Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj mám dotaz je možné aby doktor zjistil že čekám dvojčata v pokročilém těhotneství nebo je to vidět hned na začátku? U nás v rodině jsou dvojčata a mě právě hrozí že je budu mít taky
. Ale nevím jestli se to zjistí hned nebo až dýl? ![]()
Ahoj, pokud je vše v normálu, pozná se to opravdu hned, u mě to tak bylo
.
http://www.babyweb.cz/…miminka.aspx
tady na těch stránkách se píše, že by se to do 7mého týdne mělo jistě poznat, tzn. 5 týdnů od oplodnění ![]()
A v kolikátém jsi týdnu? Dřív se stávalo, že se na to někdy přišlo až v pokročilém stádiu nebo třeba až při porodu
, ale v dnešní době, kdy se dělají pravidelné ultrazvuky se to pozná brzy. Myslím, že to jde poznat od toho 6tého týdne.
Jsem v devátém týdnu skoro desátý. Máme fotku ultrazvuku z osmého týdne a je tam vidět zatím jedno ale z doslechu vím že se právě může zjistit až dýl že to jsou dvojčata. ![]()
kačátko.z píše:
Jsem v devátém týdnu skoro desátý. Máme fotku ultrazvuku z osmého týdne a je tam vidět zatím jedno ale z doslechu vím že se právě může zjistit až dýl že to jsou dvojčata.
Být tebou tak už bych byla v klidu. Stát se to může, ale ta pravděpodobnost je fakt malá. Taky jsem se bála prvního ultrazvuku, aby tam bylo jen jedno mimi ![]()
No ze ačátku mi to ani nepřišlo ale když mi pak začal každý říkat to budou dvojčata jelikož je mít můžu tak jsem dostala trošku strach. Já vím že to je hezký mít dvojčátka a taky to má výhodu je to najednou. Ale když to vidím u sestřenky tak z toho mám hrůzu ![]()
kačátko.z píše:
No ze ačátku mi to ani nepřišlo ale když mi pak začal každý říkat to budou dvojčata jelikož je mít můžu tak jsem dostala trošku strach. Já vím že to je hezký mít dvojčátka a taky to má výhodu je to najednou. Ale když to vidím u sestřenky tak z toho mám hrůzu
No mě to právě taky ze začátku každý říkal, měla jsem z toho docela hrůzu
… Dvojčátka jsou hezký, ale líbí se mi to u druhých, sama sebe si s dvojčatama nedokážu představit. Ale kdyby se stalo, určitě bych to pak zvládla… No já jsem už na konci 20. týdne a mám za sebou odběr plodové vody, takže u mně to už nehrozí.
kačátko.z píše:
No ze ačátku mi to ani nepřišlo ale když mi pak začal každý říkat to budou dvojčata jelikož je mít můžu tak jsem dostala trošku strach.
Každá může mít dvojčata. Neděsila bych se více, než řadová těhule, která nemá dvojčata „v rodině“… Švagrové řekli na prvním ultrazvuku dvojčata, na dalším už to byla trojčata=) a dál už to naštěstí nepokračovalo ![]()
Janinkaz : no tak to mám pěkné vyhlídky
na další ultrazvuk jdu příští týden tak to jsem zvědavá jestli se to rozrostlo, nebo je tam pořád jen jeden prcek ![]()
Leila8 :Tak to se máš aspoň už víš co tě čeká
držím palečky ať to vše dobře dopadne ![]()
kačátko.z:
Tak já doufám, že nejhorší mám už za sebou. Výsledky dopadly dobře a je to holčička ![]()
Příspěvek upraven 24.05.10 v 20:06
Já vím o dvojčatech už od 8.tydne,ale znama,co ma stejneho doktora to pred trema rokama zjistila az v patem mesici,pac byl prej vzdycky jeden mrnous schovanej ![]()
Pipet, z toho by me asi trefil slak
už tak jsem byla nejdriv z predstavy dvou vydesena ![]()
Mě doktor řekl jednovaječná dvojčata hned při prvním ultrazvuku v nějakém 8. týdnu. Nakonec se teda jedno nevyvíjelo a vstřebalo se, takže mám jen Naty. Ale vidět to bylo hezky, poznala jsem to i já, že jsou dvě.
dvojčata se dají usoudit i z vysokého hcg v začátku těh.
nám zjistili dvojčata hned ve 4. tt. Ale vím o mamince, které teprve ve 12. tt řekli, že jsou tam dvě, o den později dokonce 3!
Ta pravděpodobnost dvojčat je u Tebe možná vyšší, ale nelámej si s tím hlavu - já to mám stejné, moje babička měla dvojčata, i prababička, taky jsem z toho byla nervózní - a nic. Jestli se rozhodneme ještě pro třetího pinďu, tak budu nervózní asi tak tisíckrát víc
![]()