Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Osmanka píše:
@ANEBjája
No jo sportovci. Přitom přirozený pohyb je ten nejlepší a ušetří.Se divím, že ještě neudělali obchod pro auta - by se jezdilo mezi regály autem, aby lidi nemuseli vystrčit zadek z auta. Stejně jednou lidem nohy zahrní a vzniknou jim kolečka.
@klarka87
ale tady nejde o to že by místa byla širší nebo rozměrově jiná, ale jde o to že jsou blíže vchodu a na lépe osvětlený místech tudíž pro ženu bezpečnější. já takovou iniciativu vítám. beru to stejně jako místa pro kočárky ![]()
@Osmanka
To se mi stalo nedávno na čerňáku v tom domě parkovacím. Já tam jak debil zaparkovala na místo, kam by se nevešel ani malej smart, vedle auto jak kráva, skoro přes 2 místa, už jsem skoro hledala propisku, papír a chlěla jsem psát něco moc milého…v tom přicházela ženská, naštěstí měla děti, kdyby je neměla a já sebrala odvahu, něco jí řeknu…:-D nakonec jsem odjela v klidu. Nooo, ale zajímavější historka z téhož dne. Moc to tam neznám, zvlášť jak tam ted přestavují. Auto zaparkuju, nestarám se o to, v jakém patře jsem…nakoupím a jdu k auto..a ejhle, zapoměla jsem v jakém patře jsem parkovala…Fakt debil, matně jsem si vzpomínala na místo, co bylo kde…prošla jsem to asi 2× zhora dolů, zespoda nahoru…nakonec jsem to našla, ale trvalo to. Až jsem si říkala, co jako budu dělat, když nenajdu auto..:-D To se mi stalo poprvé a doufám naposled.
![]()
@paola white píše:
@klarka87
ale tady nejde o to že by místa byla širší nebo rozměrově jiná, ale jde o to že jsou blíže vchodu a na lépe osvětlený místech tudíž pro ženu bezpečnější. já takovou iniciativu vítám. beru to stejně jako místa pro kočárky
@paola white
Jo, ale jak jsem psala: naprosto zbytečná, když nebude postih za to, že na nich stojí někdo jiný…:-D
Já jsem pro - když jsem byla v Německu, tak tam byla už před x lety místa na parkování pro ženy naprosto přirozená a ženské byly rády. Ty místa byly zřízeny hned u vchodů do obchodů, restaurací, stejně tak i v těch patrových garážích byly místa pro ženy hned nahoře a ne dole - a to vše jen pro ochranu žen, což mi přijde, že to samé bude i u nás v Čechách. Němky to kvitovaly a říkaly, že když by měly parkovat -5 podlaží tak tam by se dost bály přepadení.
@Anjes píše:
No to já zase doufám, že budou rozměrově jiná, když už se zřizujíProstě i kvůki kočárku a sedačce. Kompromis mezi místy pro rodiny a obyč…i pro bezdětné ženy, však a co má být, někdo nevozí košík až k autu, třeba přesně kvůli kočáru, a táhne si tašku, od doby, co muži nepomáhají a my máme teda gender si klidně nechám líbit bližší místo.
bližší místo ano, ale proč by pro ženy mělo být širší? já jsem dobrá řidička (řízení mě pár let i živilo) a vadí mi ty připomínky chlapů když vidí jak se se svým girlcarem (C3) já drobná blondýna snažím nasoukat do místa o pár cm větší než auto. na místě širším jen proto že jsem žena bych neparkovala, protože mi to přijde ponižující.
pokud jde o místa vyhrazená kočárkům tak je větší rozměr pochopitelný a pokud je takový místo volné ráda ho využiji.
@Starrky píše:
A slyšela jsi jaký mají význam ty parkovací místa? Jsou stejně velká jako ta ostatní. Budou se zřizovat v blízkosti vchodů a to z důvodu větší bezpečnosti pro ženy. S řidičskýma schopnostma to nemá nic společnýho.
Mělo by to tak být, četla jsem o tom článek na netu.
@paola white píše:
bližší místo ano, ale proč by pro ženy mělo být širší? já jsem dobrá řidička (řízení mě pár let i živilo) a vadí mi ty připomínky chlapů když vidí jak se se svým girlcarem (C3) já drobná blondýna snažím nasoukat do místa o pár cm větší než auto. na místě širším jen proto že jsem žena bych neparkovala, protože mi to přijde ponižující.pokud jde o místa vyhrazená kočárkům tak je větší rozměr pochopitelný a pokud je takový místo volné ráda ho využiji.
@klarka87
Já píšu zase o OC Chodov. Je pravda, že když byl syn ve vajíčku, že jsem parkovala pak blíž k jedné čáře, že by taky na mě mohl někdo vlítnout. Ale to kvůli tomu vajíčku, kdyby někdo se postavil na čáře u druhého místa. Takto jsem to řešila, ale se dvěma to už nejde a musím pak vyparkovat kvůli pár lidem, co nejsou schopni tolerovat místo pro kočárky. Z toho místa pro kočárky vyjížděl jeden chlap sám v autě a já na něj gestikulovala, co tam jako dělá a on si to vyložil asi jinak a počkal až přejdu.
Jinak s tím ztracením se na parkovišti to je dobré. To já taky mám strach zda najdu auto, když jedu někam, kde jsem prvně. Když otevřeli OC Chodov, tak jsem se tam taky hledala, než jsem přišla na to, že jsou tam dvě skupiny parkovišť, které nejsou propojené. Mě se zase stalo, že jsem pár týdnů po porodu si byla na Andělu vyřídit rodičák stála jsem tam v obchoďáku na parkovišti. Mrně jsem dala do auta a že jedeme. Jenže se jim porouchaly závory a prostě se nedalo vyjet a tak tam magoři tůrovali motroy, aby jim šla klimoška (byl červenec) a do toho houkali. Já zase vytáhla 2měsíční mimi a kočárek a šla do obchodu, aby nedýchal ten smrad. V parkovišti bylo snad 50C, fakt mě bylo zle z horka a z toho smradu.
@klarka87 píše:
@ANEBjája
Chápu to pro rodiny s dětma, to je fajn, že je to stejně široké, páč prostě je to potřeba, když se vyndavá, zandavá, nandavá:-D dítě, kočárek. A když někdo prostě neumí parkovat-taky mi to ze začátku dělalo problém, může zaparkovat dál. Snad se mi ještě nestalo, že by celé parkoviště, kdekoliv, bylo přecpané k prasknutí-ale budou Vánoce, tak možná.
Nejvíc mě štve, že třeba před Ikeou na těchto místech parkují lidi, co dítě nemají a já pak nemůžu dostat kluka do sedačky, pt na těch uzších místech prostě pořádně neotevřu dveře ![]()
@Anjes píše:
To je dobrýýýý!!! McDrive, Lídl Drive..že to ještě někoho nenapadlonákup do 10 položek pro vysportované manažery až do vokna…
To časem určitě bude - super název Lídrdrive - jsem se pobavila!
@Osmanka píše:
Bych dala do zákona parkovací místa pro rodiny s dětma. Všude jsou haldy míst pro vozíčkáře, ty jsou naprosto prázdná. Pak je místo pro auto s kočárkem. U nás jsou asi 3, plná a ještě tam parkuje každý, protože to není v zákoně a je to blízko vchodu a lidi nejschou schopni dojít o 10m dál zřejmě a jsou silně neohleduplná. A krom toho u nás je mnoho mamin, co by to využilo - možná víc než invalidů. Já pak musím parkovat na klasickém místě, jenže musím dostat vajíčko na jednu stranu a připásat syna na druhé straně a dost často se na mě nalepí nějaký trouba, který parkuje přes čáru, takže musím vyjet s autem do cesty, abych tam obě děti dostala.
Mluvíš mi z duše ![]()
@MUFICE
A máš jen jedno dítě? Tak parkuj k jedné čáře. Fakt záhul je to se dvěma dětma, to si musíš vyparkovat a věřit, že ti tam dítě neskočí pod auto nebo pod jiné.