Dvouleťák a soustředění

10.9.15 21:01

Dvouleťák a soustředění

Dobrý večer, zajímalo by mne, jak dlouho vydrží vaše děti staré kolem dvou let hrát si, malovat si nebo jakoukoli činost co začnou? Vydrží třeba poslouchat čtenou pohádku? Ptám se proto, že mi poslední dobou trápí že když si s přítelem chceme hrát s naším synkem vydrží to opravdu krátce a pak odběhne jinam, načeš když jdu třeba opět vařit nebo se věnovat mým náležitostem, tak opět přijde a chce si hrát. Spíš než by si hrál, tak jen hračky nebo věci vyndá z krabice nebo z police a jde zase za jiným cílem. Přijde mi, že je roztěkaný. I v mateřském centru, když se chviličku dějí společné říkanky nebo pohybové hrátky, se nezapojuje a když už, tak na chvíli a jde si zase za svým. Baví ho když popisuji obrázky v knížce nebo si povídáme jaké je jeho autíčko. Vyndá si pastelky, že budem malovat, udělá pár čar, já mu něco namaluji a už pastelky zahodí a jde pryč :-) Mám pocit, že se mu věnuji dost, ale zároveň do ničeho netlačím, jen nabízím možnosti her. Připadá mi někdy, že je znuděný, jaké hry vymýšlíte pro své prcky vy? :-) Jakou s tím máte zkušenost?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
27706
10.9.15 21:03

Syn vydrží tak 5 až 10 minut u jedné činnosti :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
10.9.15 21:10

@Jitka mamka Jak kdy a jak s čím. Malovat nechce, to musím já, ale vydržel třeba celé odpoledne u plastelíny nebo si hrát s duplem, celé dopoledne by klidně seděl na pískovišti, vydrží s emnou vařit, s tátou mýt auto. Ale potřebuje u toho společnost. Knížky si také vydrží prohlížet, čtení jako takové jen krátce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ivanesca
10.9.15 21:30
:kytka:

Příspěvek upraven 26.01.16 v 01:43

• Citovat
  • Upravit
8959
10.9.15 21:31

Jako venku když ho něco zaujme, tak vydrží fakt dlouho - práce v zahradě, něco kolem auta s manželem, nebo na stavbě…
Doma jak kdy.. Nechávám ho ať si dělá co chce, do žádné činnosti ho nenutím ani mu žádnou nenavrhuji. Když má chuť si „číst“, tak si vyndá knížky, chvilku prohlíží a pak jde třeba na lego, pak si zas vytáhne misky ze skříně a skládá je do sebe, pak jezdí s autama.. Neřeším to..:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1133
10.9.15 21:33

Ahoj. Malá má skoro dva a půl a vydrží jen u toho, co s ní dělám já. U věcí, které si sama vytáhne, max 10 minut.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2249
10.9.15 21:49

Náš starší syn nevydržel v tomto věku sám ani minutu. Postupně se to zlepšovalo na pět minut :-) Ale to muselo být něco, co ho opravdu zaujalo a většinou to bylo to, co jsme vůbec netušili, že by ho mohlo bavit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
791
10.9.15 21:57

U syna jak co, jak kdy :) Třeba u knížky se mnou vydrží dlouho. Zvládne mi přinést i 3 v řadě a čteme. Malování ho baví jen když kreslím já, sám udělá 1-2 čáry a pak s voskovkama vymýšlí blbiny. U ježdění s auty vydrží i dýl. Venku na písku může být hodinu a neomrzí ho. Sám si vyhraje s Legem, auty, míčem nebo kouká na pohádku (tak půl hoďky denně max).
Pomáhat mi ho nebaví. ale rád kramaří a ví kde to má dovolené :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect