Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
Pohyby cítím čím dál častěji od cca 17. týdne. Stačí, když si sednu nebo lehnu. Naštěstí to zatím není nepříjemné.
Jak jste na tom s délkou děložního hrdla? V tom cca 12. týdnu jsem měla třeba 41mm a teď ve 23. týdnu mám 35mm. Jaké máte zkušenosti nebo jak jste na tom?
@Zumaja Mne doktor nikdy delku delozniho hrdla nemeril, tak nevim. Ty mas rizikove tehu nebo je to stanard vysetreni? Ve stredu jdu na utz do Podoli ( jen kontrolni ), tak doufam, ze jsou bobisci v poradku. Zda se mi, ze citim jenom jedno
, ale treba je tam jinak ulozeny. Jo a dohfam, ze se nejak sikovne nastavi, abysme poznali, koho vlastne cekame
Budu v 17 tt, to uzby melo byt videt, ne? Jo a holky, musely jste si o to rict, ze chcete vedet pohlavi nebo to rikaji automaticky?
Preji krasno nedeli!
@nika84 vzdycky se me zeptali, jestli to chci vedet nebo nerikali nic, pokud slo o vysetreni v nemocnici pri komplikacich…ale to je pravda, ze se resilo jestli jsou ok a bylo jedno jestli jsou holky nebo kluci
Holky, nemela byste nektera zajem o balik obleceni na kluky. Uz se nevlezem do skrini a nevim, jestli to mam odnyst nekam do bazaru. Jenze my jsme maly mesto a dvojcat tolik neni a je mi lito to prodavat po jednom, kdyz je to nektery stejny. Tak se kdyztak ozvete ![]()
Holky, já zas pořád špiním
Už jsem z toho docela otrávená. Je to vždy jednorázové a objevilo se mi to dva čtvrtky po sobě a dnes zase…vždycky po ránu. Poprvé jsem letěla k doktorce a vše bylo v pořádku. Teď ve čtvrtek jsem jí jen volala, tak mi doporučila klidový režim, dokud to nepřejde, prý se to u dvojčátek stává, a pokud to není čerstvá krev, tak je to dobré. Dnes radši taky ležím, ale zas to bylo jen ráno a teď už dobrý. Stejně jsem z toho taková nesvá…na kontrolu jdu až za 3 týdny.
@Camiben píše:
Holky, já zas pořád špinímUž jsem z toho docela otrávená. Je to vždy jednorázové a objevilo se mi to dva čtvrtky po sobě a dnes zase…vždycky po ránu. Poprvé jsem letěla k doktorce a vše bylo v pořádku. Teď ve čtvrtek jsem jí jen volala, tak mi doporučila klidový režim, dokud to nepřejde, prý se to u dvojčátek stává, a pokud to není čerstvá krev, tak je to dobré. Dnes radši taky ležím, ale zas to bylo jen ráno a teď už dobrý. Stejně jsem z toho taková nesvá…na kontrolu jdu až za 3 týdny.
a v jakém jsi týdnu? bereš magnezium?
@dindinka Zítra končím 16tt…magnezium neberu, doktorka mi neřekla, že mám něco brát.
Magnezium si můžeš koupit normálně v lékárně mě pomohlo. Nezapomeň, že si tam dělají místo tak je tam vše překrvené a píšeš že jsi byla u doktorky a tam ti řekla, že je vše v pořádku ne.
@dindinka Jj…naposledy jsem je viděla v úterý a měla se obě čile k světu. Jen mě to stejně pokaždé vyděsí a mám o ně strach.
@nika84 Ahoj,v 17.tt už to jde určitě vidět, já taky pořád čekala, že mi to doktor řekne sám, až to uvidí a on pořád nic, tak jsem se v 16.tt zeptala, jestli to už jde poznat a on se začal smát, že to už šlo poznat ve 13.tt,ale protože jsem se nezeptala, tak mi to neřekl
Holčička šla pozna hned, s klukem byl trošku problém, ale teď už jde pindík krásně vidět
Tak pak dej vědět, jaké broučky tam schováváš ![]()
Za poslední týden jsem měla 3× zvýšenou teplotu k 37°C, já to vždy hned poznám i o pár desetinek. Měla jsem pocit, jak když na mě leze bacil, tak jsem vždy vymačkala šťávu z ovoce, lehla, spala a vždy se to srovnalo, tak nevím, co si myslet
četla jsem, že je to normální, ale přijde mi divný, že ne nějak souvisle a ještě ty příznaky…jako pálení očí, hrozná únava…
Máte někdy pocit jakoby Vás tlačil čípek? Mám to cca od čt, tak si říkám, zda-li je všechno ok. Dnes jsem 12+1 a v út jdeme na screening. Celý týden špatné sny, tak podvědomí asi pracuje, že se bojím výsledků ze screeningu.
@Camiben Já jsem špinila skoro celé těhotenství. Vůbec jsem si neodpočinula od vložek
Ze začátku jsem taky byla nervozní a hned lítala k doktorce, ale časem jsem si zvykla a už to nehrotila. Až jednou jsem začala masivně krvácet a pobyla jsem si pak týden v nemocnici, ale nakonec všechno v pořádku. Tak se neboj, vše bude ok. Jo a já jsem hlavně měla diagnostikovanej hematom na děloze, takže proto to špinění a krvácení. V podstatě jsem ho tam měla celé těhu.
@hupalka Tak jsem měla výjezd do nemocnice. Zvedla jsem ze z gauče a ucítila jsem ostrou bodavou bolest na levé straně podbříšku…nemohla jsem se ani narovnat. Na záchodě spousta staré krve, tak jsem se sbalila a jeli jsme. Miminka jsou v pořádku, ale prý mám slabé cévy a praskají, proto to krvácení…taky mám na jednom místě maličko odlouplou placentu, ale z ní to nekrvácí, tak to bude v pořádku. Dle doktora je vše v pořádku, tak jsem ráda. Dal mi vybrat, jestli chci zůstat v nemocnici…že prý to nechá na mě. Tak jsem teda jela domů a budu se jen válet.
@Camiben pokud máš možnost se válet tak to dělej. Já jsem po té týdení hospitalizaci jela na výlet 250 km autem…vsichni se na me divali jak na exota, že si zahravam. Tam jsem se sice jen valela, ale uz ta cesta. Stejne vsechno dobre dopadlo. Myslim si, ze pokud se maji udrzet, tak se udrzi. Jo a ze zacatku, kdyz jsem zacla vic spinit a byla jsem na pohotovosti, kde mi rekli, ze je vse ok, tak jsem druhej den sla na ples. Jen jsem tam sedela a klabosila, ale taky si tukali na hlavu, ze nelezim doma. Proste me to nebavilo. A dneska? Behaji tu dva raubir…nic jim neuskodilo
Tak hlavu vzhuru ![]()
@kudiska píše:
Jde někdo z Vás o víkendu 10.-13.10 na veletrh FOR KIDS v Praze - Letňanech? Věřím, že tam bych mohla kouknout na kočárky pro dvojky, aspoň EW, Bumbleride nebo další a taky to látkování:)
ahojky,
tak na veletrhu jsme pred rokem byli s timto umyslem taky a nic pro dvojky tam z kocarku nebylo!
takze jen dopredu upozornuji, at se moc netesis.. Spis si zajit kouknout od Kolina do obchodu Daniela, tam ti to vsechno ukazi a prip. muzes poridit pak pres net.. my jsme kupovali novy sportak kvuli zaruce atd. a dokupovali jsme pouze korbicky-ktere mam na prodej-cervene se vsim kolem toho. Takze nas nakonece Easywalker stal i s korbickami nejakych 19tis. a to jej mame novy! Kupovali jsme jej z obchodu v Brne, kde na nej byla sleva s kuponkem z casopisu Maminka, myslim, ze to bude nekdy v tomto obdobi, kdyztak se kouknete, daji se poridit nove veci se slevou, nas pak vysel kocarek o par tisic min! ![]()
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat