Dvojčátka po IVF?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1250
25.1.12 16:49

Holky, já se tedy v biologii učila, že dvojčata vzniknou pouze v případě, že do vajíčka proniknou 2 spermie - to jsou jednovaječná dvojčata. Pokud se uvolní během ovulace 2 vajíčka, která jsou následně oplodněna, jsou to dvouvaječná dvojčata. Podle mě prostě musí nést genetickou informaci spermie, jen tak z ničeho nic se embryo nerozdělí na dvě.
Takže pokud je zakladatelka po IVF, kde se dělalo ICSI, tak nehrozí, že by čekala jednovaječná dvojčata. Pokud bylo při IVF přirozené oplození vajíček, pak je tu reálná (avšak podle mě minimální) šance na jednovaječná dvojčata.
Každopádně, pokud si necháš zavést pouze 1 embryo, tak risk dvojčat je opravdu minimální. A jsou na světě horší věci nežli dvojčata.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
25.1.12 17:02
79Kate píše:
Holky, já se tedy v biologii učila, že dvojčata vzniknou pouze v případě, že do vajíčka proniknou 2 spermie - to jsou jednovaječná dvojčata.

Proboha, kdo vás to učil? 8o 8o 8o Jednovaječná dvojčata vzniknou tak, že když je embryo v prvotní fázi dělení, tak se rozdělí při rýhování na dvě stejné části… Dvě spermie do jednoho vejce je pouze průšvih, který příroda nepřipouští…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1250
25.1.12 17:08

Gladys - takže jako splašený embéčko??? To jsou mi věci. :nevim: :nevim: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6193
21.2.12 13:09

Gladys má pravdu,myslím,že pokud vniknou do vajíčka dvě spermie,je to mola :( Jinak já jsem po KETu a po dvou nevydařených IVF teď čekáme dvojčátka a nebojím se,nějak to zvládneme,hlavně aby byla v pořádku a já je mohla nosit co nejdýl,nejsem nejmladší :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí