Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj holky.
I když tu mám načteno mnoho diskuzí, potřebuji asi slyšet Váš názor přímo na mou situaci. ![]()
Samozřejmě jsem měla nechráněný styk s mým dlouhodobým přítelem, s kterým jsme usoudili, že vše necháme osudu. ( ovulaci nijak neměřím, ani nehlídám )
Nejdřív mě pár dní po styku párkrát píchlo v podbřišku. Nic závratného. Jednou na pravé straně, pak na levé a znovu a znovu. Jenže postupem času se u mě objevila silná bolest prsou, kdy holky dokonce lezly z podprsenky. ( a stále lezou )
Jenže, Mám dva dny do MS a cítím se tak nějak zvláštně celý poslední týden. Pořád mě pronásleduje únava, a tlak v podbřišku jako by mrcha měla dorazit. Včera ráno mě vzbudila šílená křeč v briše, následně jsem letěla na wc a průjem. Nic závratného za celý den jsem byla jen dvakrát. Mám nechuť k jídlu, mírně zvýšenou tělesnou teplotu 37,2 od včerejšího dne a tlak v podbřišku neustává. Místo tlaku v prsou jako takovou se mi bolest přesunula do bradavek. Není to nic hrozného, ale na dotek jsou dost citlivé. A teď po večeři mi je opravdu zvláštně. Negrcla jsem, ale nevolno mi teda je.
Čípek mám vysoko posazený ( skoro nedosáhnu ) a relativně tvrdý. Myslíte, že se mohlo zadařit? Je mi jasné, že Vás asi pravděpodobně nebaví na každé podobné příznaky pořád dokola odpovídat, ale bude mi 29 a strašně dlouho po miminku toužím, tak asi jen potřebuju slyšet Váš názor na mou situaci. Měla jste nějaká z Vás podobnou zkušenost? Děkuji. ![]()
Udělej si test..pokud jsou příznaky k těhotenství tak tam bude nejspíš něco vidět..ale taky muzes mít jen střevní virozu..a nebo oboje…každopádně test ti odpoví…
@Bibina227 píše:
Ahoj holky.
I když tu mám načteno mnoho diskuzí, potřebuji asi slyšet Váš názor přímo na mou situaci.
Samozřejmě jsem měla nechráněný styk s mým dlouhodobým přítelem, s kterým jsme usoudili, že vše necháme osudu. ( ovulaci nijak neměřím, ani nehlídám )
Nejdřív mě pár dní po styku párkrát píchlo v podbřišku. Nic závratného. Jednou na pravé straně, pak na levé a znovu a znovu. Jenže postupem času se u mě objevila silná bolest prsou, kdy holky dokonce lezly z podprsenky. ( a stále lezou )Jenže, Mám dva dny do MS a cítím se tak nějak zvláštně celý poslední týden. Pořád mě pronásleduje únava, a tlak v podbřišku jako by mrcha měla dorazit. Včera ráno mě vzbudila šílená křeč v briše, následně jsem letěla na wc a průjem. Nic závratného za celý den jsem byla jen dvakrát. Mám nechuť k jídlu, mírně zvýšenou tělesnou teplotu 37,2 od včerejšího dne a tlak v podbřišku neustává. Místo tlaku v prsou jako takovou se mi bolest přesunula do bradavek. Není to nic hrozného, ale na dotek jsou dost citlivé. A teď po večeři mi je opravdu zvláštně. Negrcla jsem, ale nevolno mi teda je.
Čípek mám vysoko posazený ( skoro nedosáhnu ) a relativně tvrdý. Myslíte, že se mohlo zadařit? Je mi jasné, že Vás asi pravděpodobně nebaví na každé podobné příznaky pořád dokola odpovídat, ale bude mi 29 a strašně dlouho po miminku toužím, tak asi jen potřebuju slyšet Váš názor na mou situaci. Měla jste nějaká z Vás podobnou zkušenost? Děkuji.
Máš nechráněny styk, můžeš otěhotnět. Udělej si ráno test, už by ti mohl něco ukazat.
@JancaS84 myslela jsem, že je na test ještě brzy. Zkusím, děkuji.
@Vladusxx možné to je. Proto jsem se ptala, jestli to měl někdo podobně. Nechtěla bych být u testu zklamaná, proto ten dotaz.
Děkuji.
Já jsem těhotenství podle příznaků pokaždé poznala dříve než těhotenský test. U mě to byly navečer nevolnosti, divné zhoršení pleti, u syna i bolestivé pnutí v prsou.
@Bibina227 najde se xx těch které ti napíšou že měly jasně příznaky od 5 dne po ovulaci a 10 den pozitivní test..a yy těch které měly příznaky a na testu nic ani týden po vynechání…
@Vladusxx je mi to jasné. Každá jsme jiná
kdyby jsme měli všechny příznaky stejné ve stejný čas, bylo by to o dost jednodušší. ![]()
Ja jsem take vzdy (4×) poznala priznaky jeste pred terminem MS. Ale vzdy bylo tehotenstvi o cca tyden starsi. Kazdopadne pokud jsou ty priznaky zpusobene tehotenstvim, test bude pozitivni uz ted.
@Bibina227 píše:
@Vladusxx je mi to jasné. Každá jsme jinákdyby jsme měli všechny příznaky stejné ve stejný čas, bylo by to o dost jednodušší.
Tak nejjednodušší je nešpekulovat co by kdyby a udělat si zítra ráno test, no ne
některé příznaky, které jsi popsala, jsem měla pravidelně každý měsíc před menstruací…
@Barevné klubíčko rozhodně máte pravdu.
Já nikdy nic takového před MS nazažila, ale to samozřejmě nic nemění na tom, že tomu tak může být.
@Janča6 píše:
Ja jsem take vzdy (4×) poznala priznaky jeste pred terminem MS. Ale vzdy bylo tehotenstvi o cca tyden starsi. Kazdopadne pokud jsou ty priznaky zpusobene tehotenstvim, test bude pozitivni uz ted.
Já jsem ty příznaky měla a test byl negativní. Pozitivní byl až tak za týden.
My se snažili o dítě 8 měsíců a příznaky jsem měla každý měsíc. No a pak jsem žádný neměla a byla jsem v tom ![]()
Tady fakt odpoví pouze test.
@Zmatka píše:
Já jsem ty příznaky měla a test byl negativní. Pozitivní byl až tak za týden.
No ja kdyz jsem moc chtela poctvrte otehotnet, tak jsem mela priznaky. A pak prisla MS. Proste jsem si je vsugerovala.
@Janča6 Já tomu poprvé moc nerozuměla, resp. všimla jsem si, že se něco děje a říkala si, že třeba…Ale test byl negativní a říkala jsem si, že si to vsugerovávám. A pak při druhém těhotenství už jsem to říkala najisto
Bylo to jak přes kopírák.