Dvojčátka po IVF?

2049
25.1.12 15:38

Dvojčátka po IVF???

Ahoj všichni, chtěla bych se zeptat, zda máte někdo zkušenosti se zavedením jednoho embrya, které by se potom rozdělilo a měli bysme dvojčátka? Lékař při IVF mě na to neupozornil, zjistila jsem to až v diskusích. Tak pokud máte někdo zkušenosti, podělte se se mnou, mám strach, aby nás to nepotkalo, že to nezvládnu

Příspěvek upraven 25.01.12 v 16:16

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
14367
25.1.12 15:45

No tak samozřejmě,že se může rozdvojit.To je stejné jako při „normálním“ početí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14046
25.1.12 15:45

Strach a to jako proč??
A proč by tě měl upozorňovat, šance je prostě stejná, jako když plodíš normálně, někdy se embryo rozdělí a jsou z něj dvě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65353
25.1.12 15:48

Strach asi proto,že třeba dvojčátka nechce,nemůže mít ne????
dá se to pochopit…
já je nechtěla,dala jsem si vždy jen jedno embryo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14046
25.1.12 16:00

Zakladatelko, pokud nemas v rodine dvojcata, tak sance na rozdeleni je miziva.

Jinak cim vic deti, tim lip, fakt :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2049
25.1.12 16:02
jizvíková píše:
Strach a to jako proč??
A proč by tě měl upozorňovat, šance je prostě stejná, jako když plodíš normálně, někdy se embryo rozdělí a jsou z něj dvě.

Třeba proto, že máme malej byt, jsme v podnájmu finančně chci miminku dát co nejvíc, prostě strach, že to nezvládnu, to je tak špatně??? Proto jsme zaváděli jen jedno embryo.............

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6153
25.1.12 16:07

Kdybys otěhotněla normálně, tak je taky šance, že se embryo zdělí a budou 2 jednovaječný… ta šance je stejná a hrozně malá. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14046
25.1.12 16:08
eetel píše:
jizvíková píše:
Strach a to jako proč??
A proč by tě měl upozorňovat, šance je prostě stejná, jako když plodíš normálně, někdy se embryo rozdělí a jsou z něj dvě.
Třeba proto, že máme malej byt, jsme v podnájmu finančně chci miminku dát co nejvíc, prostě strach, že to nezvládnu, to je tak špatně??? Proto jsme zaváděli jen jedno embryo.............

promiň já to nemyslela zle. Jen mě překvapila formulace strach z dvojčat, děti jsou super, když se povede IVF je to nádhera a děti toho opravdu moc nepotřebují, Mimochodem naše děti jsou nejradši v té nejmenší místnosti, asi pocit bezpečí či co, takže se netrap metrama a financema atd a v klidu těhotni :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3230
25.1.12 16:15
eetel píše:
jizvíková píše:
Strach a to jako proč??

To jsem si taky myslela, když se mi přirozenou cestou počaté embryo rozdělilo :mrgreen: . A jak jsem pak to jedno oplakala… Až je to jednou na světě, tak tě zajímá jen, aby bylo mimčo/mimča zdravé. Musela by ses zbláznit, kdybys předem počítala s každou abnormalitou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2049
25.1.12 16:15

Každý se na dvojčátka necítí :roll: Tím nechci říct, že kdyby byly, nebyla štastná, spíš jen vystrašená. Samozřjmě, že člověk po IVF je rád za cokoliv, když se to konečně podaří. Je to prostě jen strach, nic víc, nic mín :mavam:
Chtěla jsem se prostě poradit s ostatními, co mají víc zkušeností než já.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4542
25.1.12 16:23
eetel píše:
Každý se na dvojčátka necítí :roll: Tím nechci říct, že kdyby byly, nebyla štastná, spíš jen vystrašená. Samozřjmě, že člověk po IVF je rád za cokoliv, když se to konečně podaří. Je to prostě jen strach, nic víc, nic mín :mavam:
Chtěla jsem se prostě poradit s ostatními, co mají víc zkušeností než já.

asi to napsala nejlíp Kaca před tebou - fakt nemá cenu uvažovat dopředu nad každým „problémem“, tady je šance stejná jako v přírodě, t.j. velmi malá, u jednovaječných dvojčat. No o něco větší šance je prý u KETU :-), že se to jedno rozdělí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2049
25.1.12 16:26

Já vím, jsou to takový počáteční starosti, který mě teprve začínají a další budou následovat, ale to je asi naprosto normální, když člověk neví, do čeho jde :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14046
25.1.12 16:32

asi takhle, začátky jsou strašný a pak to už jde samo. zbytečně se nestresuj

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3230
25.1.12 16:38

Na dvojčátka se asi hned necítí žádná. I to těhotenství je mnohem rizikovější, porod obvykle mnohem dřív, dvojnásobná péče + ten šok, když je to prvorodička… To je normální, že se toho bojíš, když tě to čeká. Ale fakt nemůžeš hledat a stresovat se ještě nenastanuvšími problémy, nevím nevím, jak bys zvládla screeningy a nedejbože podezření na nějakou vadu, týdny čekání na výsledek… Miminku prospěje klidná a vyrovnaná maminka, tak žádný zbytečný stres. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2049
25.1.12 16:40

jjj, máš pravdu...............

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie