Dvouleťák a nechce sirup, co dělat?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
18177
18.3.19 12:42

Růžička: Jj, četla jsem, jen jsem měla za to, že i ten sirup je nezbytný a žes nechtěla čekat do večera (nemám zkušenost s nemocnými dětmi :oops: ). No, fakt prekérní situace… Drž se a jak psala i @llida, kdyby se Ti něco nezdálo, nebo toho na Tebe bylo moc, volej sanitku…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9491
18.3.19 12:51

Je sice dobře,že má kapky do ucha a čípek a tekutiny,ale ona asi hlavně potřebuje ta ATB,ne? Nedostala tedy ještě ani jednu dávku? Jestli je tam opravdu streptokoková angína a ještě bakterie v uchu,což může být klidně pneumokok,tak jsou asi nejdůležitější ATB,aby začala brát.
Když už se tedy musí násilím,tak se to dělá tak,že se dítě položí,znehybní ruce-klidně svázat do nějakého prostěradla třeba,otočit hlavu na stranu,a dát stříkačkou do koutku a co nejdál do krku,dítě polkne-to je reflex,a nemá čas to vdechnout . Děláme to tak v práci pořád a za skoro 30 let se nám tam žádný dítě neudusilo ani neaspirovalo léky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
160
18.3.19 14:56

Ja davala synovi antibiotika strikackou prave kdyz spal. Do koutku, pomalu, on to automaticky spolykal a ani se neprobudil. Byly toho teda jen nejaky 3 ml, nevim, kolik toho do male musis dostat ty. No a musi se to tak sejit casove, zejo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85381
18.3.19 16:05

No a jak to dopadlo?
Mne dcera odmitala jist a pit, leky jsem do ni dostala nejak, pripadne dostala cipek, ale piti nezvladala dostatecne a skoncila ted na 3 dny na kapackach (tyden nejedla vubec), vratili jsme se z nemocnice v sobotu. Ta dehydratace je nebezepecna. Moje byla strasne unavena a nevydrzela postupne ani sedet, jen chtela lezet. U doktorky jsme byli nekolikrat a nakonec nemocnice. Vyhruzky nic nepomohlo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jahuhudka
18.3.19 16:10

Jestli má 38 ,není to žádná tragedie ,tak klidně bez léků. ATB a spol jsem prostě zasedla dítěti ruce, otevřela pusu a stříkačkou nastříkala do pusy a držela dokud nespolkly

• Citovat
  • Upravit
85381
18.3.19 16:11

No docitam a ja bych ji vzala na kapacky radeji. Dostane leky do zily a i ji zavodni. Moji muselo drzet 5 lidi, aby ji napichli zilu, ale popravde, aspon si to bude pamatovat pro priste. V noci ji stoupne teplota a zase bude dehydratovana. Pri horecce potrebuje telo 2× vic vody nez normalne. Jo a my jeli taxikem, neridim a manzel byl v praci

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4465
18.3.19 17:36
@renap píše:
Je sice dobře,že má kapky do ucha a čípek a tekutiny,ale ona asi hlavně potřebuje ta ATB,ne? Nedostala tedy ještě ani jednu dávku? Jestli je tam opravdu streptokoková angína a ještě bakterie v uchu,což může být klidně pneumokok,tak jsou asi nejdůležitější ATB,aby začala brát.
Když už se tedy musí násilím,tak se to dělá tak,že se dítě položí,znehybní ruce-klidně svázat do nějakého prostěradla třeba,otočit hlavu na stranu,a dát stříkačkou do koutku a co nejdál do krku,dítě polkne-to je reflex,a nemá čas to vdechnout . Děláme to tak v práci pořád a za skoro 30 let se nám tam žádný dítě neudusilo ani neaspirovalo léky.

Já mám právě tento návod od mamky, je dětská sestra. Také tak prý vždy podávaly léky a nikdo se jim nedusil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.3.19 19:15

@cverunka Situace je teď taková, že dcera dostala čípek, načež ji klesla teplota na cca 37,4 a udělalo se jí líp, takže byla schopná spolupracovat i se sirupem. Se značným odporem, ale šlo to. Teď na večer jí to zas leze přes 38 a začíná být nevrlá, takže jsem ji šoupla sirup raději o 3/4 hodiny dřív, ale dokud byla v relativní pohodě. Teď se jí chystám dát opět čípek, ať se v noci pěkně prospí a netrápí ji ucho a horečka.
S pitím to není úplné terno, ale podařilo se mi do ní dostat v průběhu dne celkem 0,4 l tekutin (ředěná kola, čistá voda a trocha čaje). Dokonce snědla kousek struhaného jablka a 2× kousla do banánu :) Teď kouká na pohádky a už normálně komunikuje (dopoledne byl jen pláč nebo spánek).
Takže snad je to nejhorší nebezpečí zažehnáno a bude už líp :srdce:

• Citovat
  • Upravit
700
18.3.19 19:20

Fascinuje mě, jak se s děckama crcáte. Neřeknu miminko, ale dvouleťák už si nemůže dovolit nespolknout sirup, to si moje dcera v životě nedovolila a později polykala v cajku i tabletky, třeba dithiaden. Prostě musí, jinak je zle. Nemáte autoritu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85381
18.3.19 19:27

@lilithlilith hele, my byli ve 2 letech v nemocnici a leky do ni nedostaly ani sestry, cast vyplivla a to ji spoutaly. Holt kousek a kousek. A ono je jine se s ditetem dohadovat, kdyz je zdrave, to poslechne, ale ne, kdyz ma 40. To si na ni neda sahnout, natoz aby vzala leky dobrovolne. Myslela jsem si, ze delam chybu, ale v nemocnici z ni byli tehdy v soku, protoze se jim to do ni dostat nepodarilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85381
18.3.19 19:29

To same ted. Doktorka ji nazorne ukazala, co ji bude cekat, kdyz nebude pit, ze ji pichnou do ruky kanylu. Ja ji to rikala uz par dni predtim. K nicemu, stejne na kapackach skoncila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4615
18.3.19 20:50

@lilithlilith uklidni se , každé dítě je jiné a pokud je v takovém stavu že o sobě téměř neví ,tak ti těžko bude spolupracovat a to píšu jako matka co má děti nastavené jako ty . Prostě řeknu teď bude sirup a ani jeden nemá odvahu odmlouvat ,ale dokážu pochopit že každý to má jinak a o výchově tohle není… nevím jestli si zažila campylobacter to je paráda jak to jde z dítěte horem dolem a nic na to není ,dcera už se úplně plazila po zemi "mami dej mi nějaký sirup nebo tabletku jen ať je mi líp a to jí bylo necelé 3 roky …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5.3.23 13:19

Nám funguje když mu dáme sirup do Coca-Coly. Coca-Colu dostává jen výjimečně třeba když je oslava nebo tak a jako asi každému prostě i tomu dítěti chutná no a skvěle překryje chuť třeba Mucosolvan junior. Dicky mu naleji tak decku coly a přidám sirup zamíchám a dám na stůl nebo mu rovnou nabídnu. No a čekám 🤗 nevipije to třeba hned ale během 30min je to vypité.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí