Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@MiskaKosa píše:
Komentuješ![]()
Ale ne to, jak účinné je dítě bít ![]()
Ja bych ji nechala dupat, nase mlade zase zacina vzteky kousat - delam ji to zpatky, kdyz kousne ona me, kousnu ja ji, cumi na me jak puk, ale podruhe uz nekousne, teda dokud se znova nenastve ![]()
Asi před dvěma hodinama jsem viděla toto.. u jednoho nákupáku u stánku se sladkostmi stál tak 4-5 letej kluk. Začal tam vřískat, dupat, vztekat se, že mu to mají rodiče koupit, tak rodiče přišli a chtěli mu cosi koupit, ten malej smrad začal, že toto nechce, že chce něco jiného, začal vřískat ještě víc, kopat do stánku, do všeho bouchat… V tu chvíli být těma rodičema, tak tu mu tu prd. l zmaluju do modra! Ale co rodiče mu koupili tedy tu věc co chtěl a ještě se mu málem omlouvali. Pak nemají být tak rozmazlení fakani! Takže ono na té jedné přes zadek asi fakt něco bude…
Ale co každý má nějaký názor
A ať si každý vychovává jak chce
![]()
@MiskaKosa Já taky klidně lupnu na prdelku, ale ne u vztekání, to nemá smysl…
U dvouletého děcka navíc.
Nemůžeš ho trestat za to, že má emoce a nějak je vyjadřuje ![]()
Myslím, že je dobré ignorovat a až se uklidní, říct, jak to má udělat příště.
Ono to samozřejmě příště tak neudělá
ale třeba za dva, tři roky nebude tropit ty scénky u stánku.
@MiskaKosa bejt to moje dítě a pak se dočíst že je to smrad tak nevím teda.. nesuď cizí děti, když o nich a jejich výchově nic nevíš.. ![]()
Každý po svým.. ty třeba při vztekání dáváš na prdel, já vztekání ignoruji..
@MiskaKosa vychovávat jde i jinak než buď dítěti ustupovat nebo ho řezat. Ty ses nikdy nepohádala s manželem/přítelem? By ses asi divila, kdybys na něj měla vztek, křičela a on by tě popadnul a zmaloval zadek do modra, jak to tak hezky popisuješ.
Netvrdím, že v době, kdy dítě ještě nerozumí vysvětlování, tak občas jedna přes zadek vyřeší neřešitelné, ale zrovna v tomto je potřeba dítě opravdu ignorovat, neustupovat, dítě se naučí samo svůj vztek zpracovat a ne ho jen potlačit strachem z rány.
Vzeklouny ignoruju, neustupuju, pokud jsem něco řekla, tak to platí, i když by v tu chvíli bylo pro mě jednodušší ustoupit a mít klid. Je to běh na dlouhou trať, ale prvorozený je mi teď důkazem, že to funguje, vzteklého jsme posílali do pokojíčku a postupem času začlo fungovat vysvětlování.
Teď tím prochází druhorozený a já se těším, až bude tohle období za námi
@MiskaKosa máš děti? Taky jsem si říkala, že když moje dítě udělá to a to, tak mu zmaluju zadek. A jak to vypadá teď? Dítě dostalo cca 2× přes ruku a 2× jedno plácnutí přes plínu - vždy ale situace, kdy se nevztekalo, ale ani na xtý pokus zabránit mu ve zmrzačení nereagovalo. Podle mě není řešení zmalovat dítě, co se vzteká, má se sebou dost problémů a ještě mu přidat. Nehledě na to, že hodně dětí má ve vzteku tendenci ublížit sobě - např. moje dítě. Našupat mu, když se vzteká, tak se zmrzačí, protože se ve vzteku mlátí, bije hlavou do zdi, do země… Taky bys nasekala takovému dítěti?
Příklad, co udáváš, je dost varující, ale tam jde o mnohem starší dítě, než má zakladatelka a pravděpodobně to rodiče zanedbali už předtím. Ale nevíš, jestli dítě nebylo třeba autista, nebo nemělo jiný problém, případně jestli si nemělo tendence ubližovat. Od jisté doby nesoudím, protože nikdy nevíš, co je za tím, co vidíš ty.
@Anonymní píše:
@MiskaKosa máš děti? Taky jsem si říkala, že když moje dítě udělá to a to, tak mu zmaluju zadek. A jak to vypadá teď? Dítě dostalo cca 2× přes ruku a 2× jedno plácnutí přes plínu - vždy ale situace, kdy se nevztekalo, ale ani na xtý pokus zabránit mu ve zmrzačení nereagovalo. Podle mě není řešení zmalovat dítě, co se vzteká, má se sebou dost problémů a ještě mu přidat. Nehledě na to, že hodně dětí má ve vzteku tendenci ublížit sobě - např. moje dítě. Našupat mu, když se vzteká, tak se zmrzačí, protože se ve vzteku mlátí, bije hlavou do zdi, do země… Taky bys nasekala takovému dítěti?
Příklad, co udáváš, je dost varující, ale tam jde o mnohem starší dítě, než má zakladatelka a pravděpodobně to rodiče zanedbali už předtím. Ale nevíš, jestli dítě nebylo třeba autista, nebo nemělo jiný problém, případně jestli si nemělo tendence ubližovat. Od jisté doby nesoudím, protože nikdy nevíš, co je za tím, co vidíš ty.
Nedá mi to nezeptat se… proč anonymně u takového tématu? Stydíš se za svůj názor?
Ne děti nemám, zatím nechci, ale dost často je hlídám a mám i malého bráchu. A tak nějak vidím i ty styly výchovy dětí okolo sebe. Mám už jen jednu jedinou kamarádku co nemá děti, jinak všechny. To dnes bylo evidentní, že je to prostě jen rozmazlenej smrad. Já jsem to myslela tak, že jedna výchovná přes ten zadeček mu rozhodně neublíží, v tomto případě teda jí.
V tvém případě, kdy se díte sebepoškozuje bych to samozřejmě neudělala, ale to je zase třeba jeden případ a další už je zase jiný, takže pokud se vzteká, protože něco chce a ty mu to třeba nechceš koupit, tak v tom případě by ji už měl. ![]()
@MiskaKosa - no uvidíš sama až budeš mít vlastní děti jestli budeš mít stejný názor. Ono něco jiného je hlídat, něco jiného vychovávat. A hlavně na každé dítě platí něco jiného.
Mám syna který se opravdu umí vztekat a nejvíc zabírá ignorace, na veřejnosti odtáhnout na klidnější místo bez čumilů a aktivních poučovatelů ( co mají nachystaných plno nevyžádaných rad )a nechat dítě dovztekat, uklidnit a pak si promluvit. U nás to většinou končí tak, že mi syn sám řekne že je smutný a nešťastný ( že něco nejde, nebo nemůže)a já mu řeknu že ho chápu a pokračuji s vysvětlováním, ale až je v klidu. Ono je jednodušší nasekat než se snažit pochopit proč to dítě ten vztek má.
@MiskaKosa píše:
Asi před dvěma hodinama jsem viděla toto.. u jednoho nákupáku u stánku se sladkostmi stál tak 4-5 letej kluk. Začal tam vřískat, dupat, vztekat se, že mu to mají rodiče koupit, tak rodiče přišli a chtěli mu cosi koupit, ten malej smrad začal, že toto nechce, že chce něco jiného, začal vřískat ještě víc, kopat do stánku, do všeho bouchat… V tu chvíli být těma rodičema, tak tu mu tu prd. l zmaluju do modra! Ale co rodiče mu koupili tedy tu věc co chtěl a ještě se mu málem omlouvali. Pak nemají být tak rozmazlení fakani! Takže ono na té jedné přes zadek asi fakt něco bude…Ale co každý má nějaký názorA ať si každý vychovává jak chce
![]()
Seřezat prdel. do modra ale nepomůže, nebo možná tobě, ale naruší ti to s tím dítětem vztah (manžel je krásnej příklad toho, kam tohle trestání vede)…
V té situaci, co popisuješ, bych nic nekoupila, ale zároveň bych nemlátila, prostě bych šla pryč…
![]()
S vždycky říkám, jak krásně se to posuzuje lidem, co nemaj děti a hlavně jak pak 90% z nich změní názor, až ty děti má…
![]()
K tématu… Nechala bych dupat, pokud pod sebou nemáte sousedy, kterým to vadí…
![]()
Holky ja mam 19 mesicni a dupani bych hned brala… ta nase sebou placne o zem hned jak neni po jejim a zacne jecet
nejlepsi je to kdyz delame velkej nakup… co s tim? ja uz fakt nevim ![]()
@xlenushkax píše:
Holky ja mam 19 mesicni a dupani bych hned brala… ta nase sebou placne o zem hned jak neni po jejim a zacne jecetnejlepsi je to kdyz delame velkej nakup… co s tim? ja uz fakt nevim
Vydržet…
Nic jinýho nepomůže… Mám 22měsíčního mrňouse a ten před cca dvěma tejdnama vystřihnul na ulici takovej hysterák, že jsem měla strach, že na mě zavolaj lidi policajty, že ho unáším…
(není mi vůbec podobnej
)
@kate02 píše:
Vydržet…Nic jinýho nepomůže… Mám 22měsíčního mrňouse a ten před cca dvěma tejdnama vystřihnul na ulici takovej hysterák, že jsem měla strach, že na mě zavolaj lidi policajty, že ho unáším…
![]()
![]()
![]()
(není mi vůbec podobnej
)
neeeeeeeeeeee
![]()
Rada? Neurol a vydržet
Ne, vážně, nejlepší je nechat vydupat, nevšímat si (vůbec) a doufat, že toto období rychle přejde.