Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahoj holky, mám prosbu, chtěla jsem se zeptat, jestli je možnost, ovulovat dva měsíce ze stejného vaječníku, mám jeden neprůchozí vejcovod a čeká nás druhá iui, tak jsem se chtěla zeptat, jaká je šance
Nemusí se střídat pravidelně levý/pravý, často bývá jeden „dominantnější“. Ale jaká je pravděpodobnost a jak to bude zrovna další měsíc, to ti nikdo takhle nemůže říct. Asi by to šlo zjistit z ultrazvuku.
@Litta Děkují za reakci, já vím, že ultrazvuk je základ a taky na něj půjdu, jen jsem chtěla vědět, zda je to možné, jen ten pocit, že to nejspíš tenhle měsíc neklapne a zase budeme muset čekat mě ubíjí ![]()
@sladkare - můžeš…já chodila na IUI a tím, že mám levý vejcovod neprůchozí tak jsme kontrolovali právě strany a několikrát se stalo, že to bylo 2× po sobě zprava.
@sladkare Možné to určitě je, naději neztrácej. A jestli to nepůjde provést tenhle měsíc, tak ten další už třeba zase ano. ![]()
@KamisB Tak to jsme na tom úplně stéjně…taky mi funguje jen pravý, tak děkují za pozitívní odpověď ![]()
@Litta Ano máš pravdu…uvidíme, tělo si snad nějak poradí, jsem smířená, že pokud to nepůjde přes IUI tak v létě půjdeme na IVF ![]()
@sladkare A ty máš ještě nějaké další problémy? Nebo IUI jen kvůli tomu vejcovodu?
@Litta Jen kvůli vejcovodu…jsem teď po laparce čerstvě a zjistili mi PCO a ten vejcovod na prd no
jsem už z toho všeho zoufalá
chlap to nese taky špatně, hodně jsme věřili v prvni IUI a nevyšlo to ![]()
Ahoj, ja napriklad mam ovulaci kazdy mesic z praveho ovaria, levej uz dlouho nic. I Pri IVF jsem mela vice folikulu vpravo. Levej se flaka proste ![]()
@sladkare Tak to bude dobré, s touhle diagnozou se dá i přirozeně, takže vám to takhle s pomocí tutově brzy vyjde, na první IUI už nemysli. ![]()
@Litta Víš já bych si moooc přála na to už nemyslet a jít dál, nabrat sílu a říct si, že to příště výjde a že na IVF nebudeme muset…ale je to těžké…jsem cca dva měsíce po laparce v nemocnici mi řekli, ať se pokoušíme, že cca půl roku je nejlepší doba na početí přirozenou cestou…dokonce mi řekli, že i kdybych ovulovala z vaječníku kde je vejcovod neprůchozí, tak i tak můžu počít, že se prostě ten vejcovod natáhne pro to vajíčko z té dobré strany, ale v Car mi to nějak nepotvrdili ![]()
@sladkare Tak sance urcite je!! Trebas to tak bude..a jak dlouho se snazite? Cetla jsem, ze i nekdo otehot. s nepruchodnymi vejcovody, nic neni 100procentni, vzdy je nejaka moznost, tak mysli pozitivne!
@sladkare Šance máš ale opravdu celkem velké, nepropadejte panice! Tělo není hloupé a poradí si. A když tomu takhle ještě pomůžete, tak to zvládne určitě, i bez IVF. Je mi jasné, že se na to nedá nemyslet. ![]()