Dvojité plenky

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
11522
8.6.13 22:43

@Žirafátko myslim tady vsichni (doktori) u nas
naopak noseni v satku mi nase terapeutka, ke ktere jsem chodila s dcerou zakazala

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4466
8.6.13 22:45

@alsem mě zase doporučila i fyzioterapeutka, jinak on samozřejmě studoval u nás. Preventivní balení nedoporučovali ani u syna před pěti lety (jiný ortoped)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
8.6.13 22:53

Můj dr to taky doporučoval preventivně..a dělá se to tak, že dáš normálně jednorázovku, a pak si připravíš 2 látkový čtvercovky, každou složíš na třetinu, takže máš dlouhej užší pruh, a 1 konec přehneš zase cca do třetiny dýlky, takže ti vyjde obdélník, který má na horní půlce 2 vrstvy a na dolní 6 vrstev, tak to dáš mimču přes jednorázovku, tím silnějším pod zadeček, slabším dopředu. najdi si to na netu i s fotkama

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2249
8.6.13 23:01

Já jsem doma objevila starý časopis Praktická Slovenka někdy z přelomu 60.a 70. let a to číslo bylo zrovna věnováno miminkům. Byl tam článek jednoho ortopeda právě k problematice kyčlí. A ten tam psal, že je to v té době docela častý probléma dřív to nebylo, protože ženy (hlavně na vesnicích), hodně nosily v šátku (nebo loktuši či jak se to kdysi nazývalo, už si to přesně z toho článku nepamatuju), což byla nejlepší prevence a tím pádem ty děti problémy s kyčlemi neměly. To mě docela překvapilo vzhledem k době, ve kteé to psal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4466
8.6.13 23:14
@alviola píše:
Já jsem doma objevila starý časopis Praktická Slovenka někdy z přelomu 60.a 70. let a to číslo bylo zrovna věnováno miminkům. Byl tam článek jednoho ortopeda právě k problematice kyčlí. A ten tam psal, že je to v té době docela častý probléma dřív to nebylo, protože ženy (hlavně na vesnicích), hodně nosily v šátku (nebo loktuši či jak se to kdysi nazývalo, už si to přesně z toho článku nepamatuju), což byla nejlepší prevence a tím pádem ty děti problémy s kyčlemi neměly. To mě docela překvapilo vzhledem k době, ve kteé to psal.

ano, ten afričan (ortoped) mi říkal, že u nich taky problémy s kyčlemi nejsou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2659
8.6.13 23:17

Syn měl kyčle v pořádku a ortoped nám vždycky řekl, ať dávámě široké balení preventivně na noc. Prvních pár měsíců jsem používala na noc látkovky, takže to bylo široké dost, pak jsem začala dávat na noc papírovku, ale přes den látkovky a hodně jsem nosila v šátku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2249
8.6.13 23:21

MI teda ortoped neříkal nic. Teda kromě toho, že kyčle jsou v pořádku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25112
8.6.13 23:40

Jak píšou holky, dává se, až je problém - kyčle se kontrolují v porodnici, v 6 týdnech a ve 3 měsích… ale znám takové, co to dávali preventivně. Dítěti neublížíš, ale je to zbytečné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15074
8.6.13 23:45

Mě široký balení nikdo nedoporučoval, kyčle byly v pohodě jak v porodnici tak o tři měsíce později u ortopeda nebo kdo to zkoumá a nikde neříkali, že bych preventivně měla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
45688
9.6.13 00:06

Ani mne ne, proste kyčle v pořádku a nashle ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6836
9.6.13 06:35
@ivana-domca píše: Široké balení bylo za nás, dneska už se praktikuje jen když je nějaký problém ;-)

Přesně :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4742
9.6.13 08:39
@Mauzik2 píše:
Jj az kdyz vyjde spatne kontrola kycli..u syna jsem davala 3 pleny 2 mesice, pak 2 pleny ale uz nevim jak dlouho, dcera mela vysledky tesne v dolni hranici normy, tak jsme sli ve 14M na rentgen a vse ok..
kdyz to budes delat zdravemu miminu, muze mu to uskodit..

Slyším poprvé, že by mu to mělo uškodit…

Jinak u prvního jsme měli kyčle jednu 0 a druhou 1b, měli jsme papírovky pak se to zhoršilo na další kontrole už široké balení.
Teď u druhého to stejné 0 a 1b, ale už od začátku látkujeme-nožky má krásně od sebe a další kontrola byla v pořádku a celkově jsme bez kontrol. Tak si myslím, že to něco do sebe má.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4742
9.6.13 08:43

@alsem Můj fizioterapeut také nosí své dítě v šátku… A podotýkám, že je velmi dobrý, jezdí i na Vysočinu, Čechy, dálný východ. Dělá hvězdy jako Pavla Nového, Vondráčkovou, Klause, Michala Davida… Když se nosí správně, tak to uškodit nemůže.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4742
9.6.13 08:48

Musím říct, že za celou dobu co jsem nosila staršího, má teď čtyři a malý 3 měsíce jsem se nikde nesetkala s neganí nošení, až nedávno, kde nová hlídací teta v jedné souk. školce byla zhrozena, když viděla, že malého nosím. Tak mi hned řekla, že bude mít skoliózu. Je to sestra z nemocnice… byla jsem tím zaskočena, neb, jsem se fakt s negací nesetkala, a když jsem jí řekla, že to učí i v nemocnici na rehabilitacích, jak správně vázat šátek, tak mi nevěřila a ptala se v které. To zase byla šoklá ona… Je to názor od názoru, ale pochybuji, že Afričani, či Inuité trpí na skoliózy…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15404
9.6.13 08:51

Nam na kontrole s kyclema v 6 tydnech doktor doporucil cvicit a rekl, ze mu muzu davat dve plinky. a pak na kontrole. takze si pockej, az co ti rekne doktor, jestli bude nejaky problemek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí