Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anjes píše:
Klidi chlapi mají občas problém http://www.youtube.com/watch?… . Soudím na chlapa podle věty pod fotkou…
jo, tak tak se občas taky zadaří
ale já aspoń parkuju o dvě řady dál než kde je poslední auto, tak snad nikoho neomezuju ![]()
Kdyby radši zvýšili počet míst pro rodiny s dětmi. Kdykoli jedu do obchodu a chci tam zaparkovat, je tam plno a rozhodně ne někým s dítětem, takže nakonec stejně táhnu prcka v sedačce přes půlku parkoviště ![]()
@archienka1 píše:
No já mít vaše starosti tak si hvízdám
ale taky si říkám. mě třeb urazil vánoční katalog dětských hraček - dětský ponk s vrtačkou (mmch black and decker) a prý „pomož tátovi a ukaž mu jaký jsi šikovný“. taky mi to příjde jako diskriminace, zvlášť pokud někdo viděl mě a manžela fungovat s akušou (on nějak umí jen s klasickou do zásuvky, s tou aku nee)
ale taky o tom nezakládám diskuzi
@ANEBjája tak táta zjevně pomoc potřebuje, dle popisu, a dá se to brát jako prevence, aby synek nebyl v tomto po něm ![]()
@ANEBjája
Ty parkovací domy jsou taky na prd, úzké, špatná viditelnost, alá já mluvila vyloženě o tom, co říkali v tv. A to nemůžeš mít brýle nebo něco, co by ti pomohlo?
Bych dala do zákona parkovací místa pro rodiny s dětma. Všude jsou haldy míst pro vozíčkáře, ty jsou naprosto prázdná. Pak je místo pro auto s kočárkem. U nás jsou asi 3, plná a ještě tam parkuje každý, protože to není v zákoně a je to blízko vchodu a lidi nejschou schopni dojít o 10m dál zřejmě a jsou silně neohleduplná. A krom toho u nás je mnoho mamin, co by to využilo - možná víc než invalidů. Já pak musím parkovat na klasickém místě, jenže musím dostat vajíčko na jednu stranu a připásat syna na druhé straně a dost často se na mě nalepí nějaký trouba, který parkuje přes čáru, takže musím vyjet s autem do cesty, abych tam obě děti dostala.
@Reinka
Moje řeč - lidi jsou líní udělat o 10kroků víc. Stačilo by ty stání pro děti dát do zákona, aby to lidi tolerovali. U nás tam taky parkuje každý. Někdy vidím, jak auto dá blikačky těsně před vchod obchodu a odletí do obchodu řidič. Za chvíli tam i dojedou autem někteří důležití a líní. Krok tady neudělají a pak jdou cvičit do fitka - nechápu.
@klarka87 tv jsem neviděla, odmítám se rozčilovat
a ano, pak teda zasahuju dodiskuze, o který teoreticky vím prd, prakticky ale jsem se musela „pochlubit“
protože mě to pěkně se*e, tak si musím zanadávat sama na sebe, když to jde
brýle mám a to je právě ten problém, mám vadu, která mění vnímání i ve smyslu poměrovýho (vidíš věci menší/kratší) a mám hodně unavené oči, pořád, takže blbě ostří a vnímají cože je v těch zrcátkách. jako zatím se nic nestalo, jen když se někde něco moc řeší, tak občas někoho zdržuju. ale co, řekne si něco o blbý krávě a dobrý
@Osmanka
Přesně ták, to se mi stává permanentně. Hrůza a pak nadávám a sprostá jsem jak dlaždič-často mám chuť napsat vzkaz za okno.
No tak to by mi bylo úplně jedno…Ty se prostě parkovat „naučit“ nemůžeš, tak co, já taky neuběhnu 1500 m pod 6 minut, na to nejsem halt fyzicky vybavená ![]()
@ANEBjája
@Osmanka píše:
@Reinka
Moje řeč - lidi jsou líní udělat o 10kroků víc. Stačilo by ty stání pro děti dát do zákona, aby to lidi tolerovali. U nás tam taky parkuje každý. Někdy vidím, jak auto dá blikačky těsně před vchod obchodu a odletí do obchodu řidič. Za chvíli tam i dojedou autem někteří důležití a líní. Krok tady neudělají a pak jdou cvičit do fitka - nechápu.
z naší ulice kvůli tomu udělají po novým roce jednosměrku
jsme klasická ulice - dole obchody, nahoře byty. mezi 17 a 7mou ranní je tu prázdno, an aprkovišti 1-2 auta (jedno to naše, netrefím se do průjezdu
). mezi 7mou a 17ctou, tedy přes den tu je všude plno, stojí se na blkačkách pomale ve dvou řadách, minule stála na blikačkách dodávka v křižovatce
krucinál, kompletní úsek, který je takhle „postižený“ má asi 250m, když hodně.
jinak třeba u našich tenisových kurtů je psoledních 100m zákaz vjezdu a stejně tam jezdí. dojedou až ke kurtu, vytáhnou raketu a jdou sportovat ![]()
@Anjes píše:
No tak to by mi bylo úplně jedno…Ty se prostě parkovat „naučit“ nemůžeš, tak co, já taky neuběhnu 1500 m pod 6 minut, na to nejsem halt fyzicky vybavená
@ANEBjája
no jo, ale já jsem jedinej řidič v rodině
tak se to naučit prostě musím
ale je to pekelnej stres a je to čím dál horší. s každým ne úplně vydařeným pokusem jsem horší a horší, jak mám větší a větší strach ![]()
@klarka87
To já taky a vždy si říkám, ať se tu ten vůl od vedle ukáže a uvidí, ale bohužel jsem se vždy minula.
@ANEBjája
No jo sportovci. Přitom přirozený pohyb je ten nejlepší a ušetří.
Se divím, že ještě neudělali obchod pro auta - by se jezdilo mezi regály autem, aby lidi nemuseli vystrčit zadek z auta. Stejně jednou lidem nohy zahrní a vzniknou jim kolečka.