Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
Zdravím,
rozmohl se u nás takový nešvar - příbuzní vyhledávají a kontaktují širší rodinu, o kterou se nikdy dřív nezajímali. Vzdálenou, bezdetnou sestřenici, strýce, co má zahrádku… Nezastiraji, že jim jde o jejich majetky. Nastrkuji svoje děti, předvádějí je, vse přece delaji pro ně.
Jenže… izolují ostatní členy, pomlouvají je, rozdělili rodinu. Cílené, záměrně. Není to trestné, je to svinárna, děje se to. Jsem ta nejhorší. Mám hrozný vztek. Je šance dat rodinu zase dohromady? Doufám, že už se vaří voda!
podle sebe soudím tebe? Nechápu, proč by nemohli kontaktovat rodinu
To je takovy jednostranny vykrik do tmy. Jak mame vedet, ze to nejsi ty, komu jde o majetky? ![]()
@Anonymní píše:
Zdravím,
rozmohl se u nás takový nešvar - příbuzní vyhledávají a kontaktují širší rodinu, o kterou se nikdy dřív nezajímali. Vzdálenou, bezdetnou sestřenici, strýce, co má zahrádku… Nezastiraji, že jim jde o jejich majetky. Nastrkuji svoje děti, předvádějí je, vse přece delaji pro ně.
Jenže… izolují ostatní členy, pomlouvají je, rozdělili rodinu. Cílené, záměrně. Není to trestné, je to svinárna, děje se to. Jsem ta nejhorší. Mám hrozný vztek. Je šance dat rodinu zase dohromady? Doufám, že už se vaří voda!
Jak izolují? A jak víš, že pomlouvají? A to ostatní? ![]()
Vadí mi to zlo. Pomluvy. Kontaktují sestřenici a ticho po pěšině. Kontaktují druhou a ta se na mě obori. Něco podobného jako tady, jak to.mam dokázat? To je na tom špatně!
Moc nechápu o co jde, jde z toho vyčíst akorát to, že někdo z rodiny navštěvuje i s dětmi nějaké příbuzné, nic zvláštního ani špatného. Ostatní z toho nechápu, oč vlastně jde.
Zakladatelko, zkus to znovu a lépe. Fakt není poznat o čem píšeš a co tě tak rozčiluje. Ten úvodní příspěvek je velmi zmatený…
@Anonymní píše:
Vadí mi to zlo. Pomluvy. Kontaktují sestřenici a ticho po pěšině. Kontaktují druhou a ta se na mě obori.Něco podobného jako tady, jak to.mam dokázat? To je na tom špatně!
Já si asi sedí na vedení, ale nemohla bys to napsat srozumitelněji? Myslíš to tak, že té druhé sestřenici něco nakukaj, že jsi to říkala jako že ty, a ona pak na tebe vlítne?
Ale tak jsou takoví příbuzní!
Ráda beni asi žádná, na to si musí každý přijít sám, jak to doopravdy je
@Anonymní píše:
Zdravím,
Jakoze jezdi po rodine, vnucuji sve deti, a vas pomlouvaji, takze nebudete dedit?
No po bezdetne sestrenici jste stejne nemeli asi moc co dedit. Tam bude plno dedicu, treba se vda.
Pokud jste s temi pribuznymi meli dobre a caste vztahy, tak to nejaka pomluva neznici. Nedokazu si predstavit, co by někdo navykladal sestrenici, se kterou se pravidelně stykam a bavim, aby mi zavesila.
@Anonymní píše:
Zdravím,
Nezastiraji, ze jim jde o jejich majetky? Jakoze jim reknou, ze jdou na navstevu, protoze chteji jejich zahradku? ![]()
A deti nastrkuji jako jak?
Tak děje se to. Příbuzní jak z mojí strany, tak z manželovi to dělají taky. Díky tomu rozestvali co šlo a nahrabali co šlo. Neřeším, každého problém a jeho svědomí jest.
Ale proč to u vás ty vůbec řešíš? Jde to asi taky o majetky co?
Bratr mi řekl, že zůstanu sama.
A také se se švagrovou snaží. Vycházela jsem celkem dobře se strejdou - je to pryč - porad na mě a moje dospele děti něco ma. Ukázalo se, že jsou tam dlouhodobě pomluvy. Chová se špatně. Říkám si, že se aspoň projeví povahy a že mi ty lidi za to nestojí. Ale pak si uvědomím, ze těm intrikám nejspíš jen naleteli. Strejda sezval celou rodinu. Kromě mých dětí. Řval na mě, když jsem je zmínila, že jsem si za ně měla zaplatit.
Ano, jde o dědictví. Maji na něm zájem ti, co pomlouvaji. Jsem licena jako nemakacenko, nesvéprávna apod. Strejda a jeho rodins si zase mysli, ze jsem hamizna, bohatá. Přitom mám tři práce a jsem bez chlapa. A slyším: proč tolik pracujes, potřebuješ tolik peněz?!
Jezdím k rodičům na hrob. Švagrová se tuhle prorekla, děkujeme, že se o to staras. Chteji totiž i tu pronajatou hrobku, na které byli asi třikrát v životě - v poslední době, aby se ukázali. A když mi bratr naposledy řekl, že je budu potřebovat, aby mě měl kdo pohřbit, protože zůstanu sama (ano, nejradši by rozestvali i moje děti). Do této, „jejich“ hrobky. Dědictví pritom ještě není uzavřené. Řekla jsem si, že jsem dost stará na to, aby se mnou někdo takhle jednal.
Nedávno jsme objevili vzdálenou sestřenici. Už ji mají obsancovanou, podnikli s ní výlet a namluvili, že já nemůžu. Přitom jsem o tom ani nevěděla. Rada bych s ní byla v kontaktu, ale vím, ze ji o mně a mých dětech dopředu napovídali špatně věci. ![]()
Zdravím,