Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
ahooj holky, tak druhý cyklus s clostilem a dnes kontrola, jsem 11.DC a folikuly zatím jen 9 a 10mm, rikala, ze ovulace tak za 5 dni…minuly mesic jsem ovulovala 15.DC,a sliznice pekná 6mm,co myslíte je to ok?sliznice uz pekne narostla a folikuly jeste male:/…ale tak na tu ovulaci to vychazi no 15.,16.,17.dc…
ahoj, jájsem skončila 2 cyklus s clostilem a duphastonem.sliznici i folikuly jsem měla ukázkové, 10DC jsem měla folikul 20mm. MS mám dostat 22.10,ale dnes už vidím,že se to rozjíždí,takže zase nic.snažíme se 5měsíců auž z toho lezu po zdi ![]()
Já měla s Clostíkem ovu až kolem 18 dc a sliznici taky ukázkovou, no ale zatím nic ![]()
Ahojte, mám stejný problém. Jsem druhý cyklus s clostilem včera(10DC) jsem byla na utz a jeden dominantní folikul jen 11mm. Zítra jdu zase na utz jestli roste. Jsem z toho už na nervy, protože minulý cyklus jsem byla 12DC a folikul už měl 23mm. Bojím se toho zítřku, že neporoste
nemáte s tím některá zkušenosti prosím? ![]()
@Janičcka92 Já jsem taky tehotněla krz Clostil a většinou tam nebyl žádný folikul, popř jeden a nedařilo se. Až pak jednou 14DC jsem byla na utz a byl tam jeden jediný 24mm těsně před prasknutím, takže doktor řekl snažit se a vyšlo to. Záleží hlavně na tom jestli když praskne je v něm vajíčko a vy budete načasovaní, držím palce ať to klapne
, z vlastní zkušenosti doporučuji zkusit to „hodit za hlavu“ jako kdyby nic, jako kdybyste měli mít jen normální sex, stres tomu nepřidá. A také je velmi pozitivní, že se ti folikuly dělají
Jistě to brzo vyjde ![]()
@Bortelka děkuji moc za povzbuzení
zkusím to hodit za hlavu, teď to bude lehčí začínáme stavět dům. Spíš mi jde o mého přítele, je mu 34 a vždycky si přál velkou rodinu. A vždycky když to nevyjde tak v něm vidím to zklamání, samozřejmě to hraje že dobrý, ale ženská tohle pozná, no a mě to trhá srdce
musíme věřit prostě, že to vyjde
a vy jste se snažili jak dlouho?
@Janičcka92 Ja mela jednou s Clostilem taky 10DC folikuly max 11mm, znovu jsem sla na utz 13DC a uz byly dva dominantni po 18mm, takže urcite ještě muze vyrust. U me i prestoze 3 mesicni léčba Clostilem byla uspesna - ve smyslu, ze byla ovulace - tak jsem ale neotěhotněla, a to jsem byla zaroven na 3 inseminacich
Nyní uz se snažíme 15 mesicu a ani jednou naznak tehu
Hodne stesti ![]()
@Adulka24 tak to mě moc mrzí, ale určitě se zadaří
půjdete do ivf nebo jak to teď budete řešit? Já byla včera na utz a dr říkal, že se probral levý vaječník tak ať počítám, že ovulace bude později tak neděle-pondělí tak jsem zvědavá. Říkal, že se to všechno mění během 24 hodin, ale je hlavní, že vaječníky na ten clostil reagují. 4září jdeme poprvé do CARu a bráním se tomu jak můžu, ale asi je to nevyhnutelny ![]()
@Janičcka92 My v tu dobu rekonstruovali být a já pak zarizovala a zarizovala a najednou bum
Měla jsem to úplně stejně, manžel o 7 let starší již motivovaný na to mít dítě a mně to nešlo, taky jsem se cítila špatně vždycky když se mě zeptal tak co test a já hm negativní, to zklamání nejde nevidět, i když samozřejmě mi vždycky řekl, že se nic neděje a že příště to vyjde. Snažili jsme se rok, nejdřív přirozeně, pak Agolutin na vyvolání MS, pak Duphaston, pak Utrogestan a nakonec Clostil, který po 3 cyklech zabral. Takže vydrž a nezoufejte, přijde to jakmile to budeš nejmíň čekat ![]()
@Bortelka tak to jsem ráda, že nejsem jediná s tím, že se vždy cítím špatně. agolutin mám taky skrz dlouhé cykly. Tak zkusím ještě po 3 clostil a pak asi ten CAR no
jinak takové příběhy se šťastným koncem mám hrozně ráda, je super, že Vám to vyšlo
a copak máte chlapečka nebo holčičku? ![]()
@Janičcka92 No koncem srpna jdu na konzultaci, kde si řeknu o další testy a snad ještě letos tedy začneme se stimulací na IVF
Chtěla jsem ještě počkat, ale můj chlap mě nakopl
Držím palce, abyste se CARu vyhli ![]()
Ahoj, taky mám za sebou teď čtvrtou stimulaci s clostilbelgytem, což je tedy prý poslední možná u mé dr - bohužel teda nevyšla. Máme za sebou rok snažení se, ovulace chodí jak hodinky, ale nějak se tomu nechce..Teď jdu ještě na vyšetření na neprůchodnost vejcovodů a pak už prý jedině CAR..tak uvidíme…Držím palce ať to zabere…
@Janičcka92 Já už byla také po konzultaci v CAR a objednaná na inseminaci a nakonec jsem volala, že mám pozitivní test, tak mě pozvali na náběry a ještě to vypadalo bledě, nízké hcg, hormony atd, ale nakonec se udržel a před 17ti dny se chlapec narodil
Ono taky když půjdete do CAR, tak se to může rychle povést jenom tím, že v podvědomí už budete mít, že vám někdo pomůže ![]()