečkách a super a i v ložnici klasickou postýlku na kolečkách. Ono jak se to miminko začne zvedat, klečet, sedět atd tak tyto nízké postýlky nejsou úplně bezpečné a je lepší mít klasickou s polohovatelný roštem. Koš sem využila tak do půl roku což odpovídá té váze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13965
10.4.26 14:56

Měli jsme to tak teda u mamky, ale travili jsme tu čas o vikendech.
Patrový barák. V pokoji postýlku a dole jsme měli cestovní postýlku s tou vložkou pro mimča.
Mimča tu byla s náma a nahoře spala vlastně jen přes noc.
Když se začala zvedat patro jsme dali pryč a bylo prostě dole, no.
Podobný košík jsme měli u rodičů manžela jako je to krásný, ale vydrží to chvíli, pak byly děti beztak v ohrádce :nevim:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.4.26 15:04

Pojízdnou postýlku/košík jsem měla pár měsíců, jinak dítko nejvíc spalo venku v kočárku, v autě a nebo u mě v náručí po kojení…normální postýlku jsme druhorozené ani nedávali…jinak naše 2,5letá má 12kg.

• Citovat
  • Upravit
3695
10.4.26 15:13

@Pajvzaammbpmr kup si klasickou postýlku, kterou budete mit v ložnici a na kolečka. Budes moct přejíždět a až bude větší a bude ti náhodou ještě spat takhle dole v obyvaku, tak budeš jen davat patra postylky dolu, jako to budeš delat s tou postylkou v patře v ložnici. Ja mam z ikey bilou drevenou postýlku, jen si na to dala kolečka a je pěkná a vyuzitelna :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8896
10.4.26 16:27

Měli jsme proutěný košík na kolečkách po nás. To je nesmrtelné. Kolik dětí v rodině a generací odvozil. Myslím, že jednou ho zvládnou i naše vnoučata.
Doma všude v přízemí jsme si je převáželi. Aj ven na terasu/pod pergolu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15416
10.4.26 16:51
@Kelsey1 píše: Více

Máme taky rodinný košík. Do rodiny přišel před 56 lety pro bráchu, aktuálně v něm už 14 dnů spí jeho vnuk

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2819
10.4.26 19:54

Mizu se vtirnout s dotazem - resili jste u tehlech kosiku a postylek na denni spani monitor dechu? Meli jste ho jen v hlavni postylce? Nejp jste porizovali treba na plenku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2977
10.4.26 20:01

My jsme měli takový větší proutěný koš na dítě. Byl větší, takže tam vydrželo i starší dítě.
Ale hodně záleží na konkrétním dítěti.
Jedno spalo nejlépe v kočáře domov / terasa. Takže pak i doma spal přes den v kočáře. Nebo na terase (v zimě v mrazech u garáže). Měla jsem jeden starý a veliký kočár jen na to určený.
Jiné dítě obě varianty nesnášelo a spalo pouze na matce, takže ve výsledku naše z dětí ho využila polovina dětí :)
Jinak bych tedy jsem viděla i klasickou postýlku a měla 2 kolečka, takže se dala převážet (nikdy jsem to nevyužila).
Jinak monitor dechu jsme neměli nikdy, měli jsme poměrně brzo kameru, takže dítě spalo na kameře, pokud tam spalo (detekuje pohyb, můžeš na dítě mluvit).

Příspěvek upraven 10.04.26 v 20:07

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2977
10.4.26 20:04

@Janee19 My jsme ho neměli nikdy. V noci nám spalo dítě v posteli od porodnice. A na denní spaní mi to přišlo zbytečné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8896
10.4.26 20:11
@Janee19 píše: Více

Už máme větší děti. My jsme monitor dechu vůbec neměli. Tehdy se tolik neřešil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9275
10.4.26 20:48

@Pajvzaammbpmr já měla podobnou a byla super, ale max do doby než si dítě sedne nebo začne pérovat na kolínkách. Pak jsem jí prodala a koupila klasickou cestovní postýlku. Tu jsme pak využili i na dovolené apod

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2308
10.4.26 20:54

My pouzivali postylku v loznici jen na nocni spanek. Pres den bylo dite v proutenem kosiku na koleckach, pak kdyz se zacalo otacet a kosik uz nebyl bezpecny, tak jsme do obyvaku dali druhou klasickou postylku.ale nevyuzivala se na spanek, spise kdyz jsem potrebovala dite zabezpečit proti padu (odskoceni na wc apod). Mit postylku jen v loznici si neumim predstavit..navic v patre

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4958
10.4.26 22:00

Ja jsem používala na dceru hnízdečko na gauči. Máme gauč-letiste, tak jsem je vždy dala do rohu, aby byla pravděpodobnost pádu co nejnižší. A jen do doby, než začala lézt a byla vždy pod dohledem. A i s hnízdem jsem případně přenesla do postýlky, když bylo potřeba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí