Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Zdravím, maminky, těhulky, snazilky ![]()
Dnes jsem byla na gynde 4.12.,poslední menses jsem měla 21.10.,podle pana gynekologa bych měla mit miminka dvě a jsem prý ve 4tt. Ale kamarádka čeká sice jedno, ale měla poslední menses úplně stejně jako já a je 6tt.,tak mi to trochu hlava nebere. Máte s tím některá podobnou zkušenost? ![]()
Počet dětí nemá vliv na počet týdnů… spíš se jeden z lékářů spletl… zkus si najít na internetu nějakou kalkulačku, která ti spočítá přesně v kolikátým jsi.
@Jenyta Muzu se te prosím zeptat, jak jsi prijala, ze cekas dvojčatka?
@bjetuschka píše:
Počet dětí nemá vliv na počet týdnů… spíš se jeden z lékářů spletl… zkus si najít na internetu nějakou kalkulačku, která ti spočítá přesně v kolikátým jsi.
Tohle všechno vím, je to me dá se říci páté těhotenství, ale měla bych podle mě být ten 6tt.,tak teď nevím :/
@Jenyta Pokud byl 21.10. 1 den poslední MS, jsi teď 6+3
Gratuluji ![]()
Jsi čtyři týdny těhotná, ale v šestém týdnu těhotenství (počet týdnů odoplodnění se od počtu týdnů těhotenství liší o dva týdny). Prostě jste děti počali plus minus před čtyřmi týdny, ale termín porodu bys měla čtyřicet týdnů od data poslední menstruace (a třicet osm od data početí).
@tzipora píše:
@Jenyta Muzu se te prosím zeptat, jak jsi prijala, ze cekas dvojčatka?
Jak? je to čerstvé, navíc mám doma tři malé děti a to co mi lékař řekl mi vhnalo slzy do očí. Melancholie.
@fragola píše:děkuji, to jsem si taky myslela, ale lékař to bral dle ultrazvuku :/
@Jenyta Pokud byl 21.10. 1 den poslední MS, jsi teď 6+3Gratuluji
Pokud byl prvni den posledni menstruace 21.10., jsi v probihajicim sedmem tydnu (6tydnu+2dny). Koukni na nejakou tehotenskou kalkulacku, treba tady: http://www.maminkam.cz/…a-kalkulacka#…
Mně se to stalo a doktor se nespletl. Prostě napsal 4+0 aniž by něco extra měřil. Na příští kontrole (o tři týdny později) už to bylo 9+3.
@Jenyta píše:
Zdravím, maminky, těhulky, snazilky
Dnes jsem byla na gynde 4.12.,poslední menses jsem měla 21.10.,podle pana gynekologa bych měla mit miminka dvě a jsem prý ve 4tt. Ale kamarádka čeká sice jedno, ale měla poslední menses úplně stejně jako já a je 6tt.,tak mi to trochu hlava nebere. Máte s tím některá podobnou zkušenost?
ms nemá vliv, vliv má ovulace a tu může mít každá baba jindy..
Ve 4tt ti jeste nevynechala menstruace a podle ultrazvuku by doktor rozhodne nepoznal těhotenství, natož dvojčata. myslel určitě že jsi 4 týdny těhotná. takze 7tt.
U nás byli dvojčata vidět poprvé 5+3. Takže si myslím, když už je viděl sedí to spíš na 6tt. Gratuluji
Taky máme doma tři děti a teď dvojčata. Chvilku nám s manželem trvalo než jsme to rozdýchali ![]()
@Catule píše:
U nás byli dvojčata vidět poprvé 5+3. Takže si myslím, když už je viděl sedí to spíš na 6tt. GratulujiTaky máme doma tři děti a teď dvojčata. Chvilku nám s manželem trvalo než jsme to rozdýchali
Juuuu tak to jsem ráda že nejsem jediná můžete mi napsat na mejlika na ***,mela bych na Vás pár otázek, děkuji.
edit admin - odstraněn email