Kopie Dvojčátka 2014

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Velikost písma:
1275
22.9.13 14:44

Ahoj holky,

ráda bych se zeptala na první screening a triple testy u dvojčat? Příští týden jdu na krev+moč, to budu 10+3, pak mě ve 12. týdnu čeká screening a v 15. týdnu krev na triple testy. Doktor mi řekl, že se pak sejdeme 7. 11, což bude 16. týden a dá všechny výsledky dohromady a řekne mi, co a jak.

Četla jsem tady různě, že u dvojčat ty testy můžou vycházet falešně pozitivně a taky nevím, na co si všechno mám dávat pozor, jestli mi dr nabral všechny (jaké) hodnoty a změřil a viděl na UTZ všechno?

U screeningu se měří šíjové projasnění a nosní kůstka, ale kamarádka teď byla v Profemě a tam ještě měřili nějakou cévku v břiše a podle toho jim vychází hraniční hodnota na DS a tak podstoupila Prenascan. Prý to dělají jen specializovaná pracoviště…tak teď nevím, zda-li pak ještě někam dojít jinam na lepší UTZ?

Uvítám Vaše zkušenosti a názory.
Děkuji moc.

• načítám...
558
22.9.13 18:44

Zdravím nastávající maminky dvojčátek! Omlouvam se, že Vám vstupuji do diskuze. Chtěla bych nabídnout břišní těhotenský pás Medela, vel L v černé barvě. Byla to moje záchrana při nošení tak velkého bříška ;)Pomohl při bolestech zad a pomáhal podepřít bříško! Cena pásu byla 420kč, prodám za 300kč i s poštovným. Super stav, jako nový. Pokud budete mít zájem, napište SZ.

• načítám...
760
22.9.13 20:19

@nika84 Tak já už to mám za sebou 2 roky, ale našla jsem papíry a hlásím, že na prvním velkém UTZ jsme byli 12+4 (jakože screening v I. trimestru), pak velkej genetickej v 17+4, pak 22+4 a nakonec 30+4 (všechno FN Olomouc). A bylo vždycky všechno v pořádku. Jo a jinak ve fotogalerii diskuze mám fotku 3 dny před porodem (38 týden) a celkem jsem přibrala 14 kg. :mavam:

• načítám...
256
23.9.13 09:10

Holky,
myslím, že jsem v dobré kondicim, nepřetěžuju se. Práci mám pohodovou, v klidu. Teď mne tedy začalo trápit nachlazení, tak mi není dobře z toho, ale jinak jsem v pohodě (bolesti zad a únavu nepočítám). Také jsem po IVF, ani u nás nic nebylo samozřejmé, kristová léta mám za sebou, dneska jsem 21+4. Ve středu jdu k doktorovi, proberu to s ním, ale o neschopence dosud nepadla ani zmínka, až jak se ozval ISCARE. Snažím se myslet pozitivně. Když nastanou problémy, budeme je řešit.

1. screening byl ve 12+4, 2. screening byl v 17+6.
Dosud jsem přibrala asi 3kg.
Břicho roste výrazněji od poloviny 5. měsíce, dnes už jej nezakryju. Ale všem se zdá na dvojčata a těhotenskou fázi malé.
Měla jsem v prvním trimestru problémy se špiněním, teď už nic. Děti prospívají výborně, nemám žádné nálezy v krvi, moči, tlak pořád stejně nízký.
Ale uvědomuju si, že to teprve začíná…

• načítám...
760
23.9.13 12:30

@Zumaja Nemusí nic začínat…já jsem třeba největší problémy měla v 17 tt a pak už to bylo dobrý. Takže možná budeš mít štěstí a doklepeš to zdárně do konce bez problémů ;)

• načítám...
256
23.9.13 13:36

@hupalka děkuju, ani já nechci malovat čerty na zeď. Ale uvědomuju si, že třeba dojíždění do práce bude čím dál problematičtější. Dokud to zvládám, tak to neřeším.

• načítám...
478
24.9.13 11:26

Ahoj holky, po delší době vás všechny zase zdravím… :mavam: No my jsme konečně prodali byt, tak se nám to splnilo a s klukama už budeme na vánoce v novém. No takže ted děsná lítačka, zařizování zedníků, elektrikářů, truhláře atd atd., předěláváme totiž patro u mamky v baráčku, tak snad se vše stihne. Včera jsem zase třídila došlé balíčky věciček, no strávila jsem nad tím skoro dvě hodiny, a to ještě neperu a nežehlím… :mrgreen: To bude něco, všechno 2× :lol:

Jinak včera proběhl ten náš dlouho očekávaný dvojčátkový UTZ a byla to nádhera… :srdce: Vše oki, klukům se daří krásně, máme okolo 30-ti cm a vážíme Máťa 680g a Táďa 620g – habáni :lol: Bylo to super, máme asi 9 fotek a 22 min. DVD – no nádhera. Kluci si hoví zatím oba hlavičkama nahoře, tak uvidíme, ale ještě mají čas. Mám s nima dohodu, dřív jak v prosinci nesmějí ven… :D Jen pro představu, končíme 24.tt.

Toho screeningu se holky vůbec nebojte, a jak já říkám, myslet pozitivně… :hug:

• načítám...
š.renka
24.9.13 13:45

čekáme dvojčata

Ahoj, moc zdravím. ¨Dneska jsem byla u dr. a ta mi oznámila, že budu mít dvojčátka 8o. Jsme z toho opravdu vykulená, mám už doma dva kluky a ¨holčičku, toto mimčo jsme neplánovali a oni jsou tam hned dvě. Tak se s tím snažím nějak vyrovnat a hledám spřízněné duše :D. Jsem asi v 7 nebo 8 týdnu, zapomněla jsem se zeptat, ale už byly vidět srdíčka a podle utz je termín porodu 14.5.2014
Chtěla jsem se zeptat, asi není nic neubvyklého, že mě pobolívá podbříšek. Není to žádná ostrá bolest, spíš taková tupá..Máte s tím některá zkušenosti? Normálně bych to možná až tak neřešila, ale když jsou tam dvě, tak mám více strach¨, aby se neco nedělo, co se dít nemá..Děkuji moc

• Upravit
354
25.9.13 11:22

Ahojky
Věřím že jsi zaskočená, to jsme tady byla většina :) Ale je to krásné že se vám to takhle povedlo :potlesk: Jinak ta slabá bolest je normální, nesmí to být křeče a krvácení.8tt? tak to jsme na tom docela stejně, já jsem na začátku 9tt a termín máme 5.5.2014 :) :kytka:

• načítám...
š.renka
25.9.13 13:57

No mě dr řekla termín 14.5. ale podle MS poslední byla 30.7. by to mělo být dřív, tak co já vím. Ani nevím, kdy jsem přesně otěhotněla, měly to být 100% neplodné dny :D a ono ejhle :D¨, měla jsem pravidelný 28denní cyklus+-den. JInak to břicho a někdy i záda mě pobolívají, ale křeče to nejsou.. Je tï taky tak špatně, jako mně :?. Už aspoň vím, proč je to tak horší než u předchozích těhu..nezvracím, ale je mi pořád zle..doufám, že to kolem toho 12 týdne přejde..

• Upravit
25.9.13 14:51

Děvčata zdravím nové příchozí, velká gratulace a hned mám dotaz. byla jsem ted ve městě na nákupu a potkala jsem sestřičku z gyndy. Hned se mě ptala kdy jdu na kontrolu a já že příští týden. poprosila mě, že nutně potžebujou krev mého přítele, prý je to běžný postup, ale já se s tím teda nikdy nesetkala. A že je jinak vše v pořádku (teda odběry z minulého týdne) a nemám se bát a že se na kontrole domluvíme, kdy mě pošlou do Budějovic? Tak nevím, zda se bát? či co se dějě. Moje krevní skupina je 0+, tak nechápu proč chtěj protilátky od partnera. Bojím bojím, že bude nějakej průser :,(

• načítám...
š.renka
25.9.13 18:27

Ahoj, no já te¨da nevím, proč ji ¨chtějí, když jsi 0+ tzn. pozitivní faktor. Našla jsem na netu tento článek http://www.krevniskupiny.cz/…tehotenstvi/ ale tam právě píšou o že může být problém, když je manka Rh-, tak teda nevím :nevim:

• Upravit
532
25.9.13 19:21

To jsem taky neslyšela, dvojky mám a manžel na krvi taky nebyl :nevim:

• načítám...
97
25.9.13 19:49
@š.renka píše:
No mě dr řekla termín 14.5. ale podle MS poslední byla 30.7. by to mělo být dřív, tak co já vím. Ani nevím, kdy jsem přesně otěhotněla, měly to být 100% neplodné dny :D a ono ejhle :D¨, měla jsem pravidelný 28denní cyklus+-den. JInak to břicho a někdy i záda mě pobolívají, ale křeče to nejsou.. Je tï taky tak špatně, jako mně :?. Už aspoň vím, proč je to tak horší než u předchozích těhu..nezvracím, ale je mi pořád zle..doufám, že to kolem toho 12 týdne přejde..

Též tě tu vítám. :mavam: Neboj nevolnosti přejdou. Mně trápily zhruba do 13. týdne a pak už jen občas, až vymizely úplně. Musí se to jen vydržet, ale chápu, že ze začátku těhotenství je představa několika týdnů nevolností naprosto tragická. :( Tak ti moc držím palce, až to všechno i při již narozených dětech zvládneš. ;)

• načítám...
97
25.9.13 19:52

@Honey Hooligan Neboj, určitě je vše v pohodě, tvá doktorka bude jen pečlivá nebo si sestřička v tu chvíli neuvědomila tvou krevní skupinu… ;)

• načítám...

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí

PureLan 100