Ženy řidič

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
150
24.11.12 22:42

ženy řidičky

Ahoj všem,
v dnešních zprávách mě velmi pobouřilo, že by ženy řidičky měli mít své vlastní parkovací místo-tj. místo vyhrazené pro ženy řidičky. Uráží mě to, jako ženu. Sama sebe vnímám jako dobrou řidičku, dokážu zaparkovat-někdy líp než muž, jezdím v rámci možností dobře-někdy rychleji, jinde pomaleji, nikdy jsem nebourala, ani nedostala pokutu(klepu, jezdím oficiálnš od 18let, a jelikož jsem z vesnice, jezdila jsem i dříve. Nyní se pohybuji po Praze a i rodilí Pražan mi řekl, že jsem dobrá. Chápu parkovací místa pro rodiny s dětmi-pro lidi s kočárkem-to mi přijde i užitečné, ale tohle?
Každý snad chodil do autoškoly a učil se stejné věci, tak proč odlišovat ženy při parkování? To by pak chlapům, jako řidičům mohli záměrně udělat nějaký tempomat/omezovač, aby prostě nejezdili rychle jako prasata, protože je všeobecně známé, že chlapi jezdí rychleji-nedodržují předpisy. Často, když jedu a jede za mnou nebo přede mnou někdo, kdo evidentně tápe, řeknu si, no joo ženská. Nadávám na lidi, kteří neumí zaparkovat, jako normálně, né podélně nebo jinak. Zaberou si víc než svůj pruh a já pak mám problém vyndat kočárek, dítě z auta. Měla jsem potřebu svůj názor ventilovat.
Auto chápu jako dobrý prostředek, který mě dopraví z bodu A do bodu B, také jako zbraň, ke které mám respekt.

Příspěvek upraven 24.11.12 v 22:46

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6230
24.11.12 22:44

A slyšela jsi jaký mají význam ty parkovací místa? Jsou stejně velká jako ta ostatní. Budou se zřizovat v blízkosti vchodů a to z důvodu větší bezpečnosti pro ženy. S řidičskýma schopnostma to nemá nic společnýho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674
24.11.12 22:46

A poslouchala jsi dobře? (pokud ses o této novince dozvěděla jako já ze zpráv v TV) Já řidička nejsem (řidičák mám, ale neřídím), ale i tak mě to zpočátku šokovalo, že ženy „potřebují“ speciální místa na parkování. Ale jednak jsou to jen místa doporučená (tj pokud tam zaparkuje chlap, nic se mu nestane) a jako důvod bylo uvedeno to, že to jsou místa nejblíž vchodu a označují se tak proto, aby ženy, které parkují v noci, nemusely daleko (z důvodu jejich bezpečnosti).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9454
24.11.12 22:46

Nechapu proc to beres jako diskriminaci zrovna ty jako zenska…ja bych se nasrala byt chlapem ze krom vozickaru a vyhrazenych mist a nevim ceho budu muset parkovat jeste o dalsich 20 mist dal. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anjes
24.11.12 22:47

Joo? A tam budeme muset parkovat :lol: nebo je to možnost prostě pouze? Jistě by to místo ocenil i dědouš co má papíry 60 let, ale slepičáky z kapoty omete jen po zimě, protože nemá zimní pneu, narazí klóbrc a jede. Nebo kluk týden po papírech…skupin zájemců by prostě určitě bylo víc. Ale jinak chápu, že Tě to prudí, já najedu 50.000 ročně, ne zrovna holčíčí tempem, a zatím 15 let bez nehody, ani ťukanec na parkovišti, tak ať mě ne*erou :cert:

• Citovat
  • Upravit
150
24.11.12 22:50

Pokud je to jen doporučení, v rámci bezpečnosti žen, a žádný postih-což je jasné, za to není/nebude, a místo bude volné, stejně tam ty chlapi budou parkovat. Takže to bude zbytečné?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9454
24.11.12 22:51
@klarka87 píše:
Pokud je to jen doporučení, v rámci bezpečnosti žen, a žádný postih-což je jasné, za to není/nebude, a místo bude volné, stejně tam ty chlapi budou parkovat. Takže to bude zbytečné?

no tak zas si vydela nejaka firma co bude na parkovistich malovat kozy na silnici noo :mrgreen: dalsi efekt ot mi bude asi stezi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6230
24.11.12 22:52

Je to stejný označení jako parkovací místa pro rodiny s dětmi u některých supermarketů. Je to jenom o dobrovolnosti tyhle parkovací místa zřídit. Takže vlastně je to úplně k ničemu jak píšeš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
150
24.11.12 22:52
@Anjes píše:
Joo? A tam budeme muset parkovat :lol: nebo je to možnost prostě pouze? Jistě by to místo ocenil i dědouš co má papíry 60 let, ale slepičáky z kapoty omete jen po zimě, protože nemá zimní pneu, narazí klóbrc a jede. Nebo kluk týden po papírech…skupin zájemců by prostě určitě bylo víc. Ale jinak chápu, že Tě to prudí, já najedu 50.000 ročně, ne zrovna holčíčí tempem, a zatím 15 let bez nehody, ani ťukanec na parkovišti, tak ať mě ne*erou :cert:

Souhlas, stejně tak místa pro vozíčkáře. Často vídám prasata s BMW, audi atd, co tam parkují a to rozhodně nemají kartičku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10905
24.11.12 22:55

No, už vidím ty spousty gentlemanů, co v noci dobrovolně zaparkujou o x míst dál od vchodu, aby nějaká cizí baba neměla bobky, když jde s nákupem.

Já sice jezdím i parkuju jak ponocnej, tak budu mlčet, ale připomnělo mi to vagón ČD vyhrazený pro ženy. To zas popudilo mě. Mimo jiné je na prd sedět s dalšíma ženskejma, výhodou je chlap, co vám hodí kufr nahoru a pak zas sundá :) Logičtější by bylo uložit statným mužům bez místenek po celém vlaku, aby na požádání zvedli pozadí a potřebné ženy pustili sednout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anjes
Jojo, horší, že v Praze v centru tyhle modely kartičku mají…asi ty postižený stát hodně přeplácí…ale to sem nepatří, jen je to na :poblion: já bych ocenila jedno místo pro maminu s kočárem před každým blbým úřadem a poštou, 15 minut max. a tečka, ale místo toho se bude řešit kravina, jak parkovat na hektaru u marketu…kde si většinou i nemehlo flek najde.
@klarka87 píše:
Souhlas, stejně tak místa pro vozíčkáře. Často vídám prasata s BMW, audi atd, co tam parkují a to rozhodně nemají kartičku.
  • Citovat
  • Upravit
4275
  1. já bych to uvítala, mám s parkováním prostě problém :nevim: a velkej

b) byli jsme teď v avion shopping parku a tam mají spešl místa pro vozíčkáře a pak pro rodiny s dětmi a kočárky - jsou stejně široká jako pro vozíčkáře. to je aspoň nápad :palec: pak nebyl problém se sedačkou nebo naložením podvozku bočníma dveřma.

ovšem já se ani tak netrefila, takže se dostáváme zpět do bodu a) :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
150
24.11.12 22:59

@ANEBjája
Chápu to pro rodiny s dětma, to je fajn, že je to stejně široké, páč prostě je to potřeba, když se vyndavá, zandavá, nandavá:-D dítě, kočárek. A když někdo prostě neumí parkovat-taky mi to ze začátku dělalo problém, může zaparkovat dál. Snad se mi ještě nestalo, že by celé parkoviště, kdekoliv, bylo přecpané k prasknutí-ale budou Vánoce, tak možná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anjes
24.11.12 23:01
Klid :lol: i chlapi mají občas problém http://www.youtube.com/watch?… . Soudím na chlapa podle věty pod fotkou…
@ANEBjája píše:
A) já bych to uvítala, mám s parkováním prostě problém :nevim: a velkej
b) byli jsme teď v avion shopping parku a tam mají spešl místa pro vozíčkáře a pak pro rodiny s dětmi a kočárky - jsou stejně široká jako pro vozíčkáře. to je aspoň nápad :palec: pak nebyl problém se sedačkou nebo naložením podvozku bočníma dveřma.ovšem já se ani tak netrefila, takže se dostáváme zpět do bodu a) :oops:
  • Citovat
  • Upravit
4275
24.11.12 23:03

@klarka87 u supermarketů to zvládnu, tam je volno vždycky někde. ale tcháni bydlí v centru brna a vyžadují, abych k nim jezdila :zed: no a jak jsem vyklepaná od nich, tak pak v užších místech jako třeba u našich supermarketů (malé město=malá parkoviště) nebo v park.domech…to je pak peklo :? máme celkem velký auto a já hodně blbě vidím (ale řídit prý můžu :think: ), dělá mi problém vyhodnocení vidění pohybu, prostorový vidění pokud jsem uprostřed situace (jinak jsem projektant, ale to jasi modeluješ „před sebou“)… no klasická kráva s velkým autem :mrgreen: (duster)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová