Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Tři dny takhle vysoké horečky? Já bych jela na pohotovost. My taky teď měli zánět nosohltanu a úplně bez teplot. Měla bych strach, že to může být vážnější, než jen zánět nosohltanu. Navíc hrozí dehydratace, pokud moc nepije.
Prave ze jine priznaky nema. Jako rymu ma, ale takovou mensi, vodnatou sama mu tece z nosu. Obcas v noci zakasle ale to pricitam k te ryme, ktera mu zteka.
Z te horecky se mu udelali puchyre na rtech takze do neho neco dostat je umeni.
Prave premyslim zda snim nejet na pohotovost. Nebo pockat do pondeli a znovu k doktorovi…
Hele, může to být blbost, ale do pondělí bych asi nečekala. Nám doktorka říkala po prvním očkování, kdyby mu vyskočili hodně vysoké teploty a do druhého dne se nám je nepodařilo srazit, tak máme jet na pohotovost, protože to bylo zrovna v pátek.
@aknah31 to se mi taky nezdá..syn když měl takový horečky, tak se z toho vyklubala angína ![]()
@aknah31 píše:
Prave ze jine priznaky nema. Jako rymu ma, ale takovou mensi, vodnatou sama mu tece z nosu. Obcas v noci zakasle ale to pricitam k te ryme, ktera mu zteka.
Z te horecky se mu udelali puchyre na rtech takze do neho neco dostat je umeni.
Prave premyslim zda snim nejet na pohotovost. Nebo pockat do pondeli a znovu k doktorovi…
puchýře na rtech? má je jen na rtech, uvnitř ne? aby to nebyla herpangína ![]()
@aknah31 odkud jsi? Zavolej do spádové nemocnice nebo na pohotovost… Určitě poradí, spíš řeknou, ať dorazíte.. Zánět nosohltanu je vlastně jiný název pro rýmu a k tomu takové horečky nebývají.
Jo u šesté prý bývají vysoké horečky. Malá teda i u ní měla jen teploty (3 dny). Já bych minimálně někam zavolala..
Jako na rymu mu to prijdou vysoke horecky a hlavne dlouho. Jukni na ty nohy, jestli tam taky nema puchyrky. nemusi to byt moc znatelne.
Z Brna, prave jsme na pohotovost volali hned ve ctvrtek v noci kdyz mel temer 41.tam nam rekli srazet teplotu a hlidat dychani..
V patek se doktor dival samuelovi do pusy, jazyk i do krku a rikal ze tam nic nema. Ma to jen na hornim rtu.
No o pul sedme dostal cipek a ted se mi podarilo ho uspat. Pockam do osmi a premerim ho. Jestli bude mit zase pred 39. tak asi vyrazime
![]()
@aknah31 u šesté by měly být ty horečky 4 dny, pak se osype a je konec.. Hlavně ať hodně pije, zvlášť jestli má takhle vysokou horečku.