Nadpřirozené schopnosti, nebo blázen?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
@blorchi ahojda a nemůže bejt sestra náměsíčná? já mám občas taky takové stavy že se mi zdá že nějde jsem a pak se probudím na chodbě, nebo že se mi zdálo že mám polštář ve špajzu a ráno jsem ho tam našla atd…mamka říkala že jsem to měla už od malička že jsem si chvilku hrála a u toho jakoby zaklimbla a najednou jsem prej začala řvát ať mi koupěj spátky babičku že jí nechci prodat a prej sem měla šílenej hysťák ze kterýho jsem se nemohla třeba Půl hoďky vzpamatovat a mamka říkala že nejhorší bylo že jsem věřila že se to stalo. nemůže mít sestra něco podobnýho??
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@klarushka Vis co ona nikdy namesicna nebyla ani pri uplnku, az ted najednou se ji stalo tohle, ale mozne je vsechno.Zase ale proc by potkavala babicku i v realu?
Je pravda, ze ja nekdy tady v dome slysim treba dupot.Nebo slysim ze si nekdo sedne do kresle a pritom tam nikdo neni, ale nebojim se, vzdycky reknu babi zase sedis v tom kresle
Nic jineho s emi nestava.
- Citovat
- Upravit
@blorchi no nevím a nemůže si to ségra vsugerovávat že jí vidí? neskoušela si stím někam dojít? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahojte..
Takové témata já strašně zbožňuju… ![]()
Co se děje tvé sestře je zajímavé..Na jejím místě bych se pídila potom, co po ní babička může chtít..Třeba bych zkusila nějakou paní, co věští kyvadlem nebo vykládá karty..Podle mého názoru by potřebovala zharmonizovat čakry…Myslím, že by to měla zkusit..
Určitě nám dej vědět, jak to pokračuje..
- Citovat
- Upravit
Sestra je očividně náměsíčná.
Jsem pragmatik, na duchy nevěřím. Ale na to, že mozek spoustu věcí různě pomíchá, vyhodnotí atd, na to ano. Mnohem logičtější mi přijde výklad snů, kdy nějaká osoba či věc či děj zastupují něco úplně jiného. (takové to Freudovské padání zubů že je tuším nedostatek sexu či ztrácení přátel, už nevím)
Takže prababička/babička můžou zastupovat nějakou osobu, která je momentálně aktivní v jejím životě (co já vím, kolegyni v práci, sousedku, prodavačku v obchodě, zkrátka někoho, koho často vídá) - měla by popřemýšlet, zda třeba nemá problém s někým takhle kolem, možná i skrytý, podvědomí dokáže vyhodnotit, když se děje něco špatného, i když vědomě o tom nic ještě nevíme, tak to vycítíme podvědomě a se nám to to podvědomí vlastně snaží nějak říct. Třeba ji někdo pomlouvá, někdo ji nějak zradil či něco a tohle je způsob podvědomí, jak ji na to upozornit (protože člověk třeba nemusí vědomě odhalit lež, ale podvědomě vnímá signály, které lhář vysílá a vydedukuje z toho, že lže, i když třeba neví přesně v čem)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jestli z toho mam mit nejake uzkostne stavy, at zajde na psychinu. ostatne by se u ni mohla i rozjizdet schiza.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@blorchi takové téma, to je moje
No, já na „duchy“ věřím, takže bych ti klidně řekla, že možné to je, na druhou stranu i souhlasím s Gladys…
Ale pokud se jedná o skutečnost a ne náměsíčnost atd., tak jsem kdysi zažila něco podobného. V domě, kde jsem vyrostla a stále žiju jsme měli „ducha“. Stávalo se to jen u babičky v patře - vrzaly parkety, jako když jde někdo ke gauči, pak zavrzal gauč a trochu se prohnul, zapla se televize a když skončil ten daný pořad, zase se vypla, zavrzal gauč, jako by se z něj někdo zvedl, a odešel…to samé třeba i s vodou, nebo postelí. Prostě postel zavrzala, prohla se, jako když si tam někdo lehne atd.
Já z toho měla hroznej vítr, od dětství na takovéhle věci věřím a mám z toho dost respekt
Nezapomenu, jak jsem chodla k babičce a ze srandy jsem vždycky zamkla dveře, no a už jsem ji seděla na klíně a najednou se ty zamčený dveře otevřely, zabouchly, otevřely, zabouchly…takhle několikrát. Do dneška to mám před očima…no, pak jsem se rozbrečela a bála se jít dolů
Trvalo to několik let, myslím, že s „duch“ nejspíše babiččin manžel s ní potřeboval něco urovnat, jednou to ze dne na den přestalo a od té doby je tu klid. Takže jak tu někdo psal, zkust zjistit, co by po ní babička mohla chtít a vyřešit to ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Není blázen. I když na to někdo neveří, existují věci mezi nebem a zemí.
Souhlasím s tím co píše Silwinka, zašla bych si k nějakému osvícenějšímu člověku, nebo zkusila výklad snů. Může to mít různé přičiny a my to tahle nepoznáme.
Gladys, kloubouk dolů. Sice jsem „ezo“,ale fakt dobře jsi to napsala. ![]()
- Citovat
- Upravit
Holky jasne muze to byt namesicnost, nebo zacinajici depka nebo neco
Jenze ona uz u psychousky bala a ta ji akorat rekla, ze neni blazen, ze nekteri lide proste tyto bytosti vnimaji podstatne citliveji.
Ja na to taky nikdy neverila, ale od te doby co ziju tady, sem tam taky neco slysim
Je to dum stary prez sto let, Zazila se tu valka a umrelo nekolik deti.
- Citovat
- Upravit
@blorchi prosím tě, to jí řekla psycholožka?
To teda natrefila na nějakou hodně zvláštní… (skoro se mi až nechce věřit, že tohle je běžným způsobem vzdělaný psycholog vypustit z pusy, ale zkušenosti nemám) Ale myslím, že tady je na místě i psychiatrie, psycholog nemůže léčit případnou rozjíždějící se schízu, depresi atd, od toho je psychiatr. A náměsíčnost, jak už sama zjistila, je velice nebezpečná a v takovém rozsahu to podle mě spadá pod kontrolu psychiatra.
(jinak mě se občas taky zdají sny, kdy můj mozek vyhodnotí třeba nějaký zvuk a zapojí ho do snu - zpětně mám pak pocit, že v tom snu přišel obraz i ten zvuk ve stejném okamžiku, ale vzhledem k tomu, že sny vyhodnucejem až pomocí vzpomínek, tak ty dokážou být velice ošidné a bylo dokázáno, že lidé jsou schopni si spoustu věcí „pamatovat“ chybně, opravdu jsou přesvědčeni, že něco tak bylo a pak se zjistí, že si to hlava upravila, může jít třeba o vzpomínky na to, jakou mělo co barvu, kde co leželo, fakta, která jdou zpětně dohledat, přitom nelžou, ale jejich hlava lže jim)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
V tomto případě by určitě pomohlo, kdyby jste zašli za katolickým knězem a požádali o posvěcení domu. Určitě vás neodmítne. Dříve se to tak běžně dělalo, právě proto, že lidé bydleli ve starých domech, které pamatovaly různé věci…
Dům se tak očistí od všeho zlého…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak mě se taky nechce věřit, že by jí psycholožka řekla, že někdo je na „duchy“ prostě citlivější. Leda, že by byla stejně zaměřená.. A to já na nadpřirozeno věřím
. Nicméně, pokud jde o pád ze schodů, jsem si téměř jistá, že šlo o náměsíčnost. Taky teďka řeším s rodinným příslušníkem něco podobného. Nejde tam tedy o babičku ale o sny, které se dotyčnému pletou s realitou. Není schopen rozeznat co se přihodilo ve snu a co se přihodilo ve skutečnosti
- Nemáte s tímto někdo zkušenost? Nemůže mít něco podobného i tvá sestra - viz, že jede na kole a najednou vidí babičku? Byla to určitě realita? Že se jí babička promítá do snů má určitě taky nějaký účel.. No píšu to dost zmateně, nevím ani přesně co jsem chtěla napsat ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Holky asi si budete klepat na hlavu, ale potrebovala bych radu od nekoho zasveceneho
Moje sestra, po nastehovani do domu kde ted mmj ziji i ja, zacala mivat zvlastni sny, vzdy v nich hrala roli nase prababicka, ktera v dome zemrela.Ale slo o hezke sny, hladila ji, ukazovala ji kvetiny na louce atd.Pak se to zacalo stupnovat tak, ze ji zacala vidivat i venku, ale jen kdyz se zeserilo, treba jela na kole a najednou ji videla stat naproti sebe.Pak zmizla. Nebo slysela jezdit kolem chalupy konsky povoz, vylozene slysela rehtat kone a kdyz se podivala tak nic. Opravdu mela takove sny? velmi casto.Pak se prestehovala do noveho domu, novostavby, chvilku mela klid, ale zaclo to nanovo.Opet konske povozy, je to tri dny, kdy se ji opet zdalo o babicce, stala v patre na schodech a volala ji k sobe. Sestra k ni sla, ve spanku, nakonec ji babicka strcila ze schodu a ona upadla, v tom se probudila lezela pod schodama na zemi a ma zlomenou nohu
Sla tedy k psycholozce a ta ji rekla, ze se nema bat ze nekdo ma takove vnimani hold no
Ale sestra je ted mirne vystrasena rika, ze ji chce babicka ublizit(babicka nebyla zlej clovek, byla hodna).Sestra verim, ma 33let.Mate nekdo podobnou zkusenost? Mne se nic v onem dome nezda, jen jednou jsem videla houpat venku zidli ale to jsem si stoupla a rekla Babi me to hrozne vydesilo nechej toho a byl od te doby klid.