Dvě křestní jména? Proč ne

328
26.11.12 15:26

Dvě křestní jména ?!..Proč ne.

Ahoj, chci se zeptat, líbí se vám dvě křestní jména, jako například Anna Marie..S manželem stále uvažujeme jaké dát, máme spooousty návrhů, nápadů.. :nevim:
Která kombinace se vám tedy líbí? 8) :mavam: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
50725
26.11.12 15:36

Nelíbí, přijde mi to, jak když se rodiče nemohli rozhodnout :mrgreen: Ale spíš asi chceš slyšet názory pro…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25141
26.11.12 15:42

Nelíbí, nechápu to. Děti se oslovují jen jedním, ale pak se chudáci musí podepisovat oběma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Elessar

Mně se třeba líbí Vanessa Ella, ale taky záleží na příjmení…chci dát jen jedno jméno, ale dřív jsem o dvou přemýšlela.

• Citovat
  • Upravit
3329

Líbí, máme a už jsem to psala v jiné diskuzi, mi přišlo jako že bych ji ošidila, kdybych jí dala jen jedno když může mít dvě. Až bude větší, může se rozhodnout které se jí líbí víc a to třeba používat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
26.11.12 15:43
@Olesja píše:
Ahoj, chci se zeptat, líbí se vám dvě křestní jména, jako například Anna Marie..S manželem stále uvažujeme jaké dát, máme spooousty návrhů, nápadů.. :nevim:
Která kombinace se vám tedy líbí? 8) :mavam: :kytka:

Anna Marie se mi moc nelíbí :oops: ale kamarádka teď dala dceři jméno Elena Marie a to se mi líbí moc :palec:

A celkově proti dvěma jménům nic nemám, proč když k sobě hezky ladí :kytka:

Příspěvek upraven 26.11.12 v 15:48

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4062
26.11.12 15:44

Když je vhodně zvolená kombinace (jména k sobě ladí původem, významem, zvukem, délkou…), tak se mi to líbí. Nepřijde mi na tom ani nic tak divného. Dvě a více jmen se dávala celá staletí a v Evropě jsme se zvykem dávat jen jedno jméno spíš v menšině.
Nelíbí se mi, když někdo dá dvě jména jen proto, že je ta kombinace zrovna módní nebo proto, že se nemůže rozhodnout, aniž by přemýšlel o tom, jak ladí k sobě navzájem a k příjmení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3370
26.11.12 15:49

Anna Marie se mi nelíbí - je to takové zastaralé ;)

Jinak, máme Sebastiana Davida, Abigail Leu, Gabrielu Lauren, Victoriu Evelyn. Manžel je Američan, takže máme důvod proč dát dvě. Navíc, jak už někdo napsal, nechtěla jsem své děti ošidit o dvě jména, zvlášť, když je jich tolik krásných. Kdyby bylo po manželovi, tak maj děti 3 jména - on 3 má. Příjmení máme cizí, takže to také není problém.

Děti si nechávají říkat, tak jak se jim líbí, dětem říkáme zdrobněle a když zlobí, tak celým jménem. Vědí, že třeba na úřadech a podobných institucích musí říkat obě jména a také se tak musí podepisovat. Ve škole se představují prvním jménem a Píšou třeba Sebastian D… ;)

Mě se to takhle líbí, akorát mě mrzí, že mám jen jedno jméno a ostatní dvě či tři :( :( :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12691
26.11.12 15:50

Já jsem pro. Sama nad tím uvažuji :) Moc se mi líbí Barbora Nela, ale máme delší příjmení, tak si říkám, aby pak chudinka místo odpovědí v písemce nevypisovala ještě jméno.. a když to bude kluk?? tak to ještě nevím :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
26.11.12 15:51
@Gituš

Můžu se zeptat jaké má manžel jména?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12667
26.11.12 15:52

Mne sa to nepaci, ale obidve moje deti maju dve mena, lebo manzel proste nechcel ustupit. Tak mame mena Wiliam Filip a Kristina Elsie. Manzel je anglan a tam je to normalne. Akurat je to komplikacia pri vypisovani! Volame ich aj tak len prvym menom. Takze za mna - nie, je to odveci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30820
26.11.12 15:52

Kamarádka má dceru Annu Marii, ted je jí 8 let a zrovna tuhle říkala, že to byl pěkně blbej nápad v zajetí těhotenských hormonů - druhé jméno vůbec nepoužívají, s příjmením jim to sice ladí, ale mají ho dlouhé - takže povídala, že příště už by rozhodně nedala

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14046
26.11.12 15:54

Dala jsem dvě, aby si mohli vybrat, aby byli odlišitelní, máme obyč příjmení, protože jsem dvě chtěla dát už od puberty, protože jedno vybíral manžel a jedno já a dřív to bylo zcela běžné i u nás, takže mi to exotické moc nepřipadá. Argument a strádání z podepisování je malicherný, kde se podepisujete křestním jménem??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1961
26.11.12 15:54

Mně se to líbí :) až se jednou zadaří, tak bychom chtěli pro holčičku Zoja Marie a pro chlapečka Matěj Rawirri. A to proto, že takto pro nás ta jména mají význam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12743
26.11.12 15:55

Nelíbí se mi to. přijde mi to zastaralé, a hlavně mi to přijde že se rodiče nemohli dohodnout :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová