Otěhotnět s cystou?

Makikki
30.7.14 06:45

Otěhotnět s cystou?

Ahoj holky, tak mám zase ponurou náladu, jsem po operaci vaječníku - levý ( cysta 8cm ), víc jak půlka vaječníku odebrána, těhotenství po roce proběhlo naprosto v pořádku, otěhotnění ale proběhlo přes pravý zdravý vaječník dle MC, nyní se snažíme 5. měsíc o mimčo a když už to vypadalo, že se zadařilo, tak mně můj gynekolog oznámil, že mám na pravém vaječníku cystu 5 cm… prý bude nutná operace pokud cysta bude narůstat, prý se také může ještě ztratit… ale doporučil nám snažení oddálit na minimálně 3 měsíce, když by se cysta zvětšila, byla by nutná operace a po té bych musela čekat zase rok, mám holčičku 10 měsíců a už od jejího narození vím, že chci ještě jedno mimčo, ale aby byli co nejblíže k sobě… teď nevím co dělat, miminko chceme, ale je to opravdu tak riskantní? :( Měla jste některá těhotenství s cystou? Pokud ano, bylo miminko zdravé? Nehrozí třeba infekce krve? Děkuji zaždou odpověď.. :hug:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
814
30.7.14 07:19

Měla jsem také cystu přes 6cm a už jsem byla objednaná na operaci. Vůbec jsem na operaci nechtěla, tak jsem zkoumala co se dá. Pila jsem hodně šťávu z červené řepy - je zásaditá a cysty se tvoří údajně na podkladě kyselosti organismu. Moc těm věcem nevěřím, ale mě ta šťáva chutnala. Do toho jsem pila kontryhelový čaj na podporu ovulace a růst sliznice. No, nakonec se mi podařilo otěhotnět před termínem operace a na kontrole v 5tt byla cysta už jen 2cm a pak se ztratila. No a už tu mám skoro půl ročního špunta :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22288
30.7.14 07:49

@Makikki není z příspěvku zcela jasné, o jakou cystu se jedná…myslíš folikulární? Jako z neprasklého? U nás v diskusi holky berou Thiamin-rozpouští cysty..údajně to funguje. Je z řady vitamínu B. Zkus se na to zeptat dr..
jinak si myslím, že otěhotnět jde a už vůbec to nemá vliv na zdraví mimča. Spíše to třeba může být otravné ve smyslu špinění nebo tak..ale je to můj názor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Makikki
30.7.14 08:27

@Kintyre Zkusím pít i jíst, řepu máme zavařrnou snad na 2 roky do předu, loni se nám jí dosti urodilo, děkuji za info… :kytka:

@Liška2014 No to vůbec ani nevím jakou mám, první jsem měla operovanou když už byla o velikosti pomeranče, doktorka říkala, že jsem přišla za 5 minut 12, že kdyby praskla, tak bych mohla dostat otravu, jenže mi je divne to, že cysta se naplňuje během MS, tím že je slabší a cysta se více plní, ale když bych byla těhotná, tak bych MS neměla, tudíž by se neměla plnit, fakt nevím no… :nevim: Mám jen strach o budoucí miminko…

• Citovat
  • Upravit
22288
30.7.14 09:57

@Makikki to je jasné…tak se pak zeptej dr..folikulární zmizí většinou sama s ms..a je plná tekutiny…takže spíše se jedná o jinou a to asi neporadím :nevim: já teda měla foliklární 4,5×6 cm…a odešla sama..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2128
30.7.14 11:30

Já trpěla na cysty cca od 18.Byly to cysty folikulární. Poté se k tomu řidala endometrioza. v roce 2011 operace, problémy se začaly vracet už po půl roce, cysty se dělaly pořád, k tomu se přidal chronický zánět moč. měchýře. Opět příprava na operaci, endometrioza zpět, cysty na pravém vaječníku taky. Vysadila jsem antikoncepci a hned první cyklus otěhotněla. Těhotenství mi vyléčilo endometriozu, cysty se vstřebaly, akorat se mi udělala jedna velka cysta pod dělohou, která vznikla následkem předchozí operace a srůstů. Praskla při porodu. Takže při cystě otěhotnět jde, naopak mi bylo řečeno, že to ty problémy zmírní nebo zcela vymizí. Já měla teda víc štěstí jak rozumu, protože v tom prostředí, které tam bylo, bylo těhotenství opravdu zázrak. no a letos na jaře, cca rok po porodu jsem byla znova na laparo, cysta opět na pravém vaječníku přes 10cm.Je to pořád dokola.Ale otěhotnění (pokud se zadaří), tak by problém nemělo být :nevim:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1587
30.7.14 12:16

Já otěhotněla přes cystu která furt rostla, doktor nevěděl co dělat, chtěl mě poslat na operaci, ale to by miminko nepřežilo. Řekla jsem ne a čekala jsem, protože bylo riziko, ze praskne a plod vyplaví. Naštěstí a bohu dík se miminko udrželo i když potom ještě trošku povyrostla, okolo 9-10tt se začala zmencovat a kolem 20 TT už ji dr neviděl. :-) na cysty jsem začala trpět od doby co jsem brala antikoncepci. A přesně jak tu někdo psal, thiamin jsem taky brala a myslím, ted si nejsem jista, ze rebrickovy čaj. :-) držím pěsti

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí