Dva lidi v jednom

Anonymní
30.7.23 22:35

Dva lidi v jednom

V poslední době mi vrtá hlavou, že někteří lidé mají v sobě více osobnosti. Například jednu holku znám jako báječnou mámu, s kterou se dá vyjít, pak se najednou něco přepne a utne se mnou kontakt a chová se útočně. To samé jeden manželský pár.. V jednu chvíli nejlepší a nejmoudřejší, najednou - a moc se onlouvam - nejhorší hulvati a primitivové, kteří jsou schopni se pohadat na ulici jak nějací hokynari.
Co si o tom myslíte?
Anonym proto, že píšu o lidech a ještě nevím, jak moc zajdu do detailu. Děkuji.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7205
30.7.23 22:44

Já jsem taky taková asi :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4383
30.7.23 23:24

Každý máme v sobě silné a slabé stránky. Já se třeba snažím být na všechny milá, ale musím se přiznat že umím také být pěkný sobec a podle některých i namyšlená :D To je realita.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.7.23 23:30
  • Citovat
  • Upravit
30.7.23 23:39

Též to tak mám… Podle mě málokdo dokáže udržet neustále tu „slušnou a hodnou“ tvář. V každém je prostě i to špatné, co občas vyjde na povrch.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
332
30.7.23 23:43

Jako lidi nejsme jednotvární, vždyť by to byla vlastně nuda. Mísí se v nás několik aspektů, které nás formulují. Jsme prostě NEPŘEDVÍDATELNÍ. :lol: Záleží jak se kdo vyspí, co/kdo ho čím rozruší, jaké je počasí, starosti, třeba zrovna přišel účet za elektřinu,…
Myslíš, že někdo, kdo na veřejnosti působí sluníčkově, je takový i doma? Třeba jo. Nebo právě z té přetvářky je doma unavený a vybíjí si to na nejužším okolí. Kolikrát mě třeba někdo překvapil, že se rozvádí, jsem si říkala takový krásný, harmonický pár.
Ale do nikoho nevidíme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1792
31.7.23 05:27

To má asi každý v sobě.
Ono nejde být pořád usměvavý, společenský apod. Někdy to prostě rupne i na ulici, v internetové komunikaci, mezi přáteli..
Ono nikdy nevíš, co se zrovna v tu dobu u nich děje. A pak stačí málo a je to venku..

Taky jsem taková, dokážu být celý den v pohodě, pak mi něco proletí hlavou, na neco si vzpomenu, nebo něco nevezmu jako srandu a pak se chovám jak kr*va..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4164
31.7.23 06:17

Tak jsou prostě dny, kdy se vstává pr. delí napřed, a podle toho to pak celý den vypadá, no :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2655
31.7.23 08:27

A tobě se to nikdy nestalo? Nikdy si někde nevypěnila, nikdy ti s nikým nedošla trpělivost? Řekla bych, že to úplně normální.
Daný člověk může procházet těžkým obdobím, ale i klidně jenom mít den blbec. To se prostě někdy stane. Samozřejmě pokud se někdo takto chová běžně tak ho asi není ideální mít v okruhu přátel, ale jednorázové vypuštění emocí je v pořádku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
31.7.23 08:44

Stavalo se to i mně, samozřejmě. Hlavně vůči dětem, což si zpětné vycitam. Jinak i v případném návalu se snažím být slušná a neubližovat.

• Citovat
  • Upravit
15255
31.7.23 08:49

Dokonce bych řekla ze je to tak, ze čím milejesi, vrelejsi a srdčnejsi člověk, tím větší potvora se zatím skrývá. Rozpolcene osobnosti nemám rada, ale je fakt, ze těch opravdu stabilních lidi jsem za život potkala spis méně než více.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10881
31.7.23 11:27

Mám v sobě asi tisíc lidí a je jen na tobě, kterou chceš právě poznat ;).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10253
31.7.23 13:40
@Anonymní píše:
V poslední době mi vrtá hlavou, že někteří lidé mají v sobě více osobnosti. Například jednu holku znám jako báječnou mámu, s kterou se dá vyjít, pak se najednou něco přepne a utne se mnou kontakt a chová se útočně. To samé jeden manželský pár.. V jednu chvíli nejlepší a nejmoudřejší, najednou - a moc se onlouvam - nejhorší hulvati a primitivové, kteří jsou schopni se pohadat na ulici jak nějací hokynari.
Co si o tom myslíte?
Anonym proto, že píšu o lidech a ještě nevím, jak moc zajdu do detailu. Děkuji.

Myslím, že to nejsou rozdílné osobnosti v jednom člověku, prostě je to vše, těch více poloh součástí jejich jedné osobnosti. Částečně to takto máme všichni, řekl bych. Jen někteří lépe ty projevy ovládají, jiní je pouští ven.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová