Třináctá komnata
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
@Karleon píše:
Smyslem téhle diskuse není se přít o tom, jak to ve skutečnosti je.Já bych se především ráda dozvěděla víc o cestách k poznání. Abych sama našla odpovědi na své otýzky.
Když ona pravda není jen jedna, každý jsme připraveni na jinou formu odpovědi i cestu k ní. Je dobrý se někdy ponořit do sebe a zaposlouchat se do toho, co mu říká jeho vnitřní já. Zapracovat na intuici a porovnat svoje nápady s knížkami i názory ostatních. Co na tohle použít meditaci a poprosit si o tu cestu, která ti odpoví na tvoje otázky?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Jura007 píše:
Já mívám občas prožitek něčeho těžko uvěřitelného, když si dávám dokupy rodokmen. Třeba jsem ze starých matrik vyčetl události, které před náma prarodiče chtěli zatajit, protože se za ně styděli. Ale občas se tam mihne stín tušení čehosi, když si dám do řady za sebe linii tří-čtyř generací v jedné větvi rodiny… Ono se to těžko popisuje. A sám vlastně ani nevím, co hledám. Jednovím ale jistě - žádná škola nedokáže naučit to, co v těch zaprášených knížkách najdu…
Juro, tenhle pocit znám, u mě je to ale pocit tipu: tohle už jsem někdy žila…a nebo probírám věci po babičce, co umřela letos v únoru, jsou to věci hodně starý, co jsem našla a já mám pocit, že je znám, úplně osobně, jako kdybych tam byla, když se používali třeba v roce 1936 nebo tak…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Co se týče, rodokmenu, tak mě také trochu mrazí. Také se ti Juro některé věci, události, jména…opakují?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Možná i trochu doufám, že až najdu tu cestu, pochopení, dokážu tak vyřešit své problémy, především pak strach ze ztráty blízkých.
Začnu tou koupenou knihou a uvidím, kam mě zavede dál.
Na jednu stranu toužím po pochopení a na druhou stranu mám strach. Moje tchýně je k takovýmto věcem vnímavá, můj muž také. A já po svatbě mám stejné jméno i příjmení jako tchýně.
Píšu možná zmateně, ale takhle veřejně nechci být moc konkrétní.
Na tuto cestu mě také přivádí mé děti. To první, nenarozené, ale i ty další dvě, které se mi narodily.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Citovat
- Upravit
@Jura007 píše:
@Karleon Já se obávám, že toto fórum asi z velké části nebude těmto tématům nakloněno a počítej prosím i s posměšnými komentáři. Čímž samozřejmě nechci tvrdit, že všechny věci mezi nebem a zemí jsou poznatelné lidskými smysly a pochopitelné lidským rozumem… Možná bys našla spřízněné duše v uzavřené skupině „Mystery“, zkus požádat o vstup…
Co všechno se tam probírá? Mám určitý problém, který nese spoustu otázek, tak pokud by tam byli lidé, kteří se tím zabývají a dokázali by mi pomoct, byla bych vděčná.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Sariel píše:
Co všechno se tam probírá? Mám určitý problém, který nese spoustu otázek, tak pokud by tam byli lidé, kteří se tím zabývají a dokázali by mi pomoct, byla bych vděčná.
Zkus ten problém nastínit do žádosti o vstup; on se ti někdo z nich ozve. Už tam sice dlouho nejsem, ale pokud vím, tak každá žádost o vstup se tam zvažovala velice pečlivě a ze všech stran…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj holky, taky mě tohle moc zajímá. budou to dva roky co mi zemřel děda a nemohla jsem se s tím vyrovnat…
Tátu si vybavuju jen matně, vlastně jsem ho nepoznala. Taky je pro mně jednodušší věřit, že pak je něco dál, něco co má smysl. Že tu kolem nás pořád je někdo, koho jsme ztratili, nebo že se s ním znovu setkáme..
Tu knížku si asi koupím, líbí se mi ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@markytka7 píše:
Nikdo neví přesně proč tu jsme, kam směřujeme, jaký je náš cíl. Tak proč si o tom nepopovídat?Každému se určitě přihodilo něco neuvěřitelného.
Mamce… Je to pár dní a mám z toho hrůzu. Nechce se mi to ale psát veřejně, protože by to někdo stejně nebral vážně.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Sariel píše:
Mamce… Je to pár dní a mám z toho hrůzu. Nechce se mi to ale psát veřejně, protože by to někdo stejně nebral vážně.
Ale jde o to, že jestli je to její a jejího ega, možná by to spíš měla řešit nebo rozebrat ona ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Znám jednu holku, co se zabývá numerologií a taky vykládá karty a je to neuvěřitelné, jak to všechno sedí… Pro ní je to teda dost vyčerpávající, má velké schopnosti. Ale je to bohužel spíš jen má známá.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Jura007 píše:
Zkus ten problém nastínit do žádosti o vstup; on se ti někdo z nich ozve. Už tam sice dlouho nejsem, ale pokud vím, tak každá žádost o vstup se tam zvažovala velice pečlivě a ze všech stran…
Díky.
Ani bych nemusela být členkou ve skupině, ale potřebovala bych pomoct. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit