Dvojitý průjem

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
joaska
23.8.13 11:48

dvojitý průjem

A je to tu. Čekala jsem, kdy budou mít podobnou lahůdku obě děti. kojenec 4 měsíce zvracel, jak šakal. ted srajda. Batole 2 roky začalo sra…kovat taky. Lékařské rady mám. Čekáme na výsledky odběrů. Jde mi o rady technického typu. Co čím jak dezinfikovat, aby si to nepřenášeli mezi sebou? plus další praktické vychytávky, jak se toho rychle zbavit a jak si zachovat duševní zdraví při nemoci dvou dětí?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3361
23.8.13 11:50

Já dávala čaj do pusinky 2ml stříkačkou po malých dávkách. Jinak pomáhá naškrábat jablko a nechat ho trochu zhnědnout, pak dávat po lžičkách.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
23.8.13 11:53

Já dojela před 14 dny i infekčního - se sebou, měla jsem průjmy a zvaracení, ale já to nezvládla, fakt mě to chytlo hodně..
Záleží co máte, pokud nějaké ty rotaviry, noroviry atd. tak je to hodně infekční a toho se tka hned nezvavíte- okolí.. Prý se to drží i 14 dní na hračkách běžná desinfekce nepomůže.. Infikovaní jste id posledního průjmu! týden a víc.. Já jsem se vrátila z nemocnice a doktor mi říkal, že ještě týden nemám nikdo chodit a koho zvát..
Pokud to máte asi jenom virozu, al si taky myslím, že se vám to rozvíří.. Hlavně co mi říkala, že když něco splachuješ, že má zavřít napřed poklop a pak spláchnout, že je to jak rozprašovač a viry letí do ovzduší…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
23.8.13 11:54

Skončila jsem s něčím pdoobným na infekčním, nic nenašli, ptala jsem se na desinfekci, stačí obyč Savo.
Přenášet si to mezi sebou nebudou, už to mají oba, vzniká krátkodobá imunita, mezitím přestanou být infekční, nicméně co ty? Uklízíš blití, kadění, to je všechno infekční a je vysoce pravděpodobné, že to chytneš taky :|
Takže hlavně si zajisti někoho, kdo případně přijede a postará se o děti, dítě u nás mělo jen velice mírnou formu, ale mě bylo fakt šíleně a skončila jsem na kapačkách :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
23.8.13 11:57

@Gladys nápodobně :mrgreen: kluk si dvakrát poblul, mě musela ve 2 vnoci odvést rychlá. byl to děs

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
23.8.13 11:59

@kvaček teď to čtu, no hlavně že je to za váma. Ty děti jsou zkrátka kolikrát odolnější jak dospěláci :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
23.8.13 12:01

@Gladys to jo, ale já v 8 měsící, tak bobky jak něco.. Jenom jsem seděla a vrchem spodek, ještě, že máme vanu vedle wc :mrgreen:
Já teda měla infekční průjem ty rotaviry, noroviry, takže záleží co mají.. Pokud mají jenom virozu, tak to se dá horší jeslti jsou fakt infekční, toho se těžko zbavuje..
U nás se nakazily i 14 dní po průjmech, návštěva a to jsem minule opravdu všechno převlékla, vyprala, setřela několikrát savo, a přesto

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
joaska
23.8.13 12:06

A dopr… to by mohlo byt veselo, jak by se řešila má případná hospitalizace, když plně kojím
a mažel ošetřovačku ve zkušební době :roll:
no, zatím je mi dobře. ani nevím, co to je. výsledky měly být ráno a ještě nic. :zed:
no, asi mi zbývá se jen modlit, abych to já nechytla.
malej den zvracel, ted průjem, teplota zvýčená
velkej dnes průjem, jinak nic
u rotaviru a podobných lahůdek bývají teploty, nebo nemusi?

• Citovat
  • Upravit
joaska
23.8.13 12:08

Jo a zjistuje se to jen výterem? krev dětem nebrali. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
8283
23.8.13 12:09

My měli to smé, nejdřív kluk jen dva dna a pak my s manželem a to trvalo skoro týden, děs a hrůza, něco řádí, měla to půlka našeho města bůhví co to je

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
23.8.13 12:25

@zanetka2712 nožná jsou to ty noroviry..
Trvalo to dva dny, ale mazse a doktor říkal, že je to infekční strašně- je to letní onemocnění, jídlo, teplo, prostě tak a šíří se to vzduchem, takže ne jeonm záchod.. Měli jsme to celá rodina, že jeden den něco ale já jsem to odnesla…
Ale je zajimavé, že ´dospěláci vždy to měli horší.. a a je jasné, že když někdo skončí průjmování, že hned jde mezi lidi a právě primář mi říkal, že je člověk infekční týden.. - pokud jsou to infekční průjmy a to trvají třeba den, žte se to nezdá.. Takže se to pak rozleze hodně po lidech

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
23.8.13 12:27

@joaska nemusí být teplota ale někdo má i 40,, známá u průjmu rotavirových měla, ale zase neznamená, že musíš do nemocnice.. pokud to v klidu zládneš doma.. Jenom ti prostě řeknou, že nemáš chodit mezi lidi a přenášet to..
Ale třeba je to jenom střevní viroza, to hned neznaná, že máte tyto podtvory… :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8283
23.8.13 12:38
@kvaček píše:
@zanetka2712 nožná jsou to ty noroviry..
Trvalo to dva dny, ale mazse a doktor říkal, že je to infekční strašně- je to letní onemocnění, jídlo, teplo, prostě tak a šíří se to vzduchem, takže ne jeonm záchod.. Měli jsme to celá rodina, že jeden den něco ale já jsem to odnesla…
Ale je zajimavé, že ´dospěláci vždy to měli horší.. a a je jasné, že když někdo skončí průjmování, že hned jde mezi lidi a právě primář mi říkal, že je člověk infekční týden.. - pokud jsou to infekční průjmy a to trvají třeba den, žte se to nezdá.. Takže se to pak rozleze hodně po lidech

my to měli taky horší jak kluk, ten jeden den prjmoval a jeden den zvacel a my jen průjmovali ale v horším než to měl kluk, nikam jse ještě dlouho nikam nešla protože jsme byli taky vyčerpaný jako nikdy, fuj!!! už nikdy více

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
joaska
23.8.13 12:40

@kvaček když začal zvracet malý, tak jsme frčeli na pohotovost, tam dali jen instrukce plus uz bricha a přijedte až, když bude dehydratovaný, my dáme kapačky. takže lahudka, celou noc v naručí, po chvilkách trochu mlika, vody, rehydratační roztok. ale zvracení zvolna ustalo. poslední před 24 hodinama. vcera ráno, udělala obvodní výtěr a že uvidíme. dnes v noci malýmu začal průjem
starší začal s průjmem teď dopoledne
k dr. jsem volala ráno, jak to vypadá, výsledky ještě nebyly, řekla jen že jezdit nemusíme a že až budou výsledky tak zavolá, takže třeba fak jen nějaká viroza.

sumasumárum teď děti usli, tak to sedím a tipuju, kterej se pos.. dřív
tuhle stránku mateřství fakt nemusím :zed:

• Citovat
  • Upravit
23.8.13 13:07

Dvojitý průjem

Když byly dvojčatům 4 měsíce, chytly rotaviry…z točené zmrzliny (jednomu jsem dala jen líznout na prstu a pak už to jelo), šlo to rychle, večer oba průjem, do dvou hodin 40 horečky, doslova z nich stříkala hnědá voda, takže v noci na pohotovost, oba skončily na kapačkách…a teď k tomu režimu, ideállní něco na zastavení, my vzhledem k věku mohli jen rýžový odvar + smectu, starší dítě něco na zastavení, rýže, dobrá čokoláda.
My měli infekční pokoj, tudíž vím, že je fajn si koupit nějaký antiseptický přípravek na ruce (maj v kařdé drogérce) a poctivě si po každém doteku s dítětem umýt ruce, dále hned se zbavovat plen, či po každé velké straně umýt toaletu…a hlavně vydržet a neztrácet pevné nervy…
My to tenkrát chytli celá rodina, takže já jsem při tom fofru v nemocnici také docela úpěla…o nezávidím ti, musím jen vydržet :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí