Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Lesina
já si to představit dokážu a věřím že by ten odstín odhadl lépe než já ![]()
@Pudloslava píše:
protoze ridit auto se beze jako dovednost vyssiho stupne, nez rozlisovat barvyjako kdyz se rekne, ze chlap je inteligentni, ale zato zena ma ty emoce…
(prelozim - chlap muze ridit elektrarnu, ale zena se zato umi rozbrecet u telenovely)
Tak to asi jo - jenže mám sebevědomí a míru sebeironie takovou, že většinou jako pitomec vyjde ten zesměšňující mužskej ![]()
@paola white píše:
@Lesina
já si to představit dokážu a věřím že by ten odstín odhadl lépe než já
Tak to ten můj tedy ne - ale zato umí parádně zaparkovat ![]()
@Lesina píše:
Tak to ten můj tedy ne - ale zato umí parádně zaparkovat
tak mého muže barvy živý takže je asi výjimka
ale jinak je ten obrázek vtipný
@paola white píše:
bližší místo ano, ale proč by pro ženy mělo být širší? já jsem dobrá řidička (řízení mě pár let i živilo) a vadí mi ty připomínky chlapů když vidí jak se se svým girlcarem (C3) já drobná blondýna snažím nasoukat do místa o pár cm větší než auto. na místě širším jen proto že jsem žena bych neparkovala, protože mi to přijde ponižující.pokud jde o místa vyhrazená kočárkům tak je větší rozměr pochopitelný a pokud je takový místo volné ráda ho využiji.
Naprosto souhlasím přijde mi to ponižující. Vystihla jste to dobře.
Nečtu diskuzi a o nových parkovacích místech pro ženy nic nevím..
Ale mě by vyhovovalo, kdyby takové imaginární parkovací místo pro ženy bylo asi 10×10 metrů a v momentě kdy by se k němu blížil vůz s řidičkou by čidlo na parkovacím místě zařídilo, že by se všechna ostatní auta zastavila a chodci by zůstali štronzo..to by se mi líbilo..
ps. řidičák mám rok..
Jdu s prosbou: nejsem příliš dobrá řidička, ale v podstatě kam potřebuji, dojedu. Bohužel v nejbližších dnech budu nucena parkovat paralelně v ulici a to je moje noční můra, protože to opravdu neumím. Vím, že mě to tu nemůžete naučit, prosila bych jen pár obecných rad - vím, že se tam zacouvává, ale to je asi tak všechno ![]()
Zkoušej, zkoušej dokud tam nezajedeš…já s tím mám taky problém a ve finále se vždy naseru a parkuju jinde…zpětná zrcátka? to nepoužívám
![]()
Rekneme, ze parkujes podelne po prave strane. 1. najedes si na uroven auta, co staji pred tou mezerou, ale ne tesne k nemu - spise k prostredku ulice. 2. Zacnes couvat s volantem vyrazne doprava. 3. Kdyz budes priblizne okenkem na urovni konce toho, co je pred tou mezerou, tak otocis volant naopak doleva a docouvas to.
PS: kdyz jsi uz „uvnitr“ ale spatne, tak si vyjed uplne ven a zkus to cele znovu a lepe - nesnaz se tam popojizdet a tocit volantem jak prastena, jelikoz to vetsinou stejne nepomuze, tim se daji na malem prostoru doladit jen male nepresnosti.
Hlavne to chce klid, nejsi ani prvni a ani posledni kdo se to uci, nenech se vynervovat autama okolo apod. Vklidu pomalu parkuj, pamatuj, ze ikdyz to v zrcatkach vypada, ze uz jsi uplne nalepena na aute apod. tak je tam porad jeste dost mista…ja si driv treba vystoupila a podivala jak na tom jsem
Ale musim rict, ze jsem se naucila parkovat (vselijak) pred praci, pac tam byl vzdycky mazec s mistama, az jsem pak byla i sama zesebe prekvapena jak mi to jde
lidi okolo v autech apod. mi mohli byt ukradeny, proste si pockaj az zaparkuju
neboj to zvladnes
![]()
Chlapy taky nekde nestoji uplne predpisove…nekdy je to sila…a nikdo jim nic nerekne ![]()
Když sem dělala autoškolu byla sem v parkování přeborník, z každý strany 10cm a stejně sem se vešla… Jenže to bylo naposledy kdy sem to používala
teď ač desítek tisíc kilometrů, tak tohle parkování nic pro mě
přítel se mi do dneška směje, že s řidičákem na kamion je pro mě problém zaparkovat malou Fabii… Ale docela pěknej návod je http://www.spravneparkovani.cz/…e-parkovani/#… tak ho naštuduj a zkoušej
určitě po pár tejdnech to budeš zvládat na jedničku ![]()
Jo a mimochodem, pokud mas doma nejake detske auticko s volantem (mysleno funkcnim), tak si to na nem zkus - beze srandy ![]()
@Anonymní píše:
Jdu s prosbou: nejsem příliš dobrá řidička, ale v podstatě kam potřebuji, dojedu. Bohužel v nejbližších dnech budu nucena parkovat paralelně v ulici a to je moje noční můra, protože to opravdu neumím. Vím, že mě to tu nemůžete naučit, prosila bych jen pár obecných rad - vím, že se tam zacouvává, ale to je asi tak všechno
radu bych asi dát neuměla, mě to teda ze začátku taky moc nešlo, ale pak se to jaksi zlomilo, a zaparkuji všude a na poprvé většinou… to chce cvik ![]()
Jestli jedeš sama, tak žádnej stres a pěkně pomalu si to trénuj, podle popisu @wendy, mě to třeba nikdy problém nedělalo, dokud jsem jezdila sama, ale chlapi mi tak snížili sebevědomí, že i když vim, že sem to uměla, tak si na to už sama netroufnu, vim, že je to blbost a neměla bych na to dát, ale stejně, když příde na věc, tak vždycky znejistim a jak se to povedlo?
Třeba takhle, když vezu kamarády z hospody a řídim auto některýho z nich, tak třeba na place, kde by se otočil autobus mi zcela nalitý řeknou, že to radši otočí sami a pak si přesednem, když mam někde primitivně zaparkovat, tak mi řeknou, že děkujou a tohle už zvládnou sami a to samý, když tohle párkrát udělaj, tak mě vytočí už jen pohled, kdy koukaj, jak zvládnu třeba jen blbý rozjetí, teď naposledy mě takhle vytočil přítel, když jsem chtěla zaparkovat, najela jsem si, že začnu couvat a on začal sáhodlouze vyprávět, jak ten řidič na proti už čeká dost dlouho a že obdivuje jeho nervy, v tu chvíli sem vylezla auta, třískla dveřmi a odmítam řídit, pokud jede víc lidí, než já a moje dcera, která ještě neumí mluvit…
@Anonymní píše:
Jdu s prosbou: nejsem příliš dobrá řidička, ale v podstatě kam potřebuji, dojedu. Bohužel v nejbližších dnech budu nucena parkovat paralelně v ulici a to je moje noční můra, protože to opravdu neumím. Vím, že mě to tu nemůžete naučit, prosila bych jen pár obecných rad - vím, že se tam zacouvává, ale to je asi tak všechno
Kup si děcké autíčko s volantem a natrénuj to na něm, zní to jaké blbost, ale tam přece se kola otáčejí stejně jako na opravdickém. Nebo nacvič virtuálně http://www.spravneparkovani.cz/…e-parkovani/#…
@Reinka píše:..a napadlo Vás, že když ti lidé přijeli na parkoviště, tak všude jinde bylo plno? Kdyby jinde místo nebylo, tak bych tam taky zaparkovala a nečekala dvě hodiny jen kvůli tomu, že by náhodou mohla přijet hvězda s dítětem! Dříve taková místa nebyla a všichni rodiče to přežili, jen dnes si furt vymrčujete výhody a ohledy, ale na nikoho ohledy neberete ( taky mám děti
Kdyby radši zvýšili počet míst pro rodiny s dětmi. Kdykoli jedu do obchodu a chci tam zaparkovat, je tam plno a rozhodně ne někým s dítětem, takže nakonec stejně táhnu prcka v sedačce přes půlku parkoviště