Vysoké horečky - batole 9 měsíců

14
22.8.13 23:07

Vysoke horecky batole 9 mesicu

Ahoj,
mam 9 mesicniho chlapecka a vcera mel teplotu 39 a zvracel a dnes 38,5 a uz nezvraci. Kdyz mu dam nurofen tak mu tak na 4hodky klesne ale pak znova..u doktorky jsme byli vcera, rikala srazet teplotu a davat studeny caj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
31594
22.8.13 23:13

A otázka zní? :nevim:

Nurofen jde kombinovat po 3h s paralenem/panadolem, ale to je fakt pro stav nouze nejvyšší, když začne horečka lízt hodně nahoru a dítě je hotový a ještě to není těch 6h.
Zvracet mohl i z té horečky, nebo jestli jsi dala sirup nurofen, tak mě to děti blejou, musím dávat čípky.
Jemožné, že je to šestá nemoc, tam jsou tři dny horeček a pak se dítě osype.
Celkově 3dny horeček jsou v normě a pokud jdou srážet, dítě pije a neděje se mu nic extra, tak dr toho na něm moc nevykouká.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
nepřihlnela232
22.8.13 23:13

Ahoj Katulko nevím čím vším tu teplotu srážíš jen čajem a Nurofenem? Já osobně když měla moje dcerka v tomto věku teplotu jsem dávala zábal na nožičky, který pomohl hned v první den a bylo po horečkách. Pro větší děti se dělá klasický zábal jistě znáš mokrý ručník kolem tělíčka, obalit suchým a vyměnuješ, ale pro malé děti můžeš si to přečist i na netu se dělají zábali jen na nožičky dáš mokré ledové ponožky(ne vytažené z mrazáku :-) ),ale opravdu studené dáš je chlapečkovi na nohy přez ponožky dáš sáček normální klasický a přez ten sáček dáš teplé suché ponožky-takže mokré studené ponožky, sáček, suché ponožky a měníš to tak po deseti, dvaceti minutách musíš to vyzkoušet jak rychle ty mokré ponožky budou teplé. Takhle to v první hodině vyměníš cca třikrát-čtyřikrát, pak mu dáš jen teplé ponožečky a zábal můžeš zopakovat třeba vždy co dvě až tři hodinky podle teploty.Je to už na tobě, ale dej na mě je to recept i našich starých babiček, je to nejlepší a pro malé děti ty ponožky stačí není to tak drastické, mě u toho dcerka ani neplakala, ba naopak když jsem jí ty ponožky nasadila hrozně se jí ulevilo a bylo to vidět, kdyby malej plakal tak zábal udělej třeba jen dvakrát, ale je to lepší varianta než do něj rvát furt nurofen dle mého, střídej nurofen a zábal. hodně štěstí at je brzo po horečce

• Citovat
  • Upravit
953
22.8.13 23:14

Při hodně vysoké teplotě se dá srážet octovými zábaly - ředěný ocet s vodou. Namáčím ponožky, a potírat spánky. V nejhorším případě sprcha - ne studená, ale vlažná, srazí teplotu celkem rychle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40
22.8.13 23:15

Ahoj:) mám 10měsíčního před pár dny taky prodělal vysoké horečky, které se nedaly témeř srazit (střídala jsem nurofen a panadol čípky), asi tři dny..Po těch třech dnes se osypal.. takže 6 nemoc..Mě doktorka řekla, že nejčastěji se objevuje u dětí kolem 10měsíce. Dívala se doktrorka do krku??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
nepřihlnela232
22.8.13 23:16

Jinak tedy doufám, že si se ptala na to jak srazit horečku :-) ono to z toho příspěvku není jasné a omlouvám se za chyby v předchozím příspěvku hezký večer

• Citovat
  • Upravit
31594

Jinak na zábaly pozor, dítě by na ně mělo mít stejnoměrně prohřáté tělo, takže i ruce a nohy horké a kůže nesmí být mramorovaná.
Teplotu bych určitě nedávala ledovou, hrozí teplotní šok, rychlé smrštění cév, bohatě stačí teplota vody na zábal kolem 36 stupňů, i to srazí něco z horečky, když to leze ke 40.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18794

@Katulka007 šestá nemoc mě napadla taky a pak ještě zánět močových cest… ten se totiž u prcků neprojevuje nijak než vysokou horečkou… pokud by horečka neklesala, vzala bych moč a naklusala znova k dr.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
nepřihlnela232
22.8.13 23:18
@amame píše:
Při hodně vysoké teplotě se dá srážet octovými zábaly - ředěný ocet s vodou. Namáčím ponožky, a potírat spánky. V nejhorším případě sprcha - ne studená, ale vlažná, srazí teplotu celkem rychle.

u octu jsem často slýchávala že pak způsobil dětem vyrážku takže já bych ocet nedoporučila ale to je pouze můj názor dle toho co vyprávěly kamarádky

• Citovat
  • Upravit
nepřihlnela232
22.8.13 23:21

@Gladys :-) nevím, ale naše babičky a babičky babiček to tak dělaly normálně nurofeny neexistovali a žádné dítě nikdy žádný šok nedostalo..Katul nedávej úplně ledovou, ale prostě studenou pokud se nechceš horečky zbavovat tři dny, prckovi se fak hodně uleví, ale kdyby hodně plakal tak jasně netrap ho, moje dcerka byla v pohodě a při těch zábalech byla samozřejmě pod peřinkou aby byla v teple hezký večerk

• Citovat
  • Upravit
31594
22.8.13 23:32
@nepřihlnela232 píše:
@Gladys :-) nevím, ale naše babičky a babičky babiček to tak dělaly normálně nurofeny neexistovali a žádné dítě nikdy žádný šok nedostalo..Katul nedávej úplně ledovou, ale prostě studenou pokud se nechceš horečky zbavovat tři dny, prckovi se fak hodně uleví, ale kdyby hodně plakal tak jasně netrap ho, moje dcerka byla v pohodě a při těch zábalech byla samozřejmě pod peřinkou aby byla v teple hezký večerk

Chtěla bych mít tu jistotu, se kterou toto píšeš :potlesk: Předpokládám, že febrilní křeče jsou psychického původu nás zhýčkaných antipyretiky. Za našich babiček nebyly :cert:

Zakladatelce se tímto omlouvám, ale šířit taková prohlášení mi přijde opravdu hodně nebezpečné :|

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3359
22.8.13 23:33
@nepřihlnela232 píše:
@Gladys :-) nevím, ale naše babičky a babičky babiček to tak dělaly normálně nurofeny neexistovali a žádné dítě nikdy žádný šok nedostalo..Katul nedávej úplně ledovou, ale prostě studenou pokud se nechceš horečky zbavovat tři dny, prckovi se fak hodně uleví, ale kdyby hodně plakal tak jasně netrap ho, moje dcerka byla v pohodě a při těch zábalech byla samozřejmě pod peřinkou aby byla v teple hezký večerk

Studenou opravdu ne, hrozí šok! A teplota nemá jít dolů moc rychle. Já srážím až kolem těch 39°C a na noc, jinak dávám léky proti teplotě dříve pokud dítě něco bolí. A dcera měla teploty kolem těch 39°C, když ji rostly zuby, vždy 2 dny a pak dobré :nevim:. Uvidíš, co se z toho po těch 2-3 dnech vyvrbí. Ať jste brzo v pořádku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14
22.8.13 23:35

On miva obcas prave ruce a nohy jak led.. :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
953
22.8.13 23:37
@nepřihlnela232 píše:
u octu jsem často slýchávala že pak způsobil dětem vyrážku takže já bych ocet nedoporučila ale to je pouze můj názor dle toho co vyprávěly kamarádky

Předávám jen vlastní zkušenost, dávám dodnes synovi při vysokých teplotách a nikdy vyrážku neměl. Záleží na daném jedinci. Pokud to člověk nevyzkouší tak vědět nebude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3359
22.8.13 23:38

@Katulka007, tak to zábaly nedávej. A stoupá mu to výš nebo kolem těch 39 má „vrchol“?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí