Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
Ahoj holky, jen jsem vam chtela poprat mnoho stesti, bezproblemove tehotenstvi a krasne, zdrave donosene miminka ![]()
Je krasne videt dalsi vlnu dvojvatek ![]()
@Val78 Take te vitam a preji, at si tehotenstvi uzivas ![]()
Jinak co se tyka toho nastupu na MD. Jsem na rodicovske, takze to resit nemusim, ale co muzu porovnat, tak tehotenstvi s dvojcaty je opravdu markantne rozdilne. S malou jsem do porodu „skoro“ ani nevedela, ze jsem tehotna. A ted, pominu-li ty nevolnosti na zacatku, ktere samozrejme muzou byt i u monotehu, jsem rychleji unavena, citim, jak mi pumpuje srdce a pri zvysene namaze pracuje na plne obratky. Zadychavam se do druheho patra, jako kdybych nezela 400 m prekazek
Nejdriv jsem si myslela, u
Ze je to jen straseni, ze vicecetne tehu je vetsi zatez, ted uz ale ví, ze to ti dr mysli opravdu vazne a neco na tom je
Takze vsechny co jste po IVF nebo jste mely problemy, tak to fakt neprehanejte. A vy bezproblemove, vam to jen preji, ale i tak…pomalu a z rozumem ![]()
Joa holky, ve ct jsem se pokousela zaregistrovat do Podoli. Prihlasku jsem odeslala 8:01 a prislo mi, ze bohuzel vsechny mista jsou jiz obsazene
Je to mazec! Nastesti mi vysel Apolinar, tak jsem klidna.
Vsem preji krasny a pohodovy vikend!!!
@ZuzkaaD
Jo, Zuzi, a i vy, ktere to uz mate za sebou, chtela jsem se te zeptat, na ten velky geneicky UTZ jste sly kolikaty tyden? Jo a jak jste to mely s pohybama? Ja jsem ted 15 tt a prijde mi, ze uz je citim ![]()
Ahojky holky, zdravim vas jeste 3 v 1
!! Kazdpadne ze sve zkusenosti doporucuji volit pokud mozno porodku, kde nejsou problemem nedonosena mimca. Horovice jsou pry uzasny, ale skutecne mejte neco v zaloze
!!
@nika84 fakt jses nezaregistrovala, ju??
budes zkouset dal? Nebo to nechas v Apolinari??
Jo a jeste vas nenecham na pokoji ![]()
Jak to mate s pribiranim. Ja jsem do minuleho tydne nepribrala ani kilo - coz uz mne i dr zacalo pripadat divne - a ted behem tydne 1,5 kg
Jestli to tak pujde dal, tak se zachvili neunesu ![]()
Příspěvek upraven 21.09.13 v 16:00
@nika84 Já jsem ve 14tt a mám o kilo míň než jsem měla. Ještě před týdnem to bylo o 2 kila míň, takže jsem za týden jedno přibrala…tak snad to půjde nahoru a ne dolů. Ale přes břicho mám za každý týden tak o 2 cm víc.
@Blondýna007
No, jeste to tam budu zkouset. Rodila jsem tam poprve a byla jsem spokojena. Navic mi znama rikala, ze kdyz uz jsem tam rodila a ted cekam dvojcata, ze bych se tam jeste nejak mohla dostat. Uvidime
Ale Apolinar, si myslim, je tky dost dobry
Ale je fakt, ze je to pro nas o neco dal.
@Camiben
Je fakt, ze bricho mi teda taky roste pred ocima
Holky, pokud vam to neprijde moc uchylne, co byste rekly na to vyfotit si briska a ukazat je
Docela by me zajimalo, jak jste na tom. Ja mam bruch jako s malou v sedmym meici ![]()
@nika84 ja nastoupila do Podoli do poradny ve 20 tt a jsem moc spokojena, myslim, ze diky nim mam jeste mimca v brise
! Ja vam sem dat svoje bricho, tak jste v klidu, kdyz koukam na fotky, kdy jsem si myslela jak jsem pupkata, tak se musim smat
!! Ja to mam nejbliz do Motola, ale chtela jsem Podoli, Apolinar je taky asi super!
@nika84 Velký UTZ zatím za sebou nemám, ale jdu ve 21. týdnu. Jinak s tím přibíráním - jsem nyní v 19. tt a mám nahoře 4 kg. Bříško parádně roste, mažu o106, tak doufám, že to dám bez strií.
Ale je fakt, že je ještě hodně brzo… Pokud jde o pohyby, tak já zatím žádné nic moc necítím. Jen občas takový zvláštní tlak, jak kdyby se ve mně šponovaly, tak si říkám, že jsou třeba otočený zádama ke stěně břicha. Příští týden jdu na UTZ, tak se poptám.
@Blondýna007 super, že jsi ještě 3v1, do Vaší diskuse jsem občas nahlédla, abych věděla, co mě čeká ve vyšším stupni těhotenství a zrovna dnes jsem si říkala, zda-li už nejsou drobci venku. Tak se drž a hlavně ať je vše v pohodě a bez komplikací. ![]()
Holky, teď jak čtu o těch striích, tak vám chci říct, možná to víte, ale já to nevěděla, taky jsem mazala celé těhu a v poho a po porodu jsem myslela, že to není nutný a nemazala, břicho popraskalo až po porodu, přišlo mi to divný, ale prý je to normální, tak mažte i když budou prcci venku ![]()
@Blondýna007 A jake mas zkusenosti ty( s tou registraci)? Taky to byl takovy fofr nebo ten den nebyl takovy naval? ![]()
U nas registroval manzel a vyslo to na 1. pokus, ale akt u toho sedel od 7:59 a cekal na 8
Ahoj holky dlouho jsem nepsala, taky jsem registrovaná k porodu u Apolináře a jsem tam spokojená čekám dvojčata a před dvěma roky jsem rodila ve 31tt špatná placenta previa centralis. Začátek byl tedy špatný, ale ted malý je v pohodě. Nyní jsem 25+2 placenty nahoře tak snad dobrý. Břicho mě přijde že mám taky pěkně velké a nahoře mám 8 kg. Začínala jsem na 50 kg. Jo jinak taky větší procházka a funím jako lokomotiva. Malý mě občas dává pěkně zabrat. zdravím
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat