Dvojité plenky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
25178
9.6.13 10:45

Tak uškodit to určitě nemůže, ten, kdo používá látkovky, tak prakticky nemá na výber a vlastně široké balení používá automaticky.
Jinak se zeptám… to nošení v šátku je myšleno s nožičkama od sebe „na stojáka“? Já jsem o šátku přemýšlela, ale myslela jsem, že maličká miminka by se „na stojáka“ vázat neměla. A když si ho dám do vaku „na ležato“, tak nožičky spíš „zmáčnku“ k sobě, což na kyčle asi nebude nejlepší, ne?
Omlouvám se za blbý dotaz, ale nemám žádné zkušenosti se šátkem. Mám akorát Manducu a tam mi to s malou, když byla ještě miminko opravdu nešlo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1998
9.6.13 10:47

Me ortoped u nas rekl, ze kdyz se bude davat zdravemu diteti siroke baleni, ze to ty kycle naopak muze poskodit tim, ze je roztahuje vic, nez je treba, takze pak muze nastat problem..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
9.6.13 10:51

V mém okolí nedával nikdo a všechny děti jsou v ok ;) U nás to teda nedoporučují.. Dřív se to dělávalo, ale dnes je ta diagnostika včasnější, takže dávat preventivně je blbost, kyčle se kontrolují hned a při případném problému se to začne řešit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2249
9.6.13 10:54

Já teda částečně látkovky používám (takové ty moderní) a to zas až tak široké není. Rozhodně ne tak, jako když se dávaly klasické čtvercové pleny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4742
9.6.13 12:09
@avm3 píše:
Tak uškodit to určitě nemůže, ten, kdo používá látkovky, tak prakticky nemá na výber a vlastně široké balení používá automaticky.
Jinak se zeptám… to nošení v šátku je myšleno s nožičkama od sebe „na stojáka“? Já jsem o šátku přemýšlela, ale myslela jsem, že maličká miminka by se „na stojáka“ vázat neměla. A když si ho dám do vaku „na ležato“, tak nožičky spíš „zmáčnku“ k sobě, což na kyčle asi nebude nejlepší, ne?
Omlouvám se za blbý dotaz, ale nemám žádné zkušenosti se šátkem. Mám akorát Manducu a tam mi to s malou, když byla ještě miminko opravdu nešlo…

Já mám manducu i šátek, který jsem si právě pořídila hlavně na to malé miminko, v šátku jde lépe dotáhnout, dobře se tam zpevní. A prakticky je v tom šátku, taky na „stojáka“, jak v manduce a nožky má jakoby pod sebou, tak jako je v manduce v novorozenecké vložce. Když je na ležato - v kolíbce tak správně, děti s které nemají dobré kyčle, se tak nosit nemají. Ale manduca a šátek, kde je v úvazu vertikálně je proto ideální.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1396
9.6.13 12:45

@mikkeilla malé je 28 měsíců a když se narodila tak mi v porodnici řekli že mám preventivně balit takzvaně na široko což je asi to co myslí přítel, dávala jsem jí papírovou plenu a přez ní složenou hadrovou, totéž mi řekli na kontrole kyčlí, dávat preventivně do 3 měsíců věku. mladá měla kyčle naprosto v pořádku. Teď se kamarádce narodilo mimino a už jí balení naširoko neříkali. přítel měl správné informace, jen malinko staršího data :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí