Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj holky, Ms jsem měla ted od 14-18.7 - vysadila jsem prášky a včera jsem zas začala dost krvácet na to že to mám mít až někdy za 14 dní…dneškem to pokračuje…Muže to být potom vysazení HA? neberu ji teprve asi pátý den… :/
Tak 14.-18. to bylo krvácení ze spádu hormonů, jakoby v pauze… a tím, že jsi pak už další plato brát nezačala ti podle mě hned naskočil cyklus spolu s ovuluací a tohle už je klasická MS
Tělu může chvíli (i delší dobu) trvat, než se zase vzpamatuje. Do teď jsi v podstatě neměla žádné cykly, tak nemůžeš chtít, aby hned byly pravidelné. Jednou můžeš mít „cyklus“ po 14-ti dnech, příště třeba po 40-ti. Je to normální
A jinak když jsi vysadila HA před 5ti dny, tak to odpovídá krvácení ze spádu (přestože jsi měla MS před dvěma týdny). Ty jsi vysadila prášky v půlce platíčka?
@SussieS Celý cyklus s ovulací za 14dní? Asi ne.
@Pavluše89 Ty jsi brala ještě tabletky z dalšího plata, ale nedobrala jsi ho celé? Tak jsem to pochopila. Tak je jasné, že krvácíš, tělo si myslí, že je další pauza v braní tabletek. Přestaneš brát HA - krvácíš.
To krvácení po 28 dnech při braní HA není menstruace - je to krvácení ze spádu, protože přestaneš brát tabletky. Kdybys brala tabletky vždycky 4 týdny a pak týden pauza, neměla bys to po 28 dnech, ale po 35 ![]()
@Pipet Když měla v půlce července pauzu, tak 20. se jí klidně mohla ovulace spustit a MS klidně týden po ovu být může ![]()
@SussieS píše, že nebere pátý den. Podle mě přestala brát v půlce plata.
@Pipet Ten pátý den mi tam právě neseděl… pokud je to tak jak říkáš, tak bude správně tvoje vysvětlení ![]()
@SussieS Píše ale, že HA nebere teprve 5 dní. Takže nejspíš po proběhlé „MS“ začala jíst tabletky z nového plata a pak si to po po pár dnech rozmyslela a HA vysadila.
@Daduka Ale zase píše „Ms jsem měla ted od 14–18.7 – vysadila jsem prášky“, tím jsem se řídila já ![]()
Jojo holky jak píšete plato nebylo dobraný
jsem v tom udělala trochu bordel ![]()
Ještě správně řečeno MS do 18.7 pak asi jeden dva prášky s platíčka a už nic..tak děkuji ale všem takže je to v pohodě..
Ahojky holky, mam prosbu jsem uz uplny magor asi…prvni ms dorazila 13.8. A skoncila 18.8 no a dnes tj.18dc jsem zacla dopoledne spinit a ted se mi to i rozjelo ne moc ale je to hasna cervena, stalo se Vam to? mela jsem brat nizkohormonalni antikoncepci ale vzali si jen jednu tab.toho 13.8. A pak si rekla ze nechci zadne hormony, jenze ja jsem ted posledni dobou v takovem stresu ze se zblaznim.muze to but ze stresu? ke vsemu me boli levy vajecnik. prosim poradte dekuji
Tak stres určitě je velkej ovlivnovák, ale s tím vaječníkem bych si zašla na gyndu, může tam být nějaká cysta nebo nebo něco
Ale boli lehounce neni to extremni bolost, nebo to muze byt co? ze pises nebo nebo neco, myslis ze si muzu vzit antikoncepci kdyz tu minou ms jsem si vzala jen jednu tabletu a pak jsem uz dal nepokracovala?