Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj holky,
myslela jsem, že nám se to nestane, ale stalo. Malá se začíná vztekat a u toho samozřejmě dupe. Jsou ji dva roky a kousek. Vím, že je nejlepší nevšímat si ji a nechat ji, ale to vydrží dupat dloooouho. Máte nějakou radu???
Nechat ji tak a nevšímat si ji.
Dcerka poprvé brečela skoro 2 hodiny. Pak to ještě zkoušela, už ne tak dlouho a později to byla chvilková záležitost.
Pokud se vztekala v obchodě, tak jsem ji vyvedla ven, počkala, až ji to přejde a mohli jsme pokračovat v nákupu.
Dat ji pres prdel… By si to vztekani a dupani sakra rozmyslela ![]()
@Diniki myslím že na toto žádná rada není, ale možná jo
a jinak podle mě ji nech vydupat ![]()
@Diniki jedině jak tady psala @MiskaKosa dát přes prdel, jiná rada asi není ![]()
I negativní pozornost je pozornost a bude akorat u dupaní ječet, že dostala na prdel:D mam vyzkoušeno:D
Nechat vydupat, ať se naučí zpracovávat vztek. Je to pořád lepší než kdyby se zmítala na zemi, bouchala hlavou do stěny nebo kousala.
Co bych dala za dupání. Nechala bych dupat a nevšímala bych si jí. Maximálně bych jí řekla, že to není hezké chování, že ty jdeš pryč a až se nebude vztekat, ať za tebou přijde a šla bych do jiné místnosti, aby neměla obecenstvo. Hlavně bych se snažila být co nejvíc v klidu.
Pokud by přišla k tobě a dupala dál, tak bych naprosto ignorovala, prostě dělat, že tam není - nedívat se na ní, nemluvit a vnímat až když se uklidní.
Někdo doporučuje odvést pozornost - to dělá známá - řekne, že si jde hrát, vysype si např. Lego a dítě se k ní za chvíli přidá a většinou už je v klidu, ale u toho bych se bála, aby to pak nezneužívala.
Ignorovat nebo odnést do jiného pokoje a říct, ať se vrátí, až se uklidní. U nás to funguje.
Rozhodně bych za to nedávala přes zadek, to je rada ![]()
Dítě se v tomhle věku jinak moc vyjádřit neumí, má samo toho vzteku dost a nepotřebuje ještě vzteklého rodiče ![]()
@araw píše:
Nechat dupat. Mlácením se toho fakt moc nedosáhne
Nikdo neříká mlátit! Ale ono kolikrát je opravdu jedna přes zadek účinnější než cokoli jiného…
@MiskaKosa píše:
Nikdo neříká mlátit! Ale ono kolikrát je opravdu jedna přes zadek účinnější než cokoli jiného…
Nebudu to komentovat, nebudu.