Dvouleťák a nechce sirup, co dělat?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4615
18.3.19 11:18
@Anonymní píše:
@renap Protože má horečku a nedojde si ani na nočník :-( Natož 1,5 km k autu. Je na tom dost mizerně :-(

zkus ji to říct na rovinu ,budˇteď zkusíš vypít trochu vody (nevím co pije) a pomaličku budeš ucucavat sirup,nebo zavolám sanitku a pojedeme do nemocnice kde si tě budou muset nechat …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4615
18.3.19 11:21

zkousela jsi ji dat něco na zklidnění toho krku ,možná ji to fakt tak bolí že nepolkne,jinak dej ji cucat led ,otupí ji to krk a ještě do sebe dostane tekutiny,minimum ale aspon něco

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9491
18.3.19 11:22
@Anonymní píše:
@renap Protože má horečku a nedojde si ani na nočník :-( Natož 1,5 km k autu. Je na tom dost mizerně :-(

Tak psala jsi,že se pere,mlátí a kope kolem sebe,tak podle toho to vypadalo,že má síly dost. Jestli je tak slabá,že se ani nezvedne,tak by nešlo ji přeprat aspoň na čípek na teplotu? Aby se jí ulevilo a došla na ten taxík?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.3.19 11:25

@Ennny Nemocnici zmiňuju pokaždé (vím, je to hnusné vydírání, ale v podstatě pravdivé :oops: ). Konec konců doktorka jí při jedné nemoci říkala, že když nebude pít, bude muset do nemocnice (takže toho zneužívám a říkám - víš, co ti povídala paní doktorka?). Navíc jedna její spolužačka ze školky byla nedávno se spálou v nemocnici na kapačkách a pojem „kapačky“ jsou teď pro dceru strašákem, kterého jsem dneska taky několikrát použila.
Před chvílí vypila 3 lžičky chlazené coly a podařilo se mi alespoň nakapat jí do uší antibiotikové kapky. Penicilin nám opět protekl - nepolkla myslím si nic. Doktorce jsem volala hned ráno krátce po příjezdu z ORL pohotovosti, ale má (měla) dneska jen do 11. Řekla, že v případě problému jet rovnou do nemocnice. Už jsem domluvená se svou mamkou, že dorazí večer, já dojdu pro auto a vezmeme ji spolu do nemocnice - pokud se tedy situace do té doby aspoň trošku nezlepší.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
18.3.19 11:28

@renap Ona sebou mele jakoby v amoku, nevnímá u toho. Ale není schopná žádného cíleného pohybu. I na nočník jsem ji musela snést z postele. Možná to na mě hraje, ale nevím nevím, vypadá, že je na tom opravdu mizerně. Teplota před chvílí 38,6. Čípek jsem jí tentokrát dala, snad zabere. Kopla mě naštěstí tentokrát jen do oka :mrgreen:
BTW mimo horečku je to moc vnímavá a šikovná holčička, která mi doma pomáhá, je i celkem poslušná, strašně se těší na miminko a bříško mi pořád hladí. To kopnutí bylo v silném afektu a v sebeobraně :-(

• Citovat
  • Upravit
4615
18.3.19 11:30
@Anonymní píše:
@Ennny Nemocnici zmiňuju pokaždé (vím, je to hnusné vydírání, ale v podstatě pravdivé :oops: ). Konec konců doktorka jí při jedné nemoci říkala, že když nebude pít, bude muset do nemocnice (takže toho zneužívám a říkám - víš, co ti povídala paní doktorka?). Navíc jedna její spolužačka ze školky byla nedávno se spálou v nemocnici na kapačkách a pojem „kapačky“ jsou teď pro dceru strašákem, kterého jsem dneska taky několikrát použila.
Před chvílí vypila 3 lžičky chlazené coly a podařilo se mi alespoň nakapat jí do uší antibiotikové kapky. Penicilin nám opět protekl - nepolkla myslím si nic. Doktorce jsem volala hned ráno krátce po příjezdu z ORL pohotovosti, ale má (měla) dneska jen do 11. Řekla, že v případě problému jet rovnou do nemocnice. Už jsem domluvená se svou mamkou, že dorazí večer, já dojdu pro auto a vezmeme ji spolu do nemocnice - pokud se tedy situace do té doby aspoň trošku nezlepší.

a už si někdy zvedla telefon a dělala že tam opravdu voláš ?To je to stejné když ditěti sliuješ že mu daš na zadek a neuděláš to …hele ona hlavně potřebuje tekutiny ,takže ji dej ten led nebo tu colu klidně ji s tím nechej čabrat aŤ si to nabírá sama ,musíš ji ten krk nějak zklidnit ,dětsky neoangin asi nemas že ?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26569
18.3.19 11:34

My takhle dostali kdysi Atb a nekecam, chutnalo to jak zvratky…Nedalo se, vzala jsem strikacku a pomalu ale az vzadu do krku…to nejde vyplivnout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4462
18.3.19 11:42

Pokud jsi schopna jí „zakleknout“ tak, že jí znehybníš ruce, dej jí dávkovačem sirup až dozadu skoro do krku a zacpi nos. Nejde to pak vyplivnout a bude nucena to polknout. Drastické, ale když to jinak nejde, pořád lepší, než skončit ve špitálu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
45
18.3.19 11:44

@cverunka
Pozor na riziko vdechnutí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21
18.3.19 11:50

My máme problém ze sirupem, nedostanu ho do malé (bude jí 5) ani za zlaté prase. Jakmile, ale zmíním, že to není sirup, že to jsou" kapičky", vezme si to sama od sebe a ještě si pochutná =D Zkusila bych, také nějakou fintu. U nás to vzniklo díky tomu, že na kapičky je sranda koukat jak kapou a malou bavila myšlenka, že jí takto kapají z pusy do bříška =D Prášky do doby, než je začla polykat vůbec nepřipadali v úvahu. Naštěstí je polyká od 3 let. Do té doby občas pomohlo když jsem si ho „vzala“ sni a nebo rozdcený v přesnídávce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.3.19 12:05

@cverunka Přesně to jsem udělala ráno po příjezdu z pohotovosti a tak brutální dušení jsem ještě nezažila. Bacha na to! Já už to znova zkoušet nebudu. Asi kdo to opravdu umí, tak v pohodě, ale já zdravotník nejsem a ty chvíle, kdy malá měla vykulené oči a nemohla se nadechnout, bych fakt nikomu na světě nepřála. I když to trvalo pár sekund, já jsem se z toho klepala ještě minimálně hodinu. Pomohlo až když jsem ji zvedla a regulérně dala hlavou dolů (což bych samozřejmě s mými problémy neměla, ale tak kdo na světě by nechal vlastní dítě se dusit a nezkusil okamžitě vše co ho napadne?!).
@Ennny jojo, „do nemocnice“ voláme při nemocech docela často :mrgreen: :oops:

• Citovat
  • Upravit
18177
18.3.19 12:16

Zakladatelko, a pokud bys volala taxi, nešlo by domluvit se, že by Ti taxikář s malou pomohl? A pokud má až takovou teplotu a Ty takové problémy, nedala by se volat sanitka? Volat rychlou zbytečně fakt nesnáším, ale tohle je přece jen mimořádná situace…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12651
18.3.19 12:18
@Anonymní píše:
@cverunka Přesně to jsem udělala ráno po příjezdu z pohotovosti a tak brutální dušení jsem ještě nezažila. Bacha na to! Já už to znova zkoušet nebudu. Asi kdo to opravdu umí, tak v pohodě, ale já zdravotník nejsem a ty chvíle, kdy malá měla vykulené oči a nemohla se nadechnout, bych fakt nikomu na světě nepřála. I když to trvalo pár sekund, já jsem se z toho klepala ještě minimálně hodinu. Pomohlo až když jsem ji zvedla a regulérně dala hlavou dolů (což bych samozřejmě s mými problémy neměla, ale tak kdo na světě by nechal vlastní dítě se dusit a nezkusil okamžitě vše co ho napadne?!).
@Ennny jojo, „do nemocnice“ voláme při nemocech docela často :mrgreen: :oops:

A nemůže se manžel vrátit? Můj chlap by v této situaci neváhal ani chvilinku. Doma nemocné dítě v horečkách a těhotná žena na klidovém režimu, která je z toho totálně ve stresu. Byli byste na to dva a hned by se to řešilo líp. Já nevím, třeba na něm stojí dobro lidstva a nejde to, ale tady je na prvním místě rodina, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.3.19 12:21

@Ba-stet Už jsem i tu sanitku měla v možnostech řešení, ale naštěstí se mi teď podařilo do dcery vpravit čípek a kápnout do bolavého ucha antibiotikové kapky, takže se trošku zlepšila. Vypila před chvílí asi deci coly ředěné vodou a hned ožila. Sirup je zatím v řešení (když to zmíním, hned začne nabírat - možná je to dáno i tím strašným zážitkem z dušení, brrr) - jak jsem už psala, kdyžtak pojedeme s mojí mamkou večer do nemocnice na injekci (normálně našim autem, jen pro něj musím dojít, což s dcerou moc nejde, protože je v garáži docela daleko).

• Citovat
  • Upravit
1462
18.3.19 12:36

je dobre zes do ni konecne neco dostala… ALE byt na tvym miste tak jsem volala sanitku a jela do nemocnice, kdyz se otviras, diteti je evidentne zle a nechce leky a ty nemas jine moznosti… to si myslim, ze je sanitka opravnena… drzim palce at je lepe a at vse zvladnete doma

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí