Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@kkkellis natáhnout do plastové stříkačky, chytit dítě a stříknout pomalu do krku, upozornit, ať polyká
@kkkellis nepotěším tě, nám se to taky nepovedlo. Naposledy jsem musela dceru přeprat i když mela horečku při nestovicích (čípek aspoň nevyplivne
). Až teď po 2,5r si dá někdy vysvětlit, ale to musí mít opravdu dobrou náladu
Jo a rady, že prostě musí jsou fakt úžasné
. Takže sice neporadím, ale nejsi v tom sama
.
Tak to naštěstí neznám … ale švagrové pomáhalo natáhnou do stříkačky od nurofenu a striknout přímo do krku a zacpat nos.
Máme doma 3letou slečnu a od 2 let do ní nemohu dostat žádné léky
taky jsme zkoušeli kde co, ani teď si nenechá vysvětlit že ji to pomůže, uleví. Když dostala sirup plastovou stříkačkou, tak se vždy začala dávit a zvracet. Ted to řešíme tak, že ji to přidávám do čaje, který lehce osladim, aby tam nebyla cítit chuť kapek, nebo sirupu. A pak ji vždy říkáme aby se napila, nebo ji to vypijeme. Zatím to funguje ![]()
Stříkačka + položit na záda, to se hůř plive a hned zapít v sedě jak to spolkne. Dneska už to bohudík nepotřebujeme, zvyknul si a je to bez problému
„Zamaskovala“ bych to do piti ci kase. Do piti obcas devam detem jeste taky - zvlast kdyz jsou to nejake hnusbe horke kapky a to uz jim je 6 a 7. Starsi dcerka je v pohode, ta pochopila, ze i kdyz je to hnusne tak to leci.
Vsechno natahuju do strikacek od Nurofenu/Panadolu nebo kdyz jsou to kapky a dava se jich malo (treba fenistil), tak na to mam klasickou malou strikacku. Plus co jde, tak to strikam do flasky s UM. Schovavam tam vsechno, co se ma zapijet velkym mnozstvim tekutiny, predpkladam, ze je jedno, jestli se to smicha v brise, nebo pred polknutim. Ale musi se dat malo mlika, aby to vypil fakt do dna.
Strikacku mame taky odzkousenou stejny problem bud to vyplivne nebo se zacne dusit, zajima me ten sirup kdyz ho dam do caje tak ten ucinek zustane?
@PHV píše:
Dcera to samébudou jí 3 roky. Zatím to řeším čípky.
Nj ale cipky na kasel nejsou ci ja vim ne?..kazdopadne nurofen si veme kdyz ma teplotu je toho malo a asi mu i chutna nebo mu to je fuk kdyz horeckuje…
@kkkellis u nas jedine uplatek za kus cokolady/bonbon. Jinak vse vyplivla. Ani sestram v nemocnici se do ni nepovedlo nacpat antibiotika. Pak jsem ji rekla, ze ji dam cokoladku, ukazala a spolkla to hned, sestry hledely. Nasilim to u nas neslo. A pri horecce v noci vzdy jen cipky.
Natáhla jsem do dávkovače/stříkačky a dcera si sama stříkala do pusy a lízala jako lízátko. Bavilo jí to.
Rozpustné ve vodě pije zase brčkem. Jinak mi to plive…
No ja mu to zkusim dat do toho piti a uvidim budu mu to muset dat do nejakeho fruka aby mi to vypil naraz, caj mi neexne…tam je proste to davkovani hrozne kdyby toho nebylo tolik tak mu to striknu naraz a je to jenze toho sirupu je hodne a musim mu to na vickrat coz problem prtz se mi pak sprajcne a uz s nim nehnu…
@kkkellis porid inhalator a Vincentku. Ucinnejsi nez kapky
aspon u nas teda