Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj ,
Chci se zeptat otěhotněla některá z Vás díky Duphastonu? Třeba po měsíci?Jsem zdravá akorát se mi nezvětšují vajíčka nebo nedozrávají beru dva denně na deset dní pak po třech dnech ms mám clostík na pět dní a pak mám jít na inseminaci tak doufám a moc si přeju že konečně otěhotním…Prosím má některá z vás zkušenost podobnou???
duphaston neberu ale clostík bberu příští týden mě čeká v uterý iui tak jsem moc zvědavá ![]()
Moc ti držím palečky mě to vychází na 1.11.11.tak jsem zvědavá a kam jdeš na iui
já chodím do is caru hlavně hodně štěstí my zatím na IVF nechceme bylo nám doporučeno ale nějak na to není
To mě řekla dr.že tato inseminace je pro mě nejelegantnější že jsem úplně zdravá až na ty mý vajíčka chodím do Sanusu v Pardubicích a ty máš nějaké zdr.problémy?
ne ne jinak nic no po tom co zjistili že jirka má špatné spermio měl 3 mil z toho 1 mil živých a ted 12 mil a z toho 4 živých a pak dr zjistila že mám PCo až ted v srpnu na zloepšení pomohli vitamíny
Ahojky holky,
jsem tady úplně nová
…Chtěla bych se zeptat, zda jste si některá posunula užívání Duphastonu podle sebe? Mě jej napsala Dr., protože mám velmi dlouhé a nepravidelné cykly…Napsala mi je na 16 DC…takže myslíte, že první měsíc to tak mám udělat - pro zkrácení cyklu a další měsíc Duphaston začít užívat až po OVU? pokud ji teda nějak vypozoruji?? Moc vám děkuji za rady
Pěkný den ![]()
Ahoj, narazila jsem na tuto diskuzi. Ja jsem po osmi mesicich dostala duphaston a hned po prvnim uzivací (10 dni 2× denne) jsem otehotnela. Tehu je potvrzene, ale nejak se nam nedari najit embryjko, ale o to tu v tehle diskuzi nejde. Jen, ze me pomohl. Normalne jsem nemenstruovala a nebo treba po cyklech dlouhych 60 - 70 dni. Dr. nasadila duphaston a hned po nem ms neprisla, ale mela jsem pozitivni tehu test
Tak to moc blahopřeji…a jak si jej brala ten Duphaston? který den? a až po ovulaci? díky a hezký večer ![]()
dekuji…brala jsem ho jakmile dr. zjistila, ze mam narostly na vajecniku folikul se zralym vajickem…mela jsem strasne dlouhe cykly, takze byl spise na upravu, ale ovulaci by potlacit nemel.
Mě ho taky Dr. předepsala na úpravu cyklu, ale na ovulaci se mě vůbec neptala…prostě 16DC a hotovo, tak nevím
…prý se má brát až po ovu… ![]()
chcimimi píše:
Mě ho taky Dr. předepsala na úpravu cyklu, ale na ovulaci se mě vůbec neptala…prostě 16DC a hotovo, tak nevím…prý se má brát až po ovu…
Ja bych to tolik neresila…cim vic se clovek od touhy otehotnet odprosti, timdriv to vyjde…aspon tak to bylo u me…Proste zkusit se venovat cas necemu jinemu nez pocitani plodnych dni…My jsme se rozhodli, ze s miminkem pockame, koupili jsme byt a najednou jsem byla v jinem stavu. Sice nas ted drobecek rosku zlobi a nevime, jestli to bude uspesne tehotenstvi…ale hlavne to chce klid ![]()
Tak držím palce ať je vše v pořádku!!!!!…no budu se snažit to moc neřešit…jen sem tady všude četla, že se to bere až po ovu…a mě Dr. k tomu neřekla vůbec nic…pěkný den ![]()
Ahoj holky.
Mně kdysi gynekolog řekl,že u mě otěhotnění připadá pouze přes CAR.Pak mi ale dal Duphaston na úpravu cyklu(měla jsem vždy dlouhé cyklykolem 45-60ti dní..)a stal se zázrak..po 3 cyklech užívání duphastonu jsem otěhotněla:-)Možná to bylo i tou psychikou jak jsem s tím nepočítala,že zrovna já bych mohla otěhotnět spontánně:-)
Dnes jsou dceři 4 roky.-)
Tak hodně štěstí všem co ho berou
Ahoj holky, můžu se zeptat na radu? Plánujeme miminko a doktorka mi nasadila na úpravu cyklu duphaston. Brala jsem ho tři měsíce a pokaždé přišla MS přesně 30 den. Nyní jsem brala duphaston čtvrtý měsíc a další cyklus jsem měla začít ještě s Clostilbegytem na podporu ovulace. Ale po tom, co jsem dobrala duphaston ve čtvrtém cyklu, nepřišla MS 30 den jako předtím. TT jsem si dělala 30 den a byl negativní.Měla 4 dny zpoždění, ted jsem začala bud špinit nebo slabě krvácet, přitom pociťuji strašnou citlivost bradavek. Máte někdo podobnou zkušenost, můžu být těhotná???
Já někde četla, že po duphastonu nastane spád hormonů v těle a proto přijde MS celkem přesně, nevím co může najednou znamenat takové zpoždění, když to tři měsíce předtím chodilo naprosto pravidelně.