Dvojčata... Potrat...

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
22.8.18 19:59

Dvojčata... Potrat...

Dobry vecer.
Prodělala jsem potrat dvojčat.. Chci se zeptat jestli je možné pocit znova dvojčata a jestli třeba neznáte nějaké tipy jak,, na ne,,. :)

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
32860
22.8.18 20:00

Je možné mít v dalším těhotenství zase dvojčata ( máme v rodině) ale nejde to nijak ovlivnit. Je to věc přírody. Pokud si teda někdo při uo nenechá vložit dvě embrya.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5571
22.8.18 20:03

@andelka83 ale i to není jistota.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
52
22.8.18 20:05

Já mám za sebou zamlklé těhotenství dvojčat, pak jsem otěhotněla znovu, už bylo jen a jedno Ted jsem těhotná znovu ale ještě jsem nebyla ani u doktora. Ale myslím,že ta pravděpodobnost je hrozně malá.Manžel má v rodině jednovaječná dvojčata, tak to byla náhoda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32860
22.8.18 20:09

@mamina2017 to není a myslím že teď se od toho i upouští,dává se jedno. Jen je to větší pravděpodobnost než přirozeně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26574
22.8.18 20:13

Nejde to ovlivnit a z hlediska zdraví děti to ani není nic, co by jsi si měla nějak přát. Riziko předčasného porodu je celkem velké plus další rizika.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22.8.18 20:45

ja mam jednovajecne holky. Jsou jim dva roky a ikdyz teda bylo - pro me - doktori samozdrejme maji jiny nazor, tehotenstvi uplna pohoda. Tak dodnes si vzpominam na ten strach pred kazdou kontrolou. Na kazde rano kdy jsem cekala, az holky kopnou .. a samozdrejme jako driv narozene, ten strach a bezmoc, kdyz byly na jipu a v inkubatoru. Takze tehotenstvi s dvojcaty je opravdu narocne a nevyzpytatelne. Neni o co stat. Samozdrejme problem muze byt i u jednocetneho tehotenstvi …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68819
22.8.18 20:49

Kromě genetické záležitosti, kterou neovlivníš, maximálně zvenčí hormonální stimulací nebo zavedením více embryí při IVF. Oproti celkem rozšířenému přesvědčení, jaká je zavedení víc embryí „jistota“ je pravděpodobnost početí dvojčat při zavedení dvou embryí cca 10 %, oproti 40 %, že se chytne jenom jedno, a 50 %, že se nechytí vůbec nic.
Kromě toho přát si záměrně počít dvojčata znamená přát si hodně zvýšit riziko všemožných komplikací, vč. potratu nebo předčasného porodu, což sis koneckonců právě vyzkoušela sama. Stejně jako je velmi častý syndrom mizejícího dvojčete, kdy se z těch dvou uhnízděných dokáže udržet jen jedno (a v lepším případě s sebou to druhé nestrhne). Já osobně bych se teda po tomhle zážitku modlila spíš za zdravé, nekomplikované jednočetné těhotenství.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30372
22.8.18 20:51

@pajinkapajinka 3× samozDřejmě v jednom příspěvku je moc. Jenom samozřejmě - a neber to ve zlém. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22.8.18 21:48

@hanka.br. ty jsi nejaka chytra .. tak promin ..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
31.12.23 16:19

Myslíte tip jak znovu mít dvojčata nebo nemít dvojčata? mne a mého kamaráda to zájímá, a taky jsme se chtěli zeptat jestli lze úmyslně potratit jen jedno dvojče :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
75917
31.12.23 16:24
@vitaeda píše:
Myslíte tip jak znovu mít dvojčata nebo nemít dvojčata? mne a mého kamaráda to zájímá, a taky jsme se chtěli zeptat jestli lze úmyslně potratit jen jedno dvojče :dance:

běžte se i s kamarádem projít a jestli jste zletilí, tak si užijte Silvestra,
jestli ne, tak se zítra začněte učit, ve středu už je zas škola

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42152
31.12.23 16:27
@stinga píše:
běžte se i s kamarádem projít a jestli jste zletilí, tak si užijte Silvestra,
jestli ne, tak se zítra začněte učit, ve středu už je zas škola

Taktak, nebo na ně admin udělá bububu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Prázdná náruč, deníčky na eMiminu

Tolik naděje a zůstal jen smutek?

Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.

Poradna gynekologa

Ikona - Jiří Škultéty

MUDr. Jiří Škultéty