Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Právě jsem přišla od gynekologa a jsem jakási zmatená
Předepsal mi duphaston 16–25 den cyklu. Posledni MS jsem měla 9.7. ale prý mohu od zítra začít. Mám dlouhé cykly 50–60 dní. Ovulace ještě neproběhla ale! Chci dodržet, to co mi lékař řekl, ale neměl by se duphaston užívat až po ovulaci? Pátý dne cyklu mám předepsaný clostilbegyt a bojím se že ms po duphastonu nedojde, že má ještě čas:). Nemá někdo stejnou zkušenost? Myslíte že ten duphaston MS vyvolá dříve? Ach jo, doufám, že to přelouskáte:) ![]()
Děkuji za odpověď. Dejme tomu, že teda duphaston začnu brát od zítřka, počítám, že ovulace neproběhne, po deseti dnech užívání dostanu MS. Pak páty den clostik a 14.den jdu na ultrazvuk k dr. Poté zase duphaston a teoreticky by už ovulace proběhnout měla? Jestli blokuje ovulaci první cyklus nebo všechny? Že mě ty dotazy napadají až příjdu od dr. vždycky ![]()
Mivám dost později OVU až kolem 18- 20 DC, ale duphaston mi gyn predepsala už od 16DC, četla jsem že se nasadit až po OVULACI. Co myslíte?
@Biedronca taky jsem to slysela tak jsem se na to ptala dr a ta rikala ze ji naopak podporuje nevim no…ja jsem otehotnela az jsem duphaston uplne vysadila…
Prosím radu, mívám ovu 15DC, 18DC mám začít brát Duphaston což je zítra..jenže ovu se mi nejspíš opozdila, pozit test mám právě teď..myslite že ovulka stihne proběhnout když si zítra ráno vezmu první prášek? Děkuji za rady, je to moje vůbec první užívání hormonů.
@Oplatečka ![]()
urcite Duphaston posunout… Ovu probiha cca za 24hod. po poz.ovu testu, coz vychazi na zitra… Takze Duphaston bych vzala nejdriv v sobotu, klidne az v nedeli rano
![]()
@Alexandraf děkuju…pak mám zase brát clostilbegyt, nemusí tedy být určitý rozestup, budu ho brát příští měsíc poprvé..ale vlastně ten cyklus se celej posune logicky tak by to vadit nemělo, snad… ![]()
@Oplatečka Tak po dobrani Duphastonu, ktery je na 10 dni, prijde ms a pak se zacina uzivat Clostilbegyt, jaky den cyklu uz Ti rekla doktorka
ja ho beru od 3.dc do 7.dc ![]()
I já ho tak mám brát
a prosím tě kdy po tom duphastonu dojde ms? to bude asi různé, vid ![]()
@Oplatečka jj je to ruzny… Ale mela by prijit tak cca do tydne az 10 dnu po vysazeni.. Me prichazela cca ten 5.den ![]()
@Alexandraf aha, já četla tak tři dny tak uvidím, ale děkuji za odpovědi ![]()
Ahoj holky, beru duphaston 2hy cyklus…16-25DC. Mám ho kvůli nepravidelnemu cyklu, ale snažíme se hlavně o mimi. Dělám si ovu testy. Mívám cca 18,19Dc… pozitivní si myslím, že byl včera, tzn. 17DC, ale dnes vůbec nemám ovu hlen, jak. mivam, spíš naopak dost sucho - nejspíš po tom duphaston. Co myslíte, mohla být ovu? I podle testu vypadá, že proběhla, ale podle hlenu si to nemyslím…
tak jsem. z toho zmatená
asi se zajdu zeptat na gyndu, jak to tedy je.. mám ho na 3 měsíce, ten ho beru 2 měsíc… tak nevím, zda ten třetí ho mám brát… jsem po nem hodně unavená, odpoledne vždy na hodinu usnu a je mi po nem i zle- zvracim… ![]()
Do toho ještě beru gynex… ![]()
@Já osobně
tenhle mesic podle me ovu jeste nebyla, testy jsou negativni. Ale hlavne, Duphaston by se mel nasazovat az po ovulaci. Kdyz se nasadi pred, tak ovulaci blokuje ![]()
Taky jsem ho brala a taky mi po nem nebylo dobre. Zkus to probrat s doktorkou. Lepsi je treba Utrogestan, tak se muze vagin.zavadet a tak ma minim.vedlejsich ucinku ![]()
@Alexandraf utro. Jsem brala, ale bylo mi po nem hůř, tak mi gyndr nasadil duphaston, neptal se mě, kdy mívám ovu, to jsem nevěděla ještě práce, že se má dávat po ovu.. mám ho na úpravu ms, dr ví, že se snažíme
tak ho teď doberu a v březnu uz brát nebudu.....
@Já osobně pokud je na upravu cyklu, tak bych ho brala. Hlidej si ovu a zacni ho brat az po ni. Nevadi, kdyz ho zacnes brat treba az 19.dc
jen aby to bylo az po ni
zkus jeste ten jeden cyklus a pak uvidis, co na to doktor. Ja ho brala rok. Cyklus mi krasne srovnal ![]()