Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Zakládám nové téma o Duphastonu, protože jsem nikde nenašla odpovědi na mé otázky.
V květnu jsem prodělala ZT a následnou revizi. Doktorka mi doporučila dva měsíce počkat a pak se začít snažit. Na tento cyklus mi předepsala Duphaston, protože před těhu jsem měla MS jednou za tři měsíce. Teď mám cykly asi díky Gynexu 30-31 dní. Ale MS zase trvá jen dva dny. Duphaston mám předepsaný od 17DC na 10 dní. Minulý cyklus byla ovulace až 19 den cyklu. Brání nebo nebrání Duphaston ovulaci? ( http://farmaceutika.info/duphaston ) Byl by problém, kdybych ho nasadila až po ovulce? Kdybych ho nasadila 17DC, bude v následujícím cyklu ovulka dřív? Měřím bt a zatím to ani na blíží se ovu nevypadá. Minulý cyklus jsem už měla nízké předovulační teploty a teď toto…
Zajímá mě, jestli se některé podařilo otěhotnět s Duphastonem, nasazeným před ovu. A také, jestli užíváním posune ovulku dřív?
Děkuji za reakce
Příspěvek upraven 30.07.14 v 08:24
@JayLee Takže doporučuješ až po ovulce? A posune pak v náslledujícím cyklu tu ovulku nebo prostě až přijde, tak přijde. A nebo pokud budu mít ovu tento cyklus třeba 20DC, Duphaston vezmu po ovu a následující cyklus budu mít ovu až 25DC. Je to možné? A nasazením Duphastonu tak dlouho po ovu mi nijak cyklus neupraví.
@jája428 minulý cyklus jsem měřila bt a dělala ovu testy. Dle bt asi zřejmě ovu byla. Na ovu testu jsem měla den před ovu druohou čárku o málo slabší než kontrolní. Tak snad ovulace byla. Ale tento cyklus to nevypadá. Ne dontorka mi ovulaci nepotvrdila, nnepozvala si mě ani na folikumetrii, tak nevím. Jsem z toho zmatená. Graf je z minulého cyklu. Nahoře jsem vložila graf současného cyklu.
@jája428 minulý cyklus jsem měřila bt a dělala ovu testy. Dle bt asi zřejmě ovu byla. Na ovu testu jsem měla den před ovu druohou čárku o málo slabší než kontrolní. Tak snad ovulace byla. Ale tento cyklus to nevypadá. Ne dontorka mi ovulaci nepotvrdila, nnepozvala si mě ani na folikumetrii, tak nevím. Jsem z toho zmatená. Graf je z minulého cyklu. Nahoře jsem vložila graf současného cyklu.
Já brala dle pokynů mé dr, tuším od 15DC, měla jsem cykly 33- 35 dní, takže ten měsíc co jsem ho brala dle dr, jsem neovulovala, další měsíc jsem počkala a začala ho brát až po ovulaci, tuším 22 DC, další měsíc to samé a otěhotněla jsem. Takže radím brát určitě až po ovulaci - testovat jí testíkama. Já bez něj taky nemenstruovala. A problém s tím, že ho nasadí až po ovulce určitě nebude, jen si prodloužíš cykly o pár dní, což nevadí. A tím, že ho nasadíš až po ovu, si myslím, že určitě příště nebude ovulka dřív, teda aspoň u mě nebyla. Jen se mi prodloužil cyklus. A prostě při užívání před ovu - jsem neovulovala, při užívání po ovu jsem druhý měsíc otěhotněla. Držím palce. Po ovulaci přijde MS každý měsíc po stejném počtu dní- luterální fáze, to se nemění. Ale ovulace může každý měsíc přijít v jiný den cyklu - u mě třeba 19-22DC a pak přesně za 14 dní MS, teda až na tu poslední, to se mi už po 12 dnech od pozitivního ovu testu ukázel pozitivní těhu test.
Příspěvek upraven 30.07.14 v 08:36
@MirkaVai děkuji za příspěvěk. Tak radši ještě vydržím a snad ta ovulka co nejdřív přijde a nasadím až po ní. Je pravdou, že jsem snížila dávkování Gynexu, tak se mi to třeba tím rozhodí ![]()
@reedik to čekání je nekonečné, já to znám, taky jsem už nevěřila, že ovu přijde a potvora přišla až 22DC. Myslím si, že mě prostě duphaston ovulaci blokoval, takže vydrž, ježiš co já spotřebovala ovu testů, tstovala jsem od 1DC až po ovu - 3 měsíce, ale vyplatilo se. ![]()
@JayLee měřím i teplotu a na testíku i dnes jen dušík ![]()
@MirkaVai tak to těch ovu testíků taky hodně vyplácám. Už aby měli zase u Dr. Maxe akci třetí zdarma ![]()
@reedik já měla na ovu testu ducha skoro celý cyklus (mimo pár dní na začátku cyklu a ovulky), takže to nic neznamená, když začalpořádně sílit, tak jsem testovala ráno i večer, protože ráno byl jen o chlup tenčí než kontrolní a večer byl krásně pozitivní a druhý den ráno už zase slabý. Jo jo taky jsem kupovala ty od dr. maxe.
@MirkaVai minulý cyklus jsem právě měla den před ovu o chlup tenčí čárku, večer jsem už netestovala a druhý den už byl pidi duch. I dle teplotu to odpovídalo ovulaci. Pro jistotu tento cyklus budu testovat při zesílení ráno i večer. Tak ať už ty teploty klesnou a přijde ta ovulka…
Taky berz duphaston 17den cyklu a snazime se o mimi uz8meiscu a porad nic ale ja nevim kdy mam ovulku a zda ji vubec mam pac tenhle mesic jsem prvne merila bazalku a prijde mi ze mam ty teploty porad stejny
-No zkusim si koupit ovulacni test asi
Právě jsem přišla od gynekologa a jsem jakási zmatená
Předepsal mi duphaston 16–25 den cyklu. Posledni MS jsem měla 9.7. ale prý mohu od zítra začít. Mám dlouhé cykly 50–60 dní. Ovulace ještě neproběhla ale! Chci dodržet, to co mi lékař řekl, ale neměl by se duphaston užívat až po ovulaci? Pátý dne cyklu mám předepsaný clostilbegyt a bojím se že ms po duphastonu nedojde, že má ještě čas:). Nemá někdo stejnou zkušenost? Myslíte že ten duphaston MS vyvolá dříve? Ach jo, doufám, že to přelouskáte:) ![]()
Děkuji za odpověď. Dejme tomu, že teda duphaston začnu brát od zítřka, počítám, že ovulace neproběhne, po deseti dnech užívání dostanu MS. Pak páty den clostik a 14.den jdu na ultrazvuk k dr. Poté zase duphaston a teoreticky by už ovulace proběhnout měla? Jestli blokuje ovulaci první cyklus nebo všechny? Že mě ty dotazy napadají až příjdu od dr. vždycky ![]()
Mivám dost později OVU až kolem 18- 20 DC, ale duphaston mi gyn predepsala už od 16DC, četla jsem že se nasadit až po OVULACI. Co myslíte?
@Biedronca taky jsem to slysela tak jsem se na to ptala dr a ta rikala ze ji naopak podporuje nevim no…ja jsem otehotnela az jsem duphaston uplne vysadila…