Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@joaska brali dětem výter za zadečku a nebo stolici?, Tak z toho… se to zjištuje…
@kvaček dělali výtěr, konečně jsem se tam dovolala, tak první kolo je ok, nic zvláštního, nějaké výsledky prý budou ještě zítra, tak si mám ještě volat
tak doufám, že jen nějaká viroza a žádný rotaviry a jiný svinstva ![]()
@joaska píše:
A dopr… to by mohlo byt veselo, jak by se řešila má případná hospitalizace, když plně kojím
a mažel ošetřovačku ve zkušební době
no, zatím je mi dobře. ani nevím, co to je. výsledky měly být ráno a ještě nic.
no, asi mi zbývá se jen modlit, abych to já nechytla.
malej den zvracel, ted průjem, teplota zvýčená
velkej dnes průjem, jinak nic
u rotaviru a podobných lahůdek bývají teploty, nebo nemusi?
taky jsem plně kojila, tady jsem si to všechno sepsala https://www.emimino.cz/…-doma-10536/ A kdyby to na tebe mělo skočit jak na mě, tak fakt bych se snažila mít někoho na příjmu, kdo zaskočí k dětem, já poslední hodinu, než přijela máma a manžel, tak jsem jen seděla na zemi na záchodě, otevřenýma dveřma kontrolovala děti a byla šťastná, že mimino spí. Ale držím palce, ať to nechytíš.
Taky to máme za sebou..před týdnem začal starší syn, prozvracel celou noc+následující den..pak to přešlo v průjem..mladší to chytil druhý den, zvracel pouze odpoledne, dostal se z toho dřív než starší..já zvracela jednou večer, přítel průjmoval..je to týden a jsme z toho venku, ale byl to děs..v nemocnici mi řekli, že je to viróza, prý řádí jak ďas ![]()
Dvojčatům brali hned při příjmu krev z hlavičky…potom při odchodu dávala nemocnice hlášení na hygienu. Jinak pro mě to byl také mazec, sama jsem se ze záchodu nehla, sestry sice pomáhaly, ale byly to úděsné čtyři dny…ale pozitivum na tom bylo to a to nám hned doktor říkal, že tím, že jsme chytli rotaviry takhle malincí a mělo to dost hroznej průběh, tak si dvojčata vytvořila imunitu proti průjmům všeobecně…dnes jsou jim pomalu 4 roky a od těch rotavirů neměli jednou jedinkrát střevní potíže…
Holky, dík za info. Výsledky výtěru jsou ok. Závěr virová infekce. Děti jsou už poměrně v pohodě. Teď to skolilo manžela. Průjem, nevolnosti, horečka, zimnice a bolest kloubů. tak doufám, že on přes víkend a já v pondělí. ![]()
krásný první výročí svatby. To je trest za to, že jsme se brali tajně. ![]()
@Estrella.23 a ty rotaviry se zjistuji i pri vyteru nebo jen krvi?
jak jsem tak pochopila, tak vpodstate se léčí jen příznaky?