Kopie Dvojčátka 2014

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Velikost písma:
97
18.9.13 22:09

@Azeretazeret Já měla nejdřív velkou radost. Přišlo mi to hrozně zajímavý, že jsou tam dvě, a tak. Až později člověku dochází i to kolem, hlavně větší finanční náklady, o něco míň času než by bylo při jednom… Ale i tak převládla fakt radost. ;)

• načítám...
478
18.9.13 22:59

@kudiska Gratuluji k úspěšné KO :potlesk: A kráásné fotečky máš ;)

@Azeretazeret Ahojda, vítám tě mzi námi… :palec: My jsme na dvojčátka byli připravený, takže se od začátku jen těšíme… :mavam:

Jinak holky, mám za sebou zase kontrolu, dnes jsme 23+0, takže hurá do 24. týdne… :potlesk: Kluci se krásně na UTZ předváděli, hlavně tedy dvojčátko vpravo, a to cítím i na pohybech, že je o dost živější, než to levé :lol: Povídal Dr., že je to pěknej živel a levé že prý je hodné miminko :mrgreen: Takže je to jasný, živel po mamce a hodné po taťkovi :pankac: V pondělí jedeme na velký dvojčátkový UTZ, tak se těším, že nám řeknou kolik měříme a vážíme… :palec:

• načítám...
3085
19.9.13 09:56

@Honey Hooligan Já bych se rozhodně rozhodla pro specializovanou porodnici. Já mám v okolí dvě porodnice a ani jedna nemá vybavení pro děti narozené před 36tt takže pokud je tam rodička, která rodí nečekaně takto brzo, tak volají do Fakultky v Hradci Králové a odtamtud posílají rychlou s lékařem, přístoji a inkubátory. Takže pokud bych musela na konci těhu ležet, tak jedině rovnou ve Fakultce v HK, která je sice dál, ale o mě i o miminka se umí postarat. Napíšu odstrašující případ, který se před týdnem stal mé kamarádce, která čekala dvojčátka. Už od 28tt ležela v porodnici a měla klidový režim. Ležela v té nespecializované a doktoři předpokládali, že bude rodit plánovaným císařem, u kterého už bude připraveno veškeré vybavení i lékař z Hradce. Naplánované to sice měli, ale ona začala nečekaně rodit v 32tt na pokoji v posteli. Doktoři okamžitě volali do Hradce, aby poslali rychlou s inkubátory a snažili se porod všemožně zastavit, aby se miminka nenarodila dřív než sanita dorazí. Nakonec se to zkomplikovalo tak, že musela na císaře a nejhořší prý bylo to, jak ležela na sále a všichni tam čekali na to, až se posádka z Hradce objeví ve dveřích a oni budou moct začít s císařem. Holčičky se narodily v pořádku, ale po porodu je vůbec neviděla. Minutu před tím, než je odvezli, dorazil její manžel, který je stihnul aspoň vyfotit. Psala, že to byl nejhořší zážitek v jejím životě…až mi z toho zatrnulo. Proto, pokud budu muset ležet, tak si vydupu rovnou Fakultku.

• načítám...
19.9.13 10:23
@pingu2013 píše:
@Honey Hooligan Mně bylo blbě zhruba do 12.-13. týdne, pak se to výrazně zlepšilo, a teď už spíš jen občas, takže už pohoda. Ale ty začátky byly fakt těžký. Jinak já bych asi volila spíše specializovanou kliniku, i když záleží i na průběhu těhotenství a na poloze dětí. Jenže člověk nikdy neodhadne, jak bude porod probíhat, zda bude bez komplikací, atp. Takže asi je lepší se nějak jistit zázemím a lékařskou kapacitou konkrétní nemocnice. Já mám v dosahu 2 dobré nemocnice a budu volit asi podle termínu porodu. Pokud bych rodila dřív, pojedu do té porodnice, která se specializuje na nedonošené děti a pokud v termínu, tak asi do porodnice, která má dobré zázemí i pro komplikace matky. Ale věřím, že vše bude v pohodě a bez komplikací!!! :)

budu se muset mrknout na jejich weby a recenze, ani jednu nemocnici dobře neznám, v Prachaticích jsem ležela super doktorky i sestry, ale nevím jaké tam mají zázemí pro př mladší miminka atd. Každopídně děkuji, pokusím se to nepodcenit a věnuji tomu nějaký čas

• načítám...
19.9.13 10:27

@Camiben tak je to jasné, Budějovice jsou sice dál, můžu zapomenout na denní návštěvy přítele, ale přeci jen tam budou lépe vybavení, ještě to ale pořádně prověřím. Naštěstí se tady nemusím registrovat už ted, proberu to i s doktorama ještě.

• načítám...
3085
19.9.13 11:22

@Honey Hooligan Taky budu sázet na lepší vybavení a na jistotu, že bude o miminka dobře postaráno. Na kontrolu jdu 1. 10., tak se doktorky zrovna zeptám, jak to s porodnicema chodí.

• načítám...
256
20.9.13 15:58

Já jsem se pro jistotu s dětmi zaregistrovala v Motole, ale když to půjde, chtěla bych Hořovice. Máme to napůl cesty oboje.
Dneska mi volala sestra z ISCARE, ptala se co a jak (od embryotransferu jsem tam nebyla). Když jsem jí řekla, že jsou dvě, tak se divila, že jsem v práci. Mně je dobře a nechápu, proč bych měla být doma. Na neschopence by snad měly být jen ty, které mají problémy zdravotní nebo s pracovními podmínkami, ne? S dětmi chci vydržet chodit do práce do termínu mateřské. Jak to máte vy?

• načítám...
478
20.9.13 18:21

@Zumaja Tak já jsem od prvního dne doma a je o mě pečováno… :mrgreen:

• načítám...
97
20.9.13 19:40

@Zumaja Já také ještě chodím do práce, ale do mateřské mě doktorka určitě nenechá. Řekla, že tak do 25. týdne to nechá na mém zvážení, ale poté už bude neoblomná a budu na neschopence. Ale je pravda, že čím jsem ve vyšším stupni těhotenství, tím je to těžší a těžší, takže nejspíš to má své opodstatnění.

• načítám...
21.9.13 08:29
@Zumaja píše:
Já jsem se pro jistotu s dětmi zaregistrovala v Motole, ale když to půjde, chtěla bych Hořovice. Máme to napůl cesty oboje.
Dneska mi volala sestra z ISCARE, ptala se co a jak (od embryotransferu jsem tam nebyla). Když jsem jí řekla, že jsou dvě, tak se divila, že jsem v práci. Mně je dobře a nechápu, proč bych měla být doma. Na neschopence by snad měly být jen ty, které mají problémy zdravotní nebo s pracovními podmínkami, ne? S dětmi chci vydržet chodit do práce do termínu mateřské. Jak to máte vy?

Já jsem doma od začátku i za cenu toho, že mě zaměstnavatel neprodloužil smlouvu. Mám za sebou potrat, po kterém jsem to úplně nerozdýchala, takže nervy v háji, problém byl i otěhotnět, k tomu věk, za 2 měsíce 35 let, k tomu špinění (naštěstí jen jeden den, ale vyděsilo mě to, takhle začal minule ten potrat, v práci denně v autě jezdit po klientech od rána do večera. To mi za to nestojí. Doktorka o tom se mnou ani nediskutovala. Ještě že se vejdu s nástupem na mateřskou do ochranné lhůty, takže na mateřskou nárok mám. A to stačí. pro mě jsou to vymodlené děti, a že se přirozeně povedly hned 2, je dar a nebudu to pokoušet. hezký víkend všem

• načítám...
1275
21.9.13 08:30

@Zumaja mne dr rekl, ze po IVF a pri dvojcatech, at zapomenu na praci, takze jsem doma od zacatku. Muj dr rika, ze nevi, proc si zensky porad hrajou na hvezdy a mysli si, ze tehotenstvi nic neni a chodi u toho do prace, ze je to obrovska zatez pro organismus, tedy hlavne dvojcata. Od 25.tydne je to snad povinne byt na neschopence u dvojcat, nekde jsem to cetla. Neber to zle, ale do materske urcite ne, kolegyne v praci to vzdala ve 20.tydnu. Ono potom za nejake komplikace to rozhodne nestoji. Taky by se mi hodily penize, komu ne? Ale zdravi a klid je prednejsi, jeste v zime…naledi, chripky apod.

• načítám...
354
21.9.13 08:31

Přeji krásnou ale poněkud pošmournou sobotu
Smím se k vám také přidat?
Jsem po třetím IVF a teď čekáme dvojčátka. Jsem 7+5… :kytka:

• načítám...
21.9.13 08:47
@kudiska píše:
@Zumaja mne dr rekl, ze po IVF a pri dvojcatech, at zapomenu na praci, takze jsem doma od zacatku. Muj dr rika, ze nevi, proc si zensky porad hrajou na hvezdy a mysli si, ze tehotenstvi nic neni a chodi u toho do prace, ze je to obrovska zatez pro organismus, tedy hlavne dvojcata. Od 25.tydne je to snad povinne byt na neschopence u dvojcat, nekde jsem to cetla. Neber to zle, ale do materske urcite ne, kolegyne v praci to vzdala ve 20.tydnu. Ono potom za nejake komplikace to rozhodne nestoji. Taky by se mi hodily penize, komu ne? Ale zdravi a klid je prednejsi, jeste v zime…naledi, chripky apod.

Zima bude dlouhá :( docela mám obavy, tady na Šumavě to bude záhul, ve sněhu jezdit po kontrolách s miminkama. jsem ráda, že to tu protáhnou, teda jednu silnici, o posypech si můžu nechat jen zdát. Nejhorší bude venčení našich psů, ve sněhu lítaj jak magoři, budu je muset už zase trochu dát do latě, aby mě neváleli s břichem po zemi.

• načítám...
21.9.13 08:48
@Val78 píše:
Přeji krásnou ale poněkud pošmournou sobotu
Smím se k vám také přidat?
Jsem po třetím IVF a teď čekáme dvojčátka. Jsem 7+5… :kytka:

Vítej a gratuluji k dvojčátkům a také přeji pohodové těhu :kytka:

• načítám...
3085
21.9.13 08:55

@Zumaja Já jsem od samého začátku taky doma. I kdybych čekala jen jedno mimčo, tak bych byla doma. A jsem ráda…opravdu to za to nestojí.

• načítám...

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí

PureLan 100